Tobias

Medlem
 • Innehållsantal

  333
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

552 Enastående

Om Tobias

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1982-05-28

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Halland

Senaste besökare till profilen

478 profilvisningar
 1. Har också funderat lite i dessa banor, men det är väl inte pk eftersom det kanske (förhoppningsvis) skulle kunna leda till ökad köttkonsumtion.
 2. Från Wikipedia: Metan är en så kallad växthusgas och ökade utsläpp från främst olje- och gasutvinning anses vara en bidragande orsak till en förstärkt växthuseffekt. Metanet i atmosfären står för 0,7-1,6% av växthuseffekten.[2] Metangas bryts dock ner i atmosfären på ungefär 8 år och är därför en mer kortlivad växthusgas i atmosfären, och den försurar heller inte världshaven så som koldioxid gör.[3] om mängden kor är konstant, så ökar alltså inte mängden metangas pga korna. Det står också att det bildas vid nedbrytning av organiskt material i syrefri miljö.
 3. Njut av värmen ute! här hemma dröjer det ju ett tag tills vi kan jogga ute och samtidigt njuta av värmen. ha en skön semester!
 4. Ja, men det är kortsiktigt tänk, i längden blir det dyrt.
 5. Tobias

  HUMOR

  Man äter rent kött, fisk, ägg, skaldjur. Man kan äta viss yoghurt och lagrad ost. Vanligt socker är i stort sett borttaget. Man försöker få in mycket frukt och grönsaker, berättar Lillemor Berntsson detta verkar ju vara en helt galet livsfarlig kosthållning! ska vi skratta eller gråta?
 6. ”Återställningslunch” efter en veckas semester med för lite för mycket glass och efterrätt...
 7. Har också funderat på rönnbären. men de är löjligt sura! Vad ska göras för att de ska bli ätliga? min morfar åt nävar med rönnbär direkt från trädet...
 8. Tobias

  Benbuljong

  Jag föredrar kycklingbuljong. tycker der är svårt att få till bra smak på annan buljong. sparar också benen i frysen tills det är dags att använda, ibland hinner de dock bli lite gamla...
 9. Har inte tänkt på det där med att frysa vid fasta på ett tag. Brukade huttra med långärmad tröja på på eftermiddagen, nu sitter jag i t-shirt. Undrad när det ändrade sig? Har nog inte varit så länge. Har kört 24h fastor då och då i några år, nu blir det oftast några veckor emellan. Men det där med att frysa är irriterande, framförallt när man ska hem från jobbet och måste ut i ännu mer kyla!
 10. Tobias

  Trädgårdstråden

  Lite sent svar kanske😉 men om zucchinin ruttnar så beror det på dålig pollinering (om de inte lämnas jättelänge såklart). De brukar börja att ruttna i änden, ibland går det att rädda en bit, annars är det bara att ta bort då de tar energi från plantan.
 11. Hade en lever som legat länge i frysen, så tänkte att jag måste använda den (leverpastej). Men den hade blivit dålig, så jag fick ner till affären och köpa lever också. Jag hade anpassat späckmänhden efter levern i frysen, så det blev onödigt mycket. Blev nog någonstans mellan 3-4kg... och så blev det lite blodpudding också (lite fläckigt i kokboken efter att ettåringen hjälpte till att vispa) Är nog tyvärr minst 1,5 år sedan jag gjorde leverpastej eller blodpudding senast. Får nog ge bort lite, annars hinner den väl härskna i frysen.
 12. Shoppat lite lchf-lördagsmys? Trevlig helg allihop!
 13. Tobias

  jordnötter

  Japp, överäta är lätt (det gör jag). 11g/100g står det på min påse? jordnöten är ju dock en baljväxt.
 14. Specifikt dessa eller rent allmänt? finns ju brödrecept här på kostdoktorn utan suspekta ingredienser. Kanelbrödet som det så länkas till ovan har förutom all sötning och inulin? en rätt ok innehållsförteckning. Jag är ingen absolutist vad gäller sötningsmedel, men jag tycker att det passar bättre i en Dessert än i ett bröd
 15. Om du kokar 100 g blir det det ja. Men nu var det ju inte frågan om att koka pasta till en LCHFare, utan att hitta ett nyttigare alternativ till övrig familj. Enligt ett paket spagetti hör hemma är en portion 85 g torr pasta.