Jump to content

Bitteusa

Medlem
 • Posts

  113
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bitteusa

 1. Jag har alltid varit normalviktig, 60-63 kg till min 168 cm, och ändrade inte vikt i och med LCHF. Jag har inga sjukdomar och anledningen till att LCHF tilltalade mej var att jag ville fortsätta må bra som äldre. Jag har alltid ätit "nyttigt" även om det varierat vad som är nyttigt i och med low fat vågen. Resten av familjen är också friska och normalviktiga.
 2. Visst är paleo känt ch min yngsta dotter har ätit enlig det, men anser nu att det är en ätstörning. Hon har gjort hela skalan från rå vegan till paleo och anser nu att detta är en ätstörning liksom min LCHF diet. De vill at vi alla skall äta allt! Jag är inte den som har prackat på familjen mina matvanor, men de irriteras av att jag avstår från bröd, födelsedagstårta mm.
 3. Tack för förslaget, men de är inte intresserade av att höra om dessa personer
 4. Nja, inte riktigt. Trots 25 å i USA är vi alla mycket svenska. Barnen är födda i Sverige och är stolta över sitt hemland. Visst har vi alla druckit Coca-Cola men mycket lite nu för tiden, dvs inte jag förstås.
 5. Relationerna, bortsett från detta, har varit bra utom med min yngsta dotter som inte vill prata med mej förrän jag sökt hjälp för min "ätstörning"!
 6. Jag har ätit LCHF i lite över tre år och mår utmärkt! Har inga viktproblem, håller mig till rätt strikt meny mest för att behålla min goda hälsa. Min familj, man och tre vuxna barn, har inte alls stöttat detta utan tycker jag är helgalen. Nu har det gått så långt att de vill att jag skall söka hjälp för min "ätstörning" och när jag förklarar att jag inte har någon ätstörning så anser de att jag är i "denial". Vi är bosatta i USA sedan 25 år ch här förekommer inte uttrycket LCHF, däremot har "low carb" och glutenfritt blivit rätt populärt. De har ingen aning om hur stort LCHF är i Sverige och vill heller inte veta. De pressar mej rätt hårt och jag vet inte riktigt vad jag skall göra. Vill inte överge LFCH, men blir kanske tvungen. Skulle kännas jättejobbigt att börja äta bröd m m igen! Någon som haft liknande problem med sina närmaste?
 7. Bitteusa

