Jump to content

Nessima

Medlem
 • Posts

  281
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Nessima

 1. Efter sjukomgången i november lade jag på mig ett kilo när jag kunde äta igen. Ingen panik dock, viktmässigt ligger jag på en helt okej nivå. Det jag behöver nu är styrka och kondition. För att motivera mig själv har jag anmält mig till Tjejmilen i september (jag ska ju bli stockholmsbo, så loppet känns nästan som ett måste). Det är så skönt att springa igen!

 2. Jag skulle vilja ha en lista med lite vanliga livsmedel och hur länge de håller i packningen :) Eller en markering kanske vid recepten för om det lämpar sig för längre turer (alltså om det håller flera dagar i packningen innan tillagning).

 3. Jag tror att det är vanligt med rubbningar i början.

   

  För egen del blödde jag i flera veckor (någon månad till om med om jag inte minns fel) när jag började äta strikt. Sen gick det över och cykeln blev totalt förutsägbar igen.

  • Like 2
 4. Om det är en bra mängd kolhydrater kan bara du avgöra. Jag tycker att det är onödigt liberalt, speciellt eftersom kolhydraterna inte huvudsakligen kommer ifrån grönsaker, men om du trivs på den nivån så är det bra. (Sen verkar du ha räknat fel på kolhydraterna i frukosten från grädden. 30 g grädde blir inte 6,38 g kh.)

   

  Vill du bli av med sötsug så behöver du nog (tyvärr) stryka chokladen, bären och yoghurten. De är saker som triggar mångas sug. Du kan ju alltid testa att återintroducera dessa varor senare om du tror att du kan hantera dem. Eller tvärt om. Testar ett tag så som du gör nu, men är medveten om att du eventuellt kan behöva stryka dem senare.

  • Like 1
 5. Om du tycker att du känner/är tillräckligt bekväm med dina arbetskamrater skulle jag föreslå att du berättar för dem att du försöker att gå ner i vikt och inte ska äta fikabröd eller liknande. Jag upplever i alla fall att jag alltid sköter mig i andras sällskap om de vet om att jag försöker något visst. Hoppas att du lyckas!

  • Like 3
 6. 69,8 kg. Nu är jag officiellt tillbaka till innan-graviditeten-vikten, så allt ytterligare är bara en bonus mot mitt tidigare mål att hamna runt 65 kg där jag trivs som bäst. Tanken är i alla fall inte att vare sig slappna av eller kämpa mer nu utan fortsätta precis som vanligt. Två mål mat om dagen, och stora sådana, samt träna en gång i veckan (mer för den mentala hälsan än den fysiska).

  • Like 4
 7. Nytt lägsta efter graviditeten: 70,5 kg. Testade att stå i tåspetsskor på baletten i förra veckan. Jag kan inte annat än förstå att balettdansöser vanligen är väldigt tunna (även om vi tänker bort de traditionellt estetiska anledningarna). Ska man stå på en sådan yttepytteyta så vill man ha så lite tryck som möjligt. 15 kg hade jag nog behövt tappa om jag verkligen ville dansa på tåspets (tur att jag inte har några sådana planer för jag skulle nog se ut som ett benrangel då)!

 8. Ketonmätstickor kan bli gamla! Jag har tidigare noterat att ketonmätstickorna har ett bäst-före-datum men har alltid trott att det varit lite höftat i luften. Det är ju inte mat som ruttnar/möglar etc. Imorse tänkte jag mäta min ketos och fick först HI som resultat (alltså över 8 mmol/l. Givetvis ett helt orimligt svar. Konstaterade att bäst-före-datumet var för några månader sedan och testade med ytterligare två stickor. Fick då 5,5 respektive 5,7 mmol/l. Även det känns som orimliga resultat. Det skulle i princip innebära svält och jag äter verkligen inte lite nu.

 9. Har pendlat mycket i vikt de senaste veckorna, men som känt så är det ju så det funkar. Vätska och tarminnehåll påverkar ju onekligen vikten. Idag är den 71,5 kg, härom dagen var den något kilo mer. Jag väger mig fortfarande dagligen och för diagram (men så är jag ju känd bland familj och vänner som den galna personen som för diagram över allt, allt, allt). Känner mig dock inte arg på mig själv och min kropp den här gången så som jag gjorde efter förra graviditeten. Det upptar inte hela mitt fokus, eller knappt något av mitt fokus, att försöka gå ner i vikt. Men så ska jag inte gifta mig om någon månad heller, det har jag ju redan gjort ;)

  • Like 2
 10. Vägde idag in på 71,8 kg, vilket innebär att det nu är under två kilo kvar till min vikt innan graviditeten. Den här vikten är heller ingen ovanlig vikt för mig som ogravid utan jag brukar väga mellan 68 och 72 kg (även om jag föredrar den lägre vikten). Det gick lite snabbare än planerat att komma hit, men jag har ätit väldigt dåligt på grund av att jag har varit sjuk (inget allvarligt).

   

  Nästa vecka börjar baletten. Jag försöker bestämma mig för vad jag ska ha på mig på lektionerna. Dansdräkt och trikåer är rekommenderat, men inget krav. Man undrar ju bara om det är någon annan som kommer att ha det, dansdräkt alltså, eller om de flesta kommer ha mjuka träningskläder. Sen tror jag inte att dansdräkt är något jag egentligen skulle passa i. Allt som sitter ihop överdel och underdel brukar vara svårt eftersom jag har så breda höfter i förhållande till överkroppen. Sen brukar dansdräkterna vara väldigt urringade i ryggen, vilket inte ser så snyggt ut med en stabil sportbh.

