Jump to content

inga-lill

Medlem
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

inga-lill's Achievements

(2/7)

13

Reputation

 1. inga-lill

  Lever.

  har inte provat kycklinglever än..men..om ni får tag på älgkalvslever , så slå till !! mmmm.....
 2. inga-lill

  Lever.

  Ni vet hur det är när man börjar fundera på nånting som man tror är självklart. Lever. Alltså som maträtt. Är den full med de utrensade gifterna från kroppen ? Eller utsöndras de, lite eftersom ?
 3. Har haft nåt liknande !! Efter ett par år med LCHF, sega remsor.... inget magknip vad jag kommer ihåg.....nånting händer med magen, ialla fall....candida ?
 4. Allt som kan brukas kan missbrukas, och så länge missbrukarpersonligheten har övertag, så byts ett beroende ut mot ett annat.
 5. En bekant till mig vände sig till sjukvården, misstänkte gallsten. Jag gav en liten "föreläsning" om att äta fett, för att skölja ut mer galla. Råden från sjukvården var förstås mindre fett, mindre kolesterol...... till saken hör att hen äter ytterst sparsamt med fett redan nu ... :-)
 6. Mitt barnbarns dagis la upp bilder och recept på egengjord musli. såg rätt ok ut tills "...och så tillsätter vi 1dl socker..." :-P
 7. Påsk, och lammstyckning. Vasssss kniv skalade av skinnet på ena knogen, in till benet. Lite akutbesök, men middan blev ändå lyckad till slut. Kniven? En en ärvd, icke rostrfri tung kniv..... inget fel på den,.... :-)
 8. ...ja, det skulle förklara en del. Hur hittar man en läkare som är intresserad av träning, insatt i kosthållning..ja...LCHF då....och dessutom har tid? Och dessutom inte bortprioriterar för att det är en medelålders kvinna som vill diskutera alla dessa jobbiga frågor... :-P Det där lät ju bittert....men jag har haft inställningen att om jag motionerar och äter "rätt" så ska det liksom ordna sig. Men tydligen så räcker inte det riktigt.
 9. Tack för tipset!! Ska rådgöra med min läkare
 10. Intressant...kan inte ta bort min medicin, min blodtryck går åt fel håll, har stigit sen förra året och den medicin som ska "komplettera" har biverkningar som inte är roliga. Eftersom min läkare inte är så intresserad av bakomliggande orsaker så blir det en hel del funderingar, bl a: kan kronisk smärta påverka blodtrycket?
 11. Hmm... nu blev jag fundersam. Har ätit Tenormin i över tio år, och tränat rätt mycket under tiden ( 2-3 pass styrketräning, 2-3 långa stavgångspass per vecka ) . Segt ibland, jovisst men å andra sidan hade jag inget att jämföra med.
 12. Varför är det så få läkare som är riktigt nyfikna? ( ja, aj...tidbrist, stress osv...) kanske är lite naiv jag, men är inte det här lite spännande? hur blodtryck -tex- kan ha ganska komplicerade orsaker, inte bara ärftligt.Fick en intressant tanke där, om jag inte berättat att min mor har högt blodtryck, hade jag behandlats på ett annat sätt? Kan det vara så att det är orsaken till det höga blodtrycket som i så fall kan vara ärftligt? Varför är det inte intressant, eller viktigt, att reda ut varför blodtrycket stiger, trots viktnedgång, rätt mat, rökfrihet, motion.
 13. dvitaminerna ingår i calMag tabletterna. varför skulle kaliumvärdet vara missvisande?
 14. Tack, ska byta ut magnesiumet. Blodprov är tagna, bl a kalium.
 15. 600mg kalcium, 300mg magnesium, och 100IE D3 . Ingen vätskedrivande blodtrycksmedicin. Matintag, kaffe med vispgrädde/äggmjölk eller ett par kokta ägg med smör/ makrill, middag:tex karre med lite smör och smörstekt spenat,ev ett par ägg under dagen. ett par koppar kaffe till, med vispgrädde. Hårdosten har jag dragit in på. .
×
×
 • Create New...