Jump to content

Bernt

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bernt

 1. I Sverige har vi nåt som heter vinter. Då kan inte kor gå på bete utan de får äta hö eller ensilage. Därför blir det inte gräsbetat kött. KRAV kräver längre betesperiod och i övrigt en större andel grovfoder.
 2. Opastöriserad mjölk är den bästa mjölken och riskerna med den är mycket överdriven. Det är alltid tillåtet för bönderna med familjer att dricka den och det har nog aldrig varit nåt problem. När förbudet infördes gällde det till en början bara i städerna där det fanns mjölkaffärer. De fall av EHEC som förekommit på senare tid har inte berott på mjölk utan senast var det väl groddar. Den ohomogeniserade och opastöriserade mjölken är den bästa mjölken och står sig lika bra som den pastöriserade men om den är ganska färsk finns inga fettklumpar. Harnman tillgång till färsk mjölk är det bara att ge katterna den gamla och hämta ny i tanken.
 3. Svenska kor går på bete på sommaren så du får väl köpa svenskt sommarsmör. På vintern har vi väl inget gräs att beta i Sverige.
 4. Bernt

  Smör som smör

  Vi är nog många som kan betala lite mera för svenska livsmedel än för importerade. Vi vill stödja det svenska jordbruket om merkostnaden är rimlig. Hittade tidigare franskt smör i liten rund förpackning som var jättegott men dyrt men det finns inte kvar där jag köpte det. Många av de utländska smörförpackningarna verkar vara 250 gram med högt kilopris. Vi är ju vana vid 1/2-kilopaket för smöret och då blir priset lägre.
 5. När jag fick diagnosen diabetes typ 2 2005 ingick det ett besök hos en dietist. Jag gick dit med låga förväntningar men blev positivt överraskad. Då fick jag höra om Karlshamnsstudien men var kanske inte fullt mottaglig för all information då men inser efteråt så bra hans information var. Det går inte att säga att alla dietister är dåliga och farliga. Det finns både bra och dåliga precis som med alla andra grupper.
 6. Eftersom jag har diabetes typ 2. En viktig sak för mig är mitt körkort som numera har alla behörigheter. Det innebär att jag måste lämna läkarintyg vart 3:e år enligt nu gällande regler.
 7. Abba:s sillburkar brukar ha ett högt kolhydratvärde jämfört med många andra märken och det måste väl vara mängden socker som gör skillnaden. Det kan löna sig att läsa näringsdeklarationen och jämföra.
×
×
 • Create New...