Jump to content

Livsnjutare

Medlem
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Norrland

Recent Profile Visitors

562 profile views

Livsnjutare's Achievements

(2/7)

39

Reputation

 1. Hej på er! Har läst denna studie och tycker att det är svårt att tolka och värdera vad resultaten innebär. Jag förstår det som att man studerat mättat fett med en märkningsmetod som gör att man har kunnat spåra omsättningen av det mättade fettet. Sedan kommer en berättelse om hur mättat fett ställer till det i framförallt våra kärl. Hoppas att någon här på dietdoctor/kostdoktorn kan kommentera och hjälpa till att analysera studierna som ligger bakom följande "Science News" ==> www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171201181545.htm Har denna studie rätt om mättat fetts negativa effekt på blodkärl så kan omöjligt mina egna blodkärl vara friska. Äter en hel del mättat fett dagligen. Tycker det är gott:)
 2. Humor, tycker jag ... https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8 If Meat Eaters Acted Like Vegans. Och kom ihåg, detta är på skoj
 3. Tack för att du pekade på detta! har tagit bort länken.
 4. Jo sant, jag håller med, ingen optimal jämförelse, det vore mer intressant att jämföra klimatavtrycket vid produktion och konsumtion av vegetabiliska fetter kontra animala fetter. Då borde man komma sanningen närmare då varje viktenhet i båda grupperna innehåller ungefär lika mycket energi. Undrar om grundstudien innehöll sådana parametrar? Låt mig dock omformulera, visst är det intressant (ändå) med studier som i presentationen körsbärs-plockar parametrar som man sällan sett tidigare. Även fast det som du skriver "rätt meningslöst" så kan det vara på plats att fundera över om det finns en djupare sanning i de övriga mer summariska resonemangen med vad som av myndigheter påbjuds som hälsosam mat och den kostens avtryck i miljö och klimat. Detta är inte enkelt. Dock kan jag av detta se att det inte "råder bred enighet bland forskarna" i denna fråga ännu.
 5. Well, vill inte störa friden genom att starta igång en avslutad debatt men, visst är det intressant med studier som resulterar i motsatt resultat än de rådande mainstream-dogmerna. Länk till sådan studie. Jag har dock inte gjort läxan och djuplodat undersökt vem/vilka som finansierat/beställt studien. Gör klimatfrågan en tjänst - Skippa grönsallad, gurka och stjälkselleri -ersätt med bacon och kyckling! Häpp!
 6. Undrar varför han avgår och lägger denna nyhet under Näringslära eftersom SLV anser sig lära ut den enda rätta. I beg to differ. Livsmedelsverkets generaldirektör Stig Orustfjord avgår. Det säger Anette Madsen, huvudman för Livsmedelsverket, till UNT. – Avgången väntas offentliggöras under torsdagseftermiddagen, säger hon till tidningen. http://www.expressen.se/nyheter/myndighetstoppen-orustfjord-avgar/
 7. Hahaha, förlåt en detaljuppmärksam Sjuksköterska, men visst är det lite lustigt att i trådämnets "taggning" har det blivit "Sjuksöterska". Är det vårdpersonal som sockersötar de sjuka? Föga Lchf .
 8. Gammelost heter en ganska annorlunda ost som jag minns från min barndoms somrar i det inre av Ångermanland. Detta är en brunaktig "ost" som ätits i vissa delar av Sverige och Norge sedan vikingatiden ( i skriftliga källor sedan 17-talet) . Vi i min familj ÄLSKAR denna ost, jag själv inte minst. Nu visar forskning att den bl a pga av sitt höga innehåll av k2 har riktigt fina hälsoeffekter. Den innehåller hela 50% proteiner men bara 1% kolhydrat, vi äter den på fröknäcke (istället för flatbröd) med extrasaltat smör och creme fraiche och lingon på, enligt norsk tradition. För den som vågar lära sig denna ost så är den en sann delikatess! Nu har vi under några år haft svårt att få tag i gammelost då det inte finns i våra vanliga affärer. Vi har haft en möjlighet att köpa från en gård med kor som själva gjorde gammelost, men det går inte längre tyvärr. Så nu till min fråga till Er: Vet ni var man kan köpa k2- bomber i form av gammelost i Sverige idag?? Jag har ibland passat på att beställa med vänner som varit i Norge men är ute efter en enklare lösning. Det ideala vore en web-shop som levererar... Så snälla hjälp!, Snart äre det jul och gammelosten är snart slut! Tackar på förhand gör, Livsnjutaren
