Jump to content

Tobias

Medlem
 • Posts

  349
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Tobias

 1. Jag har någon gång gjort på en blandning av smör och rapsolja, då går det använda den kall. Så lite smör borde de kunna ha i. Men då blir den väl dyrare och folk (inte vi här då kanske) tar konkurrentens...
 2. Nej, allihopa satt på rotsellerin, det var så det kom med in. Inte mördarsniglar utan små rackare
 3. Skördade favoriten rotselleri förra helgen. la i ordning dem i dag, hade säkert med mig 20 små sniglar som flyttat med in i matkällaren. Skulle nog tagit fram vattenslangen och spolat dem innan jag tog in dem... har en något överdimensionerad matkällare med tanke på skörden... tur att jag kan fylla upp med gran, skidor och bevattningspump Snart dags att så rotselleri igen!
 4. Godkväll! ur programmet ”träna med tv” från 1963! När de ska ge kostråd för överviktiga: ”undvik socker, bröd och mjölmat. Och ta det försiktigt med potatisen” Efter en fettskräcksvända (som tyvärr fortfarande pågår en del) vi är tillbaka på 60-talet 3:50 in i Svenska tv-historier Träna med tv https://www.svtplay.se/video/17478546/svenska-tv-historier/svenska-tv-historier-trana-med-tv-sasong-5-avsnitt-2?start=auto Trevlig helg allihop
 5. Ingredienserna går att hitta på äkta varas hemsida. https://www.aktavara.org/25127/for-real-foods jag tycker det ser bra ut! Ingredienslistan ser ut som något man skulle kunnat gjort själv.
 6. Vi lyckades peta ner vitlöken i jorden idag. De brukar inte komma i jorden förens till våren för det mesta, det har funkat det med, men hoppas på lite större lökar nästa år.
 7. Hmm, har visserligen en liten skogsdunge på baksidan, men bor inne i ett samhälle. Det finns ju en del som är lite känsliga och skulle reagera negativt om jag nu skulle lyckas... blåbären har varit mogna ett tag, är nog snart på gränsen till övermorgna snart. Hittade dock lite hjortron bland blåbären, får gå dit ngn dag och se om det går att få ihop något.
 8. Nu är ju snigeltemat egentligen lämnat på begäran, men får ändå kommentera lite. jag har hela tiden tyckt att visst, mördarsniglarna är besvärliga, men så farliga är de inte. Men så var vi i en trädgård nära kusten norr om Göteborg och insåg att vi har inte så mycket sniglar. Nu var det visserligen fuktigt, men inte en chans att gå barfota någonstans på gräsmattan, då var det mitt på dagen ! jag tycker rådjur (och älgar mm) är värre, mördarsniglar kan jag jaga med sax, men rådjuren hinner jag inte ifatt skörden har hittills bestått av lite spenat (första året jag lyckas med någon spenat över huvud taget) och en squash. Sparrisen verkade trött i år, så vi tog inte så mycket. Bärbuskarna ger dock bra (mums), första året som krusbären ger något att tala om.
 9. Tobias

  Humor?

  En kollega på jobbet ligger steget före, han kallar sina köttbullar (ja, alltså riktiga av köttfärs) för animaliska vegobullar. Just för irritation över att köttfritt kallas för kött.
 10. Tobias

  Humor?

  Kor? De finns redan
 11. Mina favoriter är Birgitta Höglunds zucchininbröd och fröknöcke samt kostdoktorns mjuk lchf limpa. Sen har jag inte testat alla... Jag ser inte brödet helt som ersättning för vanligt bröd. Beroende på livssituation så kan det vara ett smidigt alternativ. Jag ser det lite som om lchf-bröd sätts som nono, så ökar risken att ta sämre alternativ eftersom ”allt bröd ändå är skit”. Kokta ägg brukar ibland föreslås istället, och visst funkar det ibland, men det är gott med annat ibland. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/23/limpa-lchf-med-zucchini-sesam-och-kanel-15-tips-pa-andra-glutenfria-brod/ (Jag läger till bakpulver, men jag orkar aldrig vispa så mycket som det står) https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/ https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-mjuk-limpa
 12. Gott fett nytt år allihop! just firat med min första gåva någonsin till kostfonden, dock en blygsam gåva jämfört med vad en del lägger på raketer...
 13. Det är ju bra, men du kanske redan läst den? fast du kan ju alltid välja den och ge bort den som julklapp/present...
 14. Skär den i bitar och lägg i vatten? Annars, mjölken är ju för att dra ut smak, du sköljer med vatten efter, mjölken kasseras. jag har bara lagat njure en gång (eller kanske två?). kan inte minnas att det luktade, tyckte däremot att smaken var mildare än lever.
 15. Tobias

