Gå till innehåll

Andreas Eenfeldt

Administratör
 • Innehållsantal

  558
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Andreas Eenfeldt vann senast 24 November 2014

Andreas Eenfeldt hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

628 Enastående

Om Andreas Eenfeldt

 • Rank
  Kostnörd
 • Födelsedag 1972-01-19

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kostdoktorn.se

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Karlstad

Senaste besökare till profilen

1 473 profilvisningar
 1. Här är de nya, aningen uppdaterade reglerna för forumet: 1. Inga personangrepp Diskutera sak, inte person. Skriv inte ”du fattar ingenting din idiot”, då raderas ditt inlägg utan varning och du riskerar att bli utslängd från forumet. Skriv istället exempelvis ”jag behöver tydligen förklara saken bättre”. Personangrepp raderas, punkt slut. 2. Var läsvärd Håll en god ton och ett vårdat språk. Ej spam, länkar till andra sidor ska vara relevanta för diskussionen och av värde för andra läsare. Länkar till kommersiella sidor (dvs. reklam) godtas – även om de är relevanta – endast från moderatorer. Skriv ut oklara förkortningar och använd även små bokstäver. Undvik tjat/upprepningar. Ej bråkmakeri eller andra störningsmoment för övriga läsare (exempelvis porr, rasism etc.). Ju fler inlägg en forummedlem skriver desto högre är kraven på att de bidrar med något konstruktivt och av värde för övriga forummedlemmar. Ständigt återupprepat ifrågasättande / kapande av trådar kan leda till följande: 1 – Inlägg raderas 2 – Varning från moderatorer 3 – Om varning ignoreras: Blockering från forumet under minst en månad. Vid upprepade eller grova förseelser blir blockeringen för alltid. Att fritt få skriva på forumet är en förmån, ingen rättighet. Denna förmån ges endast till personer som klarat av att hantera den utifrån de regler som finns. 3. Debatt välkomnas Alla åsikter är välkomna när man respekterar regel 1 och 2. Det är moderatorernas ansvar att efter bästa förmåga se till att dessa regler följs. Deras beslut gäller. Kommentarer på moderering postas under "Om forumet".
 2. Tyvärr har vi ett återkommande besvär men "cachning" av sidor. Det ger ibland sidor som tillfälligtvis inte fungerar. Testa igen efter en tid! Naturligvis ska vi ordna detta så fort det är möjligt.
 3. Starta en tråd bara, det visar sig snart då.
 4. Undrar du över vad andra upplevt för eventuella hälsoeffekten av LCHF vid särskilda sjukdomar eller tillstånd? Eller vill du berätta vad som hänt för dig? Här är länkar till huvudtrådar i olika ämnen, läs och skriv gärna vidare i dem. OBSERVERA att denna typ av berättelser inte bevisar att du kommer att få liknande effekt. Dessa berättelser är ledtrådar, inte bevis. För säker kunskap krävs upprepade noggranna vetenskapliga studier, vilket när det gäller LCHF-liknade kost endast finns vid tillstånd såsom exempelvis viktminskning, diabetes typ 2 och epilepsi. Kosten är vidare extremt viktig för hälsan men kostförändringar kan sällan eller aldrig helt ersätta modern sjukvård/medicinering vid svårare sjukdom utan bör då ses som ett komplement. Nedan har jag satt en stjärna (*) efter de tillstånd där LCHF tveklöst kan ha en starkt positiv effekt för många. Övriga sjukdomar och tillstånd får ännu ses som osäkra. Vanliga sjukdomar: Diabetes typ 2 och LCHF * Diabetes typ 1 och LCHF * Magproblem och LCHF * (Vanliga magbesvär såsom gasproblem, IBS, magkatarr, periodvis lös avföring, svullnadskänsla, magknip) Högt blodtryck och LCHF * Epilepsi och LCHF * LCHF och allergi Hypotyreos och LCHF MS och LCHF med eller utan D-vitamintillskott LCHF och Crohns sjukdom / Ulcerös kolit / IBD LCHF och akne / finnar LCHF och depression Främst för kvinnor: Graviditet och LCHF PCO(s) och LCHF * PMS och LCHF Endometrios och LCHF Mer ovanliga åkommor Narkolepsi och LCHF Mer: Har du tips om andra trådar på forumet som passar här? Tipsa nedan så kan listan uppdateras. Vill du börja ett ämne som inte finns ännu? Starta ett nytt ämne i forumet "LCHF-erfarenheter" och tipsa gärna i kommentarerna nedan. Se även alla sorterbara blogginlägg om olika sjukdomar på Kostdoktorn.se.
 5. Små ändringar igen: Antalet "gilla" syns nu bara om man har minst 50 stycken. Efter 100 inlägg får man texten "Stammis" ovanför sin bild. Före 10 inlägg står där som tidigare "Nyanländ". Det kan finnas högre gränser också, men ingen har uppnått dem än.
 6. Notera en nyhet på forumet: Det syns nu under ens namn, bild och antal inlägg även antal insamlade "gilla". Det vill säga hur många som tryckt "gilla" på något av ens inlägg. De som redan fått riktigt många gilla får siffran markerad med grönt. Vad sägs om detta? Låter det bra eller kan det göras ännu bättre på något sätt?
 7. Lägg gärna till att det finns en mobilapp som gör det smidigare att läsa forumet på iPhone/Android: Appen heter Tapatalk.
 8. Ja det är ingen ovanlig erfarenhet. Många diabetiker som kontrollerar sitt blodsocker med lågkolhydratkost har ett fastesocker som är något högt men i övrigt utmärkta värden.
 9. Det beror på vad du menar med "höga". Är exempelvis 6,8 högt fastesocker? Inte i närheten av vad som räknas som normalt efter varje måltid under dagen när diabetiker äter mycket kolhydrater.
 10. Hej! Ketos hos friska (icke typ 1-diabetiker) är ett normalt och ofarligt tillstånd när man inte äter så mycket kolhydrater. Det som händer är att hjärnan i praktiken går på fettförbränning. Fett omvandlas till ketoner i levern och blir bränsle till hjärnan. Hjärnan är ett hungrigt organ, så sen kan man sitta i soffan och bränna lika mycket fett som andra gör på trappmaskinen. Blodet blir inte surt vid vanlig ketos. Den här intervjun är en bra genomgång av prestation på strikt lågkolhydratkost: Risken för sjukdom ökar såvitt känt inte. Det finns folkslag som levt hela sina liv i ketos utan några uppenbara problem på grund av det. Det känns säkert att påstå att rädslan för vanlig ketos baseras mer på okunskap än något annat.
 11. Grundkurs i LCHF med kostråd och enkla recept: LCHF för nybörjare Ytterligare tips: Mer korta frågor och svar om LCHF Tips för viktminskning Mer om bakgrunden, 45 minuters föreläsning:
×
×
 • Skapa nytt...