Gå till innehåll

Tobias

Medlem
  • Innehållsantal

    349
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    2

Tobias vann senast 14 November 2020

Tobias hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

630 Enastående

Om Tobias

  • Rank
    Stammis
  • Födelsedag 1982-05-28

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Halland

Senaste besökare till profilen

639 profilvisningar
  1. Jag har någon gång gjort på en blandning av smör och rapsolja, då går det använda den kall. Så lite smör borde de kunna ha i. Men då blir den väl dyrare och folk (inte vi här då kanske) tar konkurrentens...
  2. Nej, allihopa satt på rotsellerin, det var så det kom med in. Inte mördarsniglar utan små rackare
  3. Skördade favoriten rotselleri förra helgen. la i ordning dem i dag, hade säkert med mig 20 små sniglar som flyttat med in i matkällaren. Skulle nog tagit fram vattenslangen och spolat dem innan jag tog in dem... har en något överdimensionerad matkällare med tanke på skörden... tur att jag kan fylla upp med gran, skidor och bevattningspump Snart dags att så rotselleri igen!
  4. Godkväll! ur programmet ”träna med tv” från 1963! När de ska ge kostråd för överviktiga: ”undvik socker, bröd och mjölmat. Och ta det försiktigt med potatisen” Efter en fettskräcksvända (som tyvärr fortfarande pågår en del) vi är tillbaka på 60-talet 3:50 in i Svenska tv-historier Träna med tv https://www.svtplay.se/video/17478546/svenska-tv-historier/svenska-tv-historier-trana-med-tv-sasong-5-avsnitt-2?start=auto Trevlig helg allihop
  5. Ingredienserna går att hitta på äkta varas hemsida. https://www.aktavara.org/25127/for-real-foods jag tycker det ser bra ut! Ingredienslistan ser ut som något man skulle kunnat gjort själv.
  6. Vi lyckades peta ner vitlöken i jorden idag. De brukar inte komma i jorden förens till våren för det mesta, det har funkat det med, men hoppas på lite större lökar nästa år.
  7. Hmm, har visserligen en liten skogsdunge på baksidan, men bor inne i ett samhälle. Det finns ju en del som är lite känsliga och skulle reagera negativt om jag nu skulle lyckas... blåbären har varit mogna ett tag, är nog snart på gränsen till övermorgna snart. Hittade dock lite hjortron bland blåbären, får gå dit ngn dag och se om det går att få ihop något.
  8. Nu är ju snigeltemat egentligen lämnat på begäran, men får ändå kommentera lite. jag har hela tiden tyckt att visst, mördarsniglarna är besvärliga, men så farliga är de inte. Men så var vi i en trädgård nära kusten norr om Göteborg och insåg att vi har inte så mycket sniglar. Nu var det visserligen fuktigt, men inte en chans att gå barfota någonstans på gräsmattan, då var det mitt på dagen ! jag tycker rådjur (och älgar mm) är värre, mördarsniglar kan jag jaga med sax, men rådjuren hinner jag inte ifatt skörden har hittills bestått av lite spenat (första året jag lyckas med någon spenat
  9. Tobias

    Humor?

    En kollega på jobbet ligger steget före, han kallar sina köttbullar (ja, alltså riktiga av köttfärs) för animaliska vegobullar. Just för irritation över att köttfritt kallas för kött.
  10. Tobias

    Humor?

    Kor? De finns redan
  11. Mina favoriter är Birgitta Höglunds zucchininbröd och fröknöcke samt kostdoktorns mjuk lchf limpa. Sen har jag inte testat alla... Jag ser inte brödet helt som ersättning för vanligt bröd. Beroende på livssituation så kan det vara ett smidigt alternativ. Jag ser det lite som om lchf-bröd sätts som nono, så ökar risken att ta sämre alternativ eftersom ”allt bröd ändå är skit”. Kokta ägg brukar ibland föreslås istället, och visst funkar det ibland, men det är gott med annat ibland. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/23/limpa-lchf-med-zucchini-sesam-och-kanel-15-tips
  12. Gott fett nytt år allihop! just firat med min första gåva någonsin till kostfonden, dock en blygsam gåva jämfört med vad en del lägger på raketer...
  13. Det är ju bra, men du kanske redan läst den? fast du kan ju alltid välja den och ge bort den som julklapp/present...
  14. Skär den i bitar och lägg i vatten? Annars, mjölken är ju för att dra ut smak, du sköljer med vatten efter, mjölken kasseras. jag har bara lagat njure en gång (eller kanske två?). kan inte minnas att det luktade, tyckte däremot att smaken var mildare än lever.
×
×
  • Skapa nytt...