Mowgli

Medlem
 • Innehållsantal

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Mowgli

 • Rank

 1. Jag har ca 10-12 kg i övervikt. Skulle vara väldigt kul att bli av med det. Jag ska följa era råd. Uppdaterar om det börjar hända ngt med hullet=).
 2. Hej igen Jag är inte sådär jätte matglad heller på morgonen. Vad tror du om att skippa Turkisk Youghurt+vispgrädde+nötter helt och istället bara ta en kopp kaffe på morgonen och sen äta rejält till lunch och middag? Det skulle jag helt klart kunna tänka mig=). Att börja steka bacon el liknande 06.30 på morgonen ger mig kväljningar då dricker jag hellre bara en kaffe på morgonen. I övrigt verkar det vettigt att äta lunch och middag som jag skrev ovan?
 3. Näe, jag har inte gått ner ngt ännu inte ens i början. Men om jag inte ska äta Turkisk Youghurt vad ska man äta då till frukost? Kostdoktorn skriver ju att han äter Turkisk Youghurt och vispgrädde varje dag hela sommaren och det är ju en god frukost. Kan det vara så att jag har hållit på för kort tid ännu eller?
 4. Hej Jag började min LCHF resa den 7 januari 2013 (Alltså ca 4,5 vecka sedan). I dagsläget har jag inte gått ner i vikt eller minskat i midjemått. Jag är man och 33 år gammal. . En typisk dag för mig ser ut såhär: Frukost Ekologisk Turkisk Youghurt+vispgrädde+5-6 valnötter ( Detta äter jag varje morgon och tycker det är supergott) Lunch Ofta ngt med kött el färs, kycklingfile, fisk. Som tillbehör: stuvad vitkål, blomkålsris, kokta grönskaker, grönsaker i ugn med ost på, feta såser gjorda på vispgrädde har jag ofta till. Alltid kolhydratsnåla såser kan tillägas. Kan också nämna det att har jag glömt matlåda på jobbet så går jag på ICA och köper från deras lunchbuffe och då tar jag alltid en kycklingfile, köttbit med stekta grönsaker till och en fet sås. Middag Samma som lunch eftersom middagsresterna ofta blir lunchlåda. Kvällsmål Vissa kvällar brukar jag äta ngt och då blir det Ekologisk turkisk youghurt+vispgrädde+5-6 valnötter eller vispgrädde och 3-4 st hallon till. Ibland på fredagkvällar kan jag unna mig max 1-2 st glas konjak men som jag förstått det så kan man dricka det i måttliga mängder. I övrigt så tränar jag 2-3 ggr i veckan på det... Nu till mina frågor: Varför går jag inte ner i vikt (börjar bli lite stressad nu)? Har jag hållit på för kort tid? Jag har läst att turkisk youghurt kanske inte är optimalt tíll frukost men den innehåller bara 3,5 gram kolhydrater per 100 gr och sen älskar jag det. Skulle vara jobbigt att byta ut det och knapra bacon varje morgon istället=(. Snälla hjälp mig gärna med lite tips eller råd hur jag ska tänka. Jag har inte gjort ett enda felsteg förutom att jag ätit "lchf chokladmousse med 86% choklad" 2 ggr under 4,5 vecka i övrigt ätit enligt ovan.
 5. Mowgli

  Kosttillskott

  Jag har ätit Alpha Plus Min-Plex B under vintern ( 5 mån) men just slutat faktiskt. Vitamin k2 finns i min multivitamin men jag funderar på att äta multivitamin, D-vitamin, Omega 3 efter kostdoktorns inrådan och sluta med folsyran när burken är slut. Jag känner att den kosttillskottbasen borde väl vara en bra grund mot vinterdepressioner? Eller tror du att man borde lägga till ett B-vitaminkomplex på denna bas också?
 6. Mowgli

  Kosttillskott

  Tack för svaret Doc. Väldigt uppskattat. Skippar nog folsyran och kör på omega 3 istället=).
 7. Mår du också dåligt av vin el sprit eller har du bara lättare att bli berusad? Jag blir kräksjuk och det blev jag aldrig tidigare..
 8. Hej Jag har en fundering. För två år sedan så provade jag och min sambo LCHF för första gången och det höll i sig 2,5 månad och 7 tappade kilon. När vi skulle dricka alkohol under den perioden (vin el sprit) så blev vi väldigt berusade fort och jag själv började nästan alltid kräkas av ett par vinglas? Är det ngn fler som mår dåligt när dom dricker framförallt vin när dom äter LCHF och är det övergångsbesvär eller vad är det? Till saken hör att jag nu börjat om med LCHF och skulle vilja äta efter det nu och i framtiden men man vill ju kunna dricka vin med andra människor ibland i alla fall. Jag kan väl lägga till att jag inte mådde pyton av öl men då funkar det inte med LCHF istället.
 9. Mowgli

  Kosttillskott

  Hej Jag har en fråga. Har i många år lidit av höst och vinterdepressioner och besökte en näringsterapeut med förhoppningen att det finns andra vägar än mediciner för att klara vintrarna bättre. Hon rekommenderade mig att ta D-vitamin 5000 enheter, folsyra (solgar metafolin) 800 mcg, och en multivitamin. Denna vinter har gått mycket bättre än tidigare och efter att ha läst din sida om D-vitamin så börjar jag ana att det är D-vitaminet som hjälpt mig mest. Nu vill jag gärna fortsätta med mina vitaminer men på nätet så läser jag att det är farligt att äta folsyra dagligen som kosttillskott eftersom det ökar risken för olika cancerformer. Stämmer det? Jag äter 800 mcg solgar metafolin (folsyra) och sedan är det lite folsyra i min multivitamin? Jag är man det kanske jag glömde säga. Stämmer detta så måste jag genast sluta äta folsyran...