Jump to content

joelwe

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by joelwe

  1. Jag har läst flera guider och detta är vad jag har kommit fram till fungerar bäst: Jag kokar upp vattnet i en vattenkokare. Samtidigt trycker jag lätt på undersidan av varje ägg med ett spetsigt föremål så att det buktar inåt något (litet som en nålspets) utan att göra hål på det. Jag häller sedan lite vatten i en kastrull och lägger i äggen i den samt sätter på plattan på högsta värme. När vattnet i vattenkokaren kokar samt vattnet i kastrullen kokar så häller jag i vattenkokarvattnet i kastrullen. Spisplattan stängs sedan av, kastrullen får stå kvar i 6-7 minuter vartefter jag byter ut varmvattnet mot kallvattnet och låter svalna. På det här sättet spricker inte äggen, de blir lättskalade och det tar minimalt med tid (< 10 min). Nyckeln är att picka en ytterst liten inbukning i botten av ägget vilket blir som en ventil så att det inte spricker.
  2. Hej! Jag håller på att utveckla en app som kommer att innehålla information från SLV:s livsmedelsdatabas. I den appen kommer man att kunna få information om alla 60 näringsämnen som finns i databasen. Min förhoppning är att man ska kunna klicka på varje näringsämne och få en faktaruta som talar om vad det är för ämne och vad den gör i kroppen. Det naturliga här vore ju att faktiskt ta den informationen från SLV, men då SLV och jag har lite olika synpunkter på vad som är bra för kroppen så vänder jag nu till er kunniga kostintresserade om ni har något bra tips om en tillförlitlig källa för näringsämnen? Väl mött, Joel
  3. Jag tycker att Jalla är riktigt schysst! Jag brukar beställa en kebabsallad och då får man sallad, tomat och gurka, kebab, välja 4 valfria ingredienser sedan välja mellan olika feta såser (gyrossåsen innehåller CF och majonnäs). Fräscht!
×
×
  • Create New...