  MAF-tråd

  Jag har också gått hos en sjukgymnast som gått utbildning hos Markus Greus. Jag borde väl egentligen vara på träningsprogram nr4, men är kvar på nr2. Ska boka in genomgång tre efter nyår tänkte jag. det känns som om det gör nytta, men jag gör alldeles för lite träning per vecka. Det är ju inte jättespännande övningar och det tar lite tid att komma igenom programmet. Men nu kan jag utan ansträngning stå med bra hållning, men en del återstår innan det hela kommer naturligt hela tiden. vad gäller maf så kör jag numera tempo på känsla. Batteriet i pulsmätaren tog slut någon gång i våras, har inte ”hunnit” byta... rätt skönt att bara lufsa fram i behagligt tempo.
 16. Har också funderat lite i dessa banor, men det är väl inte pk eftersom det kanske (förhoppningsvis) skulle kunna leda till ökad köttkonsumtion.
 17. Från Wikipedia: Metan är en så kallad växthusgas och ökade utsläpp från främst olje- och gasutvinning anses vara en bidragande orsak till en förstärkt växthuseffekt. Metanet i atmosfären står för 0,7-1,6% av växthuseffekten.[2] Metangas bryts dock ner i atmosfären på ungefär 8 år och är därför en mer kortlivad växthusgas i atmosfären, och den försurar heller inte världshaven så som koldioxid gör.[3] om mängden kor är konstant, så ökar alltså inte mängden metangas pga korna. Det står också att det bildas vid nedbrytning av organiskt material i syrefri miljö.
 18. Njut av värmen ute! här hemma dröjer det ju ett tag tills vi kan jogga ute och samtidigt njuta av värmen. ha en skön semester!
 19. Ja, men det är kortsiktigt tänk, i längden blir det dyrt.
 20. Tobias

  HUMOR

  Man äter rent kött, fisk, ägg, skaldjur. Man kan äta viss yoghurt och lagrad ost. Vanligt socker är i stort sett borttaget. Man försöker få in mycket frukt och grönsaker, berättar Lillemor Berntsson detta verkar ju vara en helt galet livsfarlig kosthållning! ska vi skratta eller gråta?
 21. ”Återställningslunch” efter en veckas semester med för lite för mycket glass och efterrätt...
 22. Har också funderat på rönnbären. men de är löjligt sura! Vad ska göras för att de ska bli ätliga? min morfar åt nävar med rönnbär direkt från trädet...
 23. Tobias

  Benbuljong

  Jag föredrar kycklingbuljong. tycker der är svårt att få till bra smak på annan buljong. sparar också benen i frysen tills det är dags att använda, ibland hinner de dock bli lite gamla...
 24. Har inte tänkt på det där med att frysa vid fasta på ett tag. Brukade huttra med långärmad tröja på på eftermiddagen, nu sitter jag i t-shirt. Undrad när det ändrade sig? Har nog inte varit så länge. Har kört 24h fastor då och då i några år, nu blir det oftast några veckor emellan. Men det där med att frysa är irriterande, framförallt när man ska hem från jobbet och måste ut i ännu mer kyla!
 25. Lite sent svar kanske men om zucchinin ruttnar så beror det på dålig pollinering (om de inte lämnas jättelänge såklart). De brukar börja att ruttna i änden, ibland går det att rädda en bit, annars är det bara att ta bort då de tar energi från plantan.
×
×
 • Create New...