  Hashimoto

  Jag har en väninna, ej LCHFare, som länge lidit av Hashimoto och underaktiv sköldkörtel. Nu vill hon använda kosten för att se om den kan lindra hennes problem och funderar på LCHF. Är det någon med dessa åkommor som blivit bättre med LCHF och vad är det viktigaste att undvika resp äta mer av?
 8. Tack för alla uppmuntrande kommentarer! Jag har alltid strävat efter att äta bra, även om vad som är bra har varierat under åren. När jag av en tillfällighet hittade Matrevolutionen för 2,5 år sedan så tilltalades jag av detta koncept och började med LCHF. Anledningen var att det kändes rätt med naturlig mat. Jag har aldrig varit överviktig eller lidit av någon sjukdom, men jag är 67 år gammal och vill fortsätta att vara frisk och hålla mej borta från medicinburkar i den mån jag kan. Jag har alltid vägt runt 60 kg, men nu ligger jag istället runt 65 kg. Jag är fortfarande frisk och det är jag självklart tacksam för. 5 kg är ju inte så mycket att bråka om, men det är enda skillnaden för mej efter 2,5 år på LCHF. Men jag vet ju inte vad som skulle ha hänt om jag inte börjat med LCHF, kanske hade jag drabbats av diverse metaboliska sjukdomar som folk lätt gör i högre åldrar. Strax efter jag började med LCHF så ådrog jag mej en ryggskada så jag har inte kunnat motionera. Men nu är ryggen bättre och jag har just skaffat mej medlemsskap i ett gym och har även en personlig tränare så allt blir rätt. Få se om detta gör något för vikten och framför allt magen. När det gäller mat så tänker jag fortsätta med att äta så rent och naturligt jag kan, men dra ner på fettet. Känner inte så starkt för att gå så långt som till nonfat produkter, jag får helt enkelt se vad jag gör!
 9. Efter dryga två år på rätt strikt LCHF tror jag inte längre på det. Jag har under denna tid gått upp 5 kilo och fått en mage som jag aldrig tidigare haft. Kanske funkar LCHF för andra men inte för mej. Att äta fett har gjort att jag gått upp i vikt och ju mer jag tänker på det ju självklarare blir det. Så nu blir det no fat och lowfat för mej i fortsättningen.
 10. Tack för svaren även om jag inte fick svar på min fråga om det räknas som 16:2 om man startar dagen med en kopp fettkaffe!
 11. Jag ligger på 70-85% fett!
 12. Mage och "love handles", lår och bak är i bra skick!
 13. Konceptet 16:8 tilltalar mej, men jag har svårt att vänta till 12 med att äta så jag tar en kopp Magic Bullet kaffe med 1 msk smör och 2 msk kokosolja runt 7 på morgonen. Därefter äter jag ganska strikt LCHF mellan 12 och 19. Målet, förutom hälsa, är att gå ner 5 kilo, men inget händer! Har kört detta nu i en månad och LCHF i över två år och står still på samma vikt, frustrerande! Kanske jag måste skippa min morgon MBC för att få resultat?!
 14. Fick just samma sak, men det var största gången det hände!
 15. Läkaren kunde inte säga om mina problem beror på borrelian eller om det är en reaktion på antibiotikan som jag nu ätit i tre veckor. Hon ville förlänga antibiotikakuren med tio dagar men ville byta till en annan sort så nu blir de tio dagar till. Mina utslag kliar inte alls, men min hud är lite läderartad och röd och så prickar på benen. Men det värsta är blåsorna på stortårna som värker rejält emellanåt och däremellan känner jag ingenting av dem mer än att det inte är så lätt att gå. Doktorn hade inte hört talas om köttallergin och såg rätt tveksam ut när jag nämnde det. Här i chicagoområdet är det inte så vanligt med borrelia så en vanlig allmänläkare är ingen expert på det. Men jag har tid hos en specialist på fästningar om två veckor, kunde inte få komma tidigare. Det kommer att ta mig tre timmar att köra dit och det hoppas jag det är värt!
 16. Detta skrämmer mej, hade ingen aning om detta! Jag fick borrelia för tre veckor sedan och är just klar med min antibiotika. Har mått hyfsat, men för en vecka sedan blev mina stortår alldeles röda och ömma och det röda utvecklade sig till vattenblåsor. Sidorna på fötterna och händerna är också röda och väldigt känsliga för beröring. Tårna värker emellanåt. Jag har även röda utslag på ena skenbenet. Givetvis undrar jag nu om jag råkade ut för en fästing som givit mej denna allergi! Känner du igen detta, Margareta? Jag skall till doktorn om en stund så då skall jag givetvis ta upp detta.
 17. Absolut! Men om man nu vill ha skinka eller bacon så är sockret där! Det är säkert ingen större fara om man håller sig till ren mat för övrigt. Men det är irriterande att det är på det sättet. Ta majonnäs t ex som är en icke söt vara, men jag har inte hittat någon utan socker så majonnäs gör jag alltid själv.
 18. Vad är det för matvaror du menar när du skriver "i stort sett allt innehåller socker"? Här i USA säger man att 80% av det som finns i livsmedelsaffärer innehåller socker och jag tror det är lika illa i Sverige. Jag var där för några veckor sedan och försökte hitta skinka utan tillsatt socker och det fanns inte. Här har jag lyckats hittat en sort utan socker. Så det mesta som är förpackat innehåller socker i en eller annan form. Försöker köpa så "ren" och oprocessad mat som möjligt!
 19. Jag behöver inte mycket till frukost, men att skippa mitt MBC skulle vara svårt! Förstår jag dig rätt när du menar att jag bör börja med 860 kcal per dag? Andra anser att jag måste äta betydligt mer, ungefär dubbelt så mycket för att gå ner i vikt!
 20. Jag har hört detta tidigare men jag håller inte helt med. Jag gick igenom en svår personlig kris för några år sedan, innan jag hade hört talas om LCHF. Hela mitt inre var i uppror och jag hade mycket svårt att äta och åt därför mycket lite. På 6 veckor gick jag ner 6 kilo! Om "svältteorin" stämmer så borde det alltså inte ha hänt. Krisen gick över och sedan dess har jag hämtat igen ca 1 kg per år och de är de kilona som jag nu vill bli av med!
 21. OK! Jag skrev in vad jag ätit hittills idag och då stämmer %-siffrorna. Jag har inte ätit middag än (bor i USA och är 7 timmar efter er) så jag hoppas allt stämmer vid dagens slut. Vet fortfarande inte varför det blev fel, vad man än skriver in så skall ju % bli 100!
 22. Varför tror du att bara proteinet är fel? Jag har ju först in så exakta siffror jag kunde och så blir det galet!
 23. Mycket observant och det stämmer, jag adderade aldrig ihop talen. Detta är vad Kostbevakningen kom fram till och jag vet inte vad det kan vara som är fel. Trodde man kunde lita på den. Det är första gången jag använder den så jag vet inte om jag gjort något galet.
 24. Nu har jag skrivit in på Kostbevakningen vad jag åt igår och det fördelar sig så här: protein 54 g 18%, fett 68 g 51%, karbs 8 g 3%. Totalt 1189 kcal. Min målvikt är 60 kg så detta var kanske lite för lite protein. Vad betyder de små staplarna längst till vänster under ingredienser? Jag åt en halv deciliter yoghurt, hur för man in vilken fetthalt det var?
×
×
 • Create New...