Hjopek

Medlem
 • Innehållsantal

  142
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Hjopek


 1. Bättre att torka av med papper som går till matkompostering, sedan får vi med tiden jord vi kan odla något gott i...

  Förresten vi har ingen hund så ibland är det jag som är Fido (åtminstone när jag är ensam) 😋🤪

  Särskilt efter 7 dagars vattenfasta...

  • Gilla 5

 2. 11 timmar sedan, HelgeK sade:

  I gårdagens Expressen fick den adjungerade professor Maj-Lis Helenius(Professuren finansierades av Pfizer. Men nu  betalar KI för den). Hon nämner inte ens att det "studien" kallar  low-carb är 37% kolhydrater! Ingen som förespråkar  LCHF skulle kalla  för low-carb. Men det nämns inte någonstans i artikeln. Naturligtvis nämner hon ingenting om alla de andra fel som påpekats i denna tråd. Vad får Expressen och KI "professorn"  att ljuga om LCHF? 

  Sedan nämnde hon inte heller att en typisk meal på MD innehöll 32% kolhydrater, vilket fick alla dessa skräpmatsdelikatesser att sortera under LCHF..osv.

  • Gilla 1

 3. On 2017-12-08 at 05:18, MariaF sade:

  Detta är lite intressant:
   If you have a physically demanding job, on day #2 of fasting, you are likely to ‘hit the wall,’ resulting in a dramatic reduction in both physical and mental performance.

  När jag detoxfastade årligen, innan LCHF, upplevde jag precis detta. Och jag hade ett kontorsjobb. Jag blev frusen, trött