Jump to content

Monsterkaka

Medlem
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

About Monsterkaka

 • Birthday 10/29/1990

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Lund

Monsterkaka's Achievements

(2/7)

11

Reputation

 1. Jag vill tacka er alla som har svarat på min enkät. Det har inte slagit mig innan att vi LCHF:are slänger betydligt mindre mat än vad pastafolket gör. Det jag har fått fram hittills är att folk slänger pasta, ris och andra spannmål i mängder. Så om man inte lyckas få dem att gå över till LCHF får man ju ta och försöka få dem att slänga mindre helt enkelt =)
 2. Hej! Jag heter Dennis och går mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i Lund. Jag utför för tillfället ett designprojekt som förhoppningsvis ska leda till minskat matsvinn. Skulle ni kunna tänka er att svara på en kort enkät så att jag kan ta fram en riktigt bra produkt? Jag vet att detta kanske inte är helt rätt forum så jag ber om ursäkt redan nu ifall någon skulle ha något emot det. https://docs.google.com/forms/d/1EOcNtBNbYpusz9W9h9qLPZXo3se0lsmyEpHoMjIKeb0/viewform
 3. Jag hittade ett oöppnat paket med pumpakärnor i mitt skafferi så jag tänkte kolla upp hur mycket Omega-6 det är i dem. Så som jag förstår det verkar det som att det är väldigt mycket Omega-6 i dem, och därför ska man väl hålla sig ifrån dem, eller? Jag får nämligen lätt dålig hy men har fått mycket bättre hy nu när jag har gått över till att endast äta ekologiskt kött och kyckling.
 4. Jag hittade kokosfett på gymgrossisten som jag tidigare har köpt men glömt bort och den är helt utmärkt. Det bästa med det hela är att med min studentrabatt kostar det bara 146,25 kr/kg. Det tycker jag ändå är helt okej. Den är dessutom kallpressad, ekologisk och inte deodoriserad.
 5. Så kan det mycket väl vara. Jag blir man igen helt enkelt. Det måste ju betyda att jag är supermanlig. Haha! Man får ju ta och se det positiva i det hela. Jag mår jättebra med att äta lchf-kost, men att få acne på köpet var kanske inte riktigt det jag hade väntat mig =P
 6. Det kan alltså vara så att eftersom jag har börjat med lchf tror min kropp att jag har kommit i puberteten igen och därför har jag fått tillbaka min acne? I sådana fall lär jag ju ha acne i drygt sex år till. Det är ju inte så roligt...
 7. Men om man köper det deodoriserat kokosfettet på lchfbutiken blir det drygt 100 kr/kg. Dock är jag ju fortfarande fundersam över ifall det är ett bra alternativ eller inte
 8. Jag har inte ätit mejeriprodukter förutom smör den senaste månaden, men jag har inte sett någon direkt förbättring. Det är därför jag funderar på att sluta med smör också och övergå till kokosfett istället. Det känns ju lite konstigt när alla säger att man får så otroligt bra hy med lchf och jag har fått den totala motsatsen.
 9. Det är ju helt klart en rimlig kostnad. Synd bara att jag inte har en sådan bekant =P
 10. Jag vill ju då inte köpa silverpaketet i affären utan tittar på de olika alternativen som finns på lchfbutiken. Så du menar att det inte är någon skillnad mellan deodoriserad och vanlig kokosfett? Det deodoriserade kostar som sagt hälften så mycket, och som fattig student är ju detta inget man tackar nej till. Dock vill jag ju vara så hälsosam som möjligt och inte är mysko grejer. Min hud verkar ju uppenbarligen vara väldigt känslig.
 11. Men är näringsvärdet det samma som med vanligt kokosfett? Jag har redan ätit en antibiotikakur vilket hjälpte mig sådär. Men jag var i princip problemfri innan jag började med LCHF, men sen kom det tillbaka. Det måste ju vara något med kosten som har gjort att det kommer tillbaka, eller hur?
 12. Så deodoriserat kokosfett är alltså sämre och har inte lika mycket nyttigheter i sig som "färsk" kokosfett?
 13. Jag tog mig friheten att googla lite på kokosfett. Vad är deodoriserat kokosfett? Är detta något att rekommendera?
 14. Jag har under den senaste månaden slutat med alla mjölkprodukter förutom smör för att se ifall min acne blir bättre. Det är nämligen så att min acne kom tillbaka när jag började med LCHF, alltså tvärtemot allt man har fått höra om att ens hy blir bättre. Jag funderar därför på att sluta med smör också för att se ifall det är det som är boven. Det mest logiska är att byta till kokosfett, eller hur? Frågan är bara var man kan köpa detta till ett relativt billigt pris? I butik är kokosfett betydligt dyrare än smör. Är det någon som har något tips? Jag kan väl slänga in det när jag ändå håller på - någon som har något tips på hur man kan få bättre hy med LCHF?
 15. Måste man träna när man avslutar sin periodiska fasta? Om man kör fasta mellan 20-12 blir det inte jättenaturligt att gå och träna vid elva. Då sitter jag nämligen och antecknar på en föreläsning i skolan. Kan man köra periodisk fasta ändå?
×
×
 • Create New...