  • Like 1
 11. Ytterligare ett kilo borta nu. Det känns som att det går långsamt, men det gör det väl egentligen inte. Det är ju alltid bara så att man vill att allt ska hända över en natt!

   

  Jag har anmält mig till en balettkurs nu i höst. Jag inbillar mig att det både kommer att vara helt fantastisk träning och roligt :) Framförallt borde det väl ge bra hållning!

  • Like 2
 12. För min del tror jag att mejerierna får mig att överäta. Och så går jag runt och är sugen på saker hela tiden. Någonstans kring 0,5 dl per dag verkar vara tillräckligt för att jag ska komma ur fas med hungerskänslorna. Så om det beror på kolhydrater eller protein eller på att det är för gott vet jag inte. Jag klarar ganska stora mängder av kolhydrater från rotfrukter och liknande utan att tappa kontrollen.

  • Like 1
 13. :)

   

  Jag är jurist (inriktad på affärsjuridik) som älskar att sticka och virka. Och som tycker om att organisera och planera saker (till andras förtvivlan). Njuter av att vara ute i naturen på hajk och laga mat över öppen eld, även om det inte händer lika ofta sen jag fick barn. Men när de blir större ska det ökas på igen!

  • Like 1
 14. Ett kilo till borta nu (74,4 kg). Det går inte vidare snabbt, men man kan också säga att ansträngningen är minimal. Jag äter när jag är hungrig, och hur mycket jag vill. Tränar inget alls mer än lite stabiliseringsövningar för de inre magmusklerna. Det enda är att jag håller mig undan från frukt, bär, mejerier (utom smör och liiiiite yoghurt som jag har i mitt lågkolhydratbröd), choklad och nötter. Däremot tillåter jag mig att äta hur mycket grönsaker jag vill, inklusive vissa rotfrukter så som morötter.

  • Like 1
 15. Vägde idag in på 75,5 kg, vilket innebär att det bara är 5,5 kg kvar till startvikten innan graviditeten. När jag väl nått dit får jag väl se om jag ska ge mig på att skala bort lite till för att komma ner runt 65 kg istället där jag trivs bäst, men ett steg i taget. Vill inte tänka för mycket på viktminskning nu när jag är hemma med barn. En fin balans. Inte tänka för mycket, men inte slappna av så mycket att jag inte tappar något alls eller till och med går upp i vikt.

  • Like 1
 16. Nu är jag tillbaka på "normalvikt" enligt BMI. Även om det nu inte är ett bra mått så känns det mentalt uppmuntrande. Midjemåttet ligger på 80 cm, så även det är nere (om än precis) på vad som är godkänt för kvinnor. Nu är det bara 7 kg, eller 7 cm i midjemått, kvar till var jag var innan graviditeten. (Och ytterligare 4-5 kg kvar sen efter det till den vikt där jag trivs bäst med min kropp, men för att ligga där måste jag konstant anstränga mig och det är tveksamt om jag tycker att det är värt det.)

  • Like 1
 17. Jag tänker närmast på Laurinsyran, att i bildandet av bröstmjölk så har kroppen den så att säga "gratis" av kokosoljan, men det är vilda spekulationer från min sida :)

  Aha, ja så kan det kanske vara! Skulle vara spännande att veta om det alls finns ett samband, och i så fall vad det hela beror på. Jag får väl experimentera lite här hemma, men det är alltid så svårt att veta vad en ändringa beror på. Det finns ju inte en enda dag som är den andra lik. Även om jag skulle äta och bete mig identiskt flera dagar, bortsett från ett olikt intag av kokosfett, så kan jag ju inte med säkerhet tillskriva ändringar i mjölkmängden till kokosfettsintaget. Det kan ju vara så att dottern äter mer en dag än en annan. Vilket kan göra att mjölkmängden upplevs mindre den dagen, och flera sådana dagar kan i sin tur innebära att produktionen går upp på grund av att barnet äter mer. Så det är helt enkelt svårt! Min upplevelser är i alla fall att det går snabbare att producera mjölk de dagar jag äter kokosfett!

  • Like 1
 18. Jag har ett problem. När jag äter kokosfett så tycks min mjölkproduktion öka. Det kan ju låta som ett harmlöst problem, men det innebär att brösten är konstant spända och ömma. Dessutom ökar väl risken för mjölkstockning. För att inte tala om att jag konstant läcker.

   

  Någon som vet om det finns något samband mellan intag av kokosfett och mjölkproduktion? Eller är det bara rena tillfälligheter? Jag tänker mig att kokosfettet är energi som ganska snabbt tas upp av kroppen, som då väljer att göra mjölk av det. Jag har samma problem om jag äter något med socker eller liknande.

 19. Var på BVC med Siri idag. Hon håller på att förvandlas till en liten knubbsäl. 600 g hade hon lagt på sig nu på en vecka! (Vilket inte alls är något negativt. Helammande bebisar får ju i princip vara hur runda som helst.) Så jag kan bara konstatera vad jag redan innan visste. Det går alldeles utmärkt att amma på relativt strikt LCHF-kost! För tillfället ligger jag på 5-30 g kh per dag. Det får man in en hel del grönsaker på om man bara håller sig undan från allt vad frukt, knäckebröd, yoghurt, choklad och lågkolhydratefterrätter heter.

  • Like 4
 20. Tack för alla gratulationer! Här hemma följer just nu en period av amningsetablering och avslappning innan jag ska börja fokusera på att gå ner i vikt igen. Har inte hoppat på vågen efter förlossningen. Tänkte att jag kunde göra det någon gång nästa vecka kanske, när svullnaden i brösten har lagt sig lite etcetera. För tillfället äter jag LCHF, men tillåter mig att äta fria mängder mat och även mejeriprodukter.

  • Like 1
×
×
 • Create New...