 9. http://www.var2pharmaceuticals.com/index.php/news/21-hope-for-a-general-cure-for-cancer Här kan man ju bara hoppas att danskarna lyckas få över resultaten till människa med samma goda effekt och bredd. Om jag har förstått det hela rätt så har man upptäckt att speciella proteiner från malaria har hög förmåga att söka upp och binda till cancerceller av olika slag. På plats så angriper malariaproteinet cellerna genom att påverka cancercellens livsnödvändiga och specifika.... *trummvirvel* Ta Da! - kolhydrater! Vet verkligen inte om kolhydratspåret är så viktigt eller om associationen till lågkolhydratkost ens existerar, vill ändå dela med mig av vad som skull kunna bli det första riktigt breda läkemedlet mot cancer. Hur tolkar ni det?
 10. Lycka till Syster ! Alltid kul att se att det finns resurser i Ångermanland tycker jag.
 11. Jag har för mina IBS-problem och även en radda stress-symtom rent kroppsligt, slutligen insett att koffein är något jag måste ha utvecklat någon slags överkänslighet emot. Då jag titulerar mig "Livsnjutare" så var det med tvekan och sorg jag till slut bestämde mig för att säga adjö till koffein för några månader sedan. Varför? Jo, förutom att koffeinet ställde till det för min mage så kunde jag få alla andra typiska stress-symtom; ostadighetskänsla, inre odefinierbar oro, trötthet (paradoxalt), en låggradig småkrypande inre "ångest" och förstås hjärtklappning och förhöjt blodtryck. Nåväl, nu så här efteråt känner jag att det är förutom LCHF i allmänhet den bästa hälsoförändringen jag gjort. Men hur gick det med livsnjutar-biten då undrar ni kanske? Jag dricker numera nästan lika mycket kaffe som tidigare och njuter än mer av det än tidigare, enda skillnaden är att jag numer dricker koffein-fritt (i verkligheten är det nog inte HELT koffeinfritt, men låga halter) kaffe. Svart te har jag skippat då även det ställde till det för mig. Jag mår numera prima och helt utan ovan nämnda besvär. Koffein-fritt kaffe kan vara lika gott, jag lovar!
 12. Här uppmanar livstilsprofessor Helenius oss att : -Sluta genast! http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/fastnat-for-kokosolje-trenden-professorn-sluta-genast/ Nu är dietfrågan för hälsan något hon för fram igen; "Kokosolja innehåller de "ilskna" fettsyrorna palmitinsyra och laurinsyra, som bland annat orsakar förhöjt kolesterol, ger inflammationer och underbygger bukfetma."slut citat. Som ivrig konsument av fett av den mättade typen (kokos, smör.. mm..mm) så känner jag mig lite som en olydig skolpojke i första klass när hon säger: -Sluta genast! :-) När man hör om riskerna så undrar man ju om hon samtidigt jobbar på att dämpa i producentledet, för varför ska man få lura på folk "ilskna fettsyror"?? Någon gång i veckan dricker jag dessutom ilskna mättade fettsyror uppblandade med hett kaffe. Usch och Fy!
 13. Hej ! Jag kanske inte riktigt förstår denna studie, hur den är upplagd mm?, men kanske någon av er andra som är vana vid att värdera studieupplägg, metodik och slutsatser kan förklara för mig... Så mycket förstår jag att man menar att även om lowcarb-gruppen får ett lägre insulin och förbränner mest fett, så är totalminskningen av fettväv i lowfat-gruppen större. Och på slutet brasklappen att man ska akta som för att försöka äta som i studien, då det viktigaste vid viktminskning som är varaktig, är att man kan fortsätta att äta så allt framöver.?? http://www.sciencedaily.com/releases/2015/08/150813130016.htm
 14. Vanligtvis gör läkemedel administrerade i magtarmkanalen (tabletter, kapslar) en sväng via tarmväggen och metabolieras i levern, det enterohepatiska kretsloppet som det heter. Den substans som därefter gör verkan i vävnaderna är till största delen just dessa levermetaboliter. En voltarengel kommer aldrig att nå detta kretslopp utan stannar huvudsakligen lokalt och alltså inte via levern. Hoppas resonemanget går att förstå. Någon som vet mer?
×
×
 • Create New...