Jump to content

Hjopek

Medlem
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

637 profile views

Hjopek's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

265

Reputation

 1. En liten uppdatering gällande vaccination mot Covid. Jag har ju ätit bl a vitamin D m m i ganska många år nu, men tackade ja till ett erbjudande från min vårdcentral om en spruta med rätt sort för en tid sedan. Ett av skälen var att jag blev tillfrågad om jag bodde ihop med någon som isåfall skulle bokas in samtidigt, så jag tackade naturligtvis ja. Det roliga är att hon är 15 år yngre än jag så det blev lite bonus där… Vi fick vår andra spruta igår och det skulle bli lite värre biverkningar efteråt. Inga som helst biverkningar än, jag hoppas ju att det inte blir några, så för vår del har det gått bra, det bästa att hon fick ett skydd i o m att hon har astma. Sedan kan tilläggas att jag gjorde ett antikroppstest ett par veckor innan första dosen, och hade inga som helst antikroppar… vilket också bidrog till mitt beslut.
 2. Ja,det gäller att vara medveten om frånvaron av fullgott skydd mot smitta och agera efter det. Det gäller alla parter som är berörda, jag har första sprutan men agerar som att jag inte har fått någon och tänker fortsätta så ett bra tag till, vill ju inte smitta någon.
 3. Jag har heller inte vaccinerat mig någon gång mot några influensa sjukdomar eftersom jag alltid varit frisk då det gäller sådant, de enda jag vaccinerat mig mot är fästingar. Den här gången blev jag uppringd av min vårdcentral som erbjöd mig en spruta, jag frågade vilken sort, och eftersom det inte var Astras så nappade jag, det var 4 veckor sedan så jag får min andra dos om en vecka. Inga som helst biverkningar, får se om det blir några nästa gång.
 4. Då är det kanske bäst att fördubbla min dos av K2, har endast tagit en tablett på 120ug ihop med min vanliga dos av 5000IE D-vitamin per dag…
 5. Återskapa? Jag som trodde att de fanns kvar men förfettade? Fettet blir man av med genom ordentlig vattenfasta, inte kalorireduktion.
 6. Jag brukar dricka vatten när jag är törstig, har en känsla av att kroppen reglerar vattenbehovet genom det, tror inte på att dricka vatten enligt vad andra påstår ska vara riktigt för min kropp.
 7. Jag tar bl a 5000IE D-vitamin, har gjort det de senaste 5 åren mörka årstiden, aldrig förkyld eller så. Var och tog antikroppstest 3 veckor sedan, inga antikroppar, så det bästa är väl att ta vaccinet ändå...
 8. Det vore intressant om redaktionen kunde fixa en liten enkät för smittade med färdiga svarsalternativ som finns kvar t ex under en månad, t ex skulle svarsalternativen vara typ ”allvarliga till lindriga” symptom vid smitta. Då menar jag att de flesta här äter LCHF, vore kul (ej vetenskapligt) vilket håll resultatet pekar på. Jag har heller inte varit sjuk på snart ett decennium, då börjar jag fundera jag om jag har väldigt dåligt immunförsvar i o m att jag inte har fått några sjukdomar med efterföljande immunitet?
 9. Hmm, över hälften av ditt intag av socker består av efterrätt...kanske bättre att äta mer riktig mat och mer fett så du blir mätt utan blåbär? Jag skulle aldrig känna mig mätt med så lite fett, man blir inte fet av fett utan av socker. Nej, jag är inte medlem i WW...
 10. Hjopek

  Kramper

  År just nu inne på mitt femte dygn av vattenfasta, tar diverse vitaminer (under dagen) samt magnesium (på kvällen innan jag lägger mig). Innan jag började med magnesiumet hade jag diverse kramper i benen, men nu ingenting, alltså under dessa 5 dagar inte en enda krampkänning! Salt verkar inte saknas heller. https://www.apotea.se/puori-m3-magnesium-och-zink-120-kapslar?utm_source=prisjakt
 11. Hjopek

  HUMOR

  Det ironiska i det här experimentet är att det hela kommer från USA, av alla länder, som konsumerar mycket skräpmat. De är alltså tvungna att gå tillbaka till sättet att laga och äta mat som de själv gjorde för 60-70 år sedan...hoppas det sprider sig, det var ju i princip LCHF-liknande mat de åt då, max 3 ggr om dagen. Och nej, amerikanerna var inte speciellt sjuka eller feta före den tiden. Tack Ancel!
 12. Hjopek

  HUMOR

  Det här måste ju vara humor...på ett sätt https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7319418 ”– Jag är orolig för att många provar själva. Jag tycker man ska vara försiktigt att experimentera själv. Man kan naturligtvis följa vanliga kostråd och försöka laga maten från grunden och försöka få in så mycket frukt och grönsaker som möjligt. Men inte experimentera för långt, avslutar Lillemor Berntsson.” Hahaha
 13. "Äter man socker i sömnen på nätterna eller?" Jag vet, skojade lite bara...;D Annars skulle jag inte ha vidare bs efter 6 dgr vattenfasta.
 14. Det här är intressant, jag har också börjat med lite vattenfastor då och då, p g av bs på morgon runt 7. Vad alla tycks missa är att ett högt bs på morgon är bra för T2:or, det är ju levern bl a som försöker göra sig av med fettet i form av socker. Det kommer ut i blodet istället för att ligga kvar i inre organ. Vad jag har missat att t ex om jag fastat i 5 dagar, så jobbar ju levern m fl organ med att rensa bort det som gör att de inte fungerar som de ska och då, när jag belönar mig med, efter fastan, att äta god mat med tillhörande gott vin så motverkar alkoholen (även små mängder) processen med att hela organen. Det här beskriver Fung bättre i boken "Diabeteskoden", allt finns där. https://www.dietdoctor.com/se/gryningsfenomenet-varfor-ar-blodsockret-hogt-pa-morgonen Sedan om man gör en 5 dagars vattenfasta, så går bs ner till runt 5 på morgon dag 3, och håller sig runt där. Dag 1 och 2 tömmer levern på överflödet... Det här är ju bara mina erfarenheter, bifogar ett exempel på mina värden. Om man fastar många dagar, som folk gör ibland, och fortfarande har högt blodsocker, vart kommer sockret ifrån? Äter man socker i sömnen på nätterna eller? Sockret kommer från kroppen naturligtvis så det är bara att fortsätta fasta ibland till det ser bättre ut. Sedan det här med alkoholen, så märker man ju att efter en glad kväll så är ofta bs lägre, vilket beror på att levern har fullt upp med alkoholen och släpper inte ut något socker. Så det är bara att vara absolutist tills levern är botad.
×
×
 • Create New...