Jump to content

Andreas Eenfeldt

Administratör
 • Posts

  558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Andreas Eenfeldt

 1. Allt engelskt på medlemssidorna är textat på svenska och det gäller även allt nytt som kommer – så finns inget behov att kunna engelska.
 2. Tortillan var en ren bluffprodukt (innan receptet ändrades till dagens glutenbomb). Den såldes som lågkolhydratkost med de två största ingredienserna vetemjöl respektive vetestärkelse!! När vi skickade den på egen analys – vilket vi valde att göra eftersom bluffen var så uppenbar – hade tortillan tre gånger mer kolhydrater i sig än det stod på paketet. http://www.kostdoktorn.se/testat-kan-man-lita-pa-carbzones-lagkolhydratprodukter Vet inte om man i efterhand kan ursäkta sig med okunskap när man bakar bröd på rent vetemjöl och säljer det som lågkolhydratkost? En annan bluff är att räkna bort 100% av maltitol när man anger "nettokolhydrater". Exempelvis i CarbZones mjölkchoklad som säljs som lågkolhydratkost, med 48% maltitol. I verkligheten är det väl från 100 gram chokladkaka ca 30-40 gram av maltitolet som tas upp och blir blodsocker, men CarbZone låtsas att det är noll. Voilá så har man "trollat bort" 30-40 gram kolhydrater/100 gram. Blir inte mer bluffartat än så. CarbZone säljer ett tiotal produkter fulla av maltitol och kör samma trick på alla förpackningar.
 3. Hej! Trevligt att du uppskattar våra försök att underlätta så mycket som möjligt för medlemmar!
 4. Ha, "reaearchers build case against... saturated fat"! Rätt talande att man måste famla efter bevis fortfarande, många decennier efter att man började tro att naturligt mättat fett var ett problem, och då behöver ta till spekulativa musstudier som kanske inte säger något om hur det fungerar hos människor.
 5. Inte alls. Högt insulin korrelerar mycket starkt till ÖVERVIKT. Det som korrelerar till ökad vikt är ett med tiden ökat insulin. Uttryckt på annat vis: Viktnivå korrelerar med insulinnivå. Förändring i vikt korrelerar med förändring i insulin. Inte konstigt alls utan precis som det måste vara. Om högt insulin i sig hade korrelerat till ständigt ökad vikt skulle feta personer med högt insulin blåsa upp som ballonger (allt snabbare eftersom den ökade vikten ökar insulinresistens och insulin) tills det vägde 10000000 kilo eller exploderade – det är ju förstås inte rimligt att förvänta sig.
 6. Där ser man, får ta och tipsa om detta på bloggen också!
 7. Idag välkomnar vi två nya duktiga moderatorer här på forumet: Lilla Anna och Peter B. Bakom dessa namn står Annika Rane och Peter Biörck. Vi i moderatorsgänget har intervjuat dem noga via Skype idag och kan intyga att de är lika vettiga och trevliga på riktigt som här på forumet. Vi ser fram emot att jobba ihop framöver för att hålla en god stämning här! Lilla Anna och Peter B stärker upp forumets redan rutinerade moderatorsgäng: Kjell Granelli Leopold Roos Syster och Tommy Runesson
 8. Ok, sätter det på den långa listan över saker för Johan att kolla på. Han börjar jobba heltid om två veckor, sen kommer han att ha 4-5 gånger mer jobbtid för oss än någonsin. Tyvärr får man nog använda Google enligt tipset ovan en tid.
 9. Här är de nya, aningen uppdaterade reglerna för forumet: 1. Inga personangrepp Diskutera sak, inte person. Skriv inte ”du fattar ingenting din idiot”, då raderas ditt inlägg utan varning och du riskerar att bli utslängd från forumet. Skriv istället exempelvis ”jag behöver tydligen förklara saken bättre”. Personangrepp raderas, punkt slut. 2. Var läsvärd Håll en god ton och ett vårdat språk. Ej spam, länkar till andra sidor ska vara relevanta för diskussionen och av värde för andra läsare. Länkar till kommersiella sidor (dvs. reklam) godtas – även om de är relevanta – endast från moderatorer. Skriv ut oklara förkortningar och använd även små bokstäver. Undvik tjat/upprepningar. Ej bråkmakeri eller andra störningsmoment för övriga läsare (exempelvis porr, rasism etc.). Ju fler inlägg en forummedlem skriver desto högre är kraven på att de bidrar med något konstruktivt och av värde för övriga forummedlemmar. Ständigt återupprepat ifrågasättande / kapande av trådar kan leda till följande: 1 – Inlägg raderas 2 – Varning från moderatorer 3 – Om varning ignoreras: Blockering från forumet under minst en månad. Vid upprepade eller grova förseelser blir blockeringen för alltid. Att fritt få skriva på forumet är en förmån, ingen rättighet. Denna förmån ges endast till personer som klarat av att hantera den utifrån de regler som finns. 3. Debatt välkomnas Alla åsikter är välkomna när man respekterar regel 1 och 2. Det är moderatorernas ansvar att efter bästa förmåga se till att dessa regler följs. Deras beslut gäller. Kommentarer på moderering postas under "Om forumet".
 10. Beklagar krånglet, det var en uppdatering av sidan som ställde till det. Ska vara fixat sedan ett par timmar nu.
 11. Problemet bör vara fixat sedan igår.
 12. Oklart fel som kommer någon minut i taget några gånger per dag. Vi jobbar på det.
 13. Det är något vi funderar på. Dock vill vi i så fall göra det bättre än andra alternativ (åtminstone mycket bättre än gratisalternativ). Så vi behöver göra en del efterforskningar först. Kanske landar det i att vi istället rekommenderar andra färdiga bra produkter för detta, så vi inte lägger all vår tid och kraft på att återuppfinna hjulet.
 14. Vi har inga planer på att ta bort prova-på-månaden så med all sannolikhet kan du ta den i höst istället.
 15. Medlemskapet inkluderar redan 10 procent rabatt på bland annat olika märken Omega 3 – utöver vad som i flera fall redan var Sveriges bästa pris. Och fri frakt! Nya intervjuer och föreläsningar och kurser kommer komma ofta. Sannolikt varje vecka, kanske lite mer sällan under våra "semestrar" (jag har inte tagit en hel dags semester från bloggen på åratal ).
 16. Kan vara just det att det är för många videos på samma sida. Ska som sagt överväga att flytta ut själva videofilerna och beskrivningarna till separata sidor.
 17. Aha, ok. Ja någon form av topplistor ska vi ha snart.
 18. Hur menar du att det blir lättare att se det?
 19. Bra kommentar, funderar redan på att lägga alla videofilmer på varsin separat sida. Då blir det dessutom enklare att kommentera en viss video. Vad tror du och andra om den lösningen?
 20. Allt verkar fungera som det ska med lanseringen! Någon som har hunnit se efter själv ännu?
 21. Inte, eftersom vi fokuserar på annat nu. Men det kan säkert bli en app med tiden – när vi kan göra en sådan som tillför tillräckligt mycket av värde för att det ska vara värt det. Vi kommer inte att bry oss om att göra någon som bara är "skit", det kan jag lova.
 22. Nog för att detta är intressanta spekulationer men en liten reflektion: Med detta tankesätt kan förbättring av resistent stärkelse tolkas som bevis på att bakterierna behövde näring, medan försämring också tolkas som tecken på att bakterierna behöver näring. Antagligen kan frånvaro av effekt också på något vis bero på att bakterierna behöver näring.
 23. Tyvärr har vi ett återkommande besvär men "cachning" av sidor. Det ger ibland sidor som tillfälligtvis inte fungerar. Testa igen efter en tid! Naturligvis ska vi ordna detta så fort det är möjligt.
×
×
 • Create New...