Gå till innehåll

Tobias

Medlem
 • Innehållsantal

  343
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Tobias vann senast 16 Maj

Tobias hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

606 Enastående

Om Tobias

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1982-05-28

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Halland

Senaste besökare till profilen

577 profilvisningar
 1. Hmm, har visserligen en liten skogsdunge på baksidan, men bor inne i ett samhälle. Det finns ju en del som är lite känsliga och skulle reagera negativt om jag nu skulle lyckas... blåbären har varit mogna ett tag, är nog snart på gränsen till övermorgna snart. Hittade dock lite hjortron bland blåbären, får gå dit ngn dag och se om det går att få ihop något.
 2. Nu är ju snigeltemat egentligen lämnat på begäran, men får ändå kommentera lite. jag har hela tiden tyckt att visst, mördarsniglarna är besvärliga, men så farliga är de inte. Men så var vi i en trädgård nära kusten norr om Göteborg och insåg att vi har inte så mycket sniglar. Nu var det visserligen fuktigt, men inte en chans att gå barfota någonstans på gräsmattan, då var det mitt på dagen ! jag tycker rådjur (och älgar mm) är värre, mördarsniglar kan jag jaga med sax, men rådjuren hinner jag inte ifatt😬 skörden har hittills bestått av lite spenat (första året jag lyckas med någon spenat över huvud taget) och en squash. Sparrisen verkade trött i år, så vi tog inte så mycket. Bärbuskarna ger dock bra (mums😀), första året som krusbären ger något att tala om.
 3. Spännande! Du får återkoppla hur det går!
 4. Tobias

  Humor?

  En kollega på jobbet ligger steget före, han kallar sina köttbullar (ja, alltså riktiga av köttfärs) för animaliska vegobullar. Just för irritation över att köttfritt kallas för kött.
 5. Tobias

  Humor?

  Kor? De finns redan😉
 6. Mina favoriter är Birgitta Höglunds zucchininbröd och fröknöcke samt kostdoktorns mjuk lchf limpa. Sen har jag inte testat alla... Jag ser inte brödet helt som ersättning för vanligt bröd. Beroende på livssituation så kan det vara ett smidigt alternativ. Jag ser det lite som om lchf-bröd sätts som nono, så ökar risken att ta sämre alternativ eftersom ”allt bröd ändå är skit”. Kokta ägg brukar ibland föreslås istället, och visst funkar det ibland, men det är gott med annat ibland. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/23/limpa-lchf-med-zucchini-sesam-och-kanel-15-tips-pa-andra-glutenfria-brod/ (Jag läger till bakpulver, men jag orkar aldrig vispa så mycket som det står) https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/ https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-mjuk-limpa
 7. Gott fett nytt år allihop! just firat med min första gåva någonsin till kostfonden, dock en blygsam gåva jämfört med vad en del lägger på raketer...
 8. Det är ju bra, men du kanske redan läst den?😉 fast du kan ju alltid välja den och ge bort den som julklapp/present...
 9. Skär den i bitar och lägg i vatten? Annars, mjölken är ju för att dra ut smak, du sköljer med vatten efter, mjölken kasseras. jag har bara lagat njure en gång (eller kanske två?). kan inte minnas att det luktade, tyckte däremot att smaken var mildare än lever.
 10. Tobias

  MAF-tråd

  Jag har också gått hos en sjukgymnast som gått utbildning hos Markus Greus. Jag borde väl egentligen vara på träningsprogram nr4, men är kvar på nr2. Ska boka in genomgång tre efter nyår tänkte jag. det känns som om det gör nytta, men jag gör alldeles för lite träning per vecka. Det är ju inte jättespännande övningar och det tar lite tid att komma igenom programmet. Men nu kan jag utan ansträngning stå med bra hållning, men en del återstår innan det hela kommer naturligt hela tiden. vad gäller maf så kör jag numera tempo på känsla. Batteriet i pulsmätaren tog slut någon gång i våras, har inte ”hunnit” byta... rätt skönt att bara lufsa fram i behagligt tempo.
 11. Har också funderat lite i dessa banor, men det är väl inte pk eftersom det kanske (förhoppningsvis) skulle kunna leda till ökad köttkonsumtion.
 12. Från Wikipedia: Metan är en så kallad växthusgas och ökade utsläpp från främst olje- och gasutvinning anses vara en bidragande orsak till en förstärkt växthuseffekt. Metanet i atmosfären står för 0,7-1,6% av växthuseffekten.[2] Metangas bryts dock ner i atmosfären på ungefär 8 år och är därför en mer kortlivad växthusgas i atmosfären, och den försurar heller inte världshaven så som koldioxid gör.[3] om mängden kor är konstant, så ökar alltså inte mängden metangas pga korna. Det står också att det bildas vid nedbrytning av organiskt material i syrefri miljö.
 13. Njut av värmen ute! här hemma dröjer det ju ett tag tills vi kan jogga ute och samtidigt njuta av värmen. ha en skön semester!
 14. Ja, men det är kortsiktigt tänk, i längden blir det dyrt.
 15. Tobias

  HUMOR

  Man äter rent kött, fisk, ägg, skaldjur. Man kan äta viss yoghurt och lagrad ost. Vanligt socker är i stort sett borttaget. Man försöker få in mycket frukt och grönsaker, berättar Lillemor Berntsson detta verkar ju vara en helt galet livsfarlig kosthållning! ska vi skratta eller gråta?
×
×
 • Skapa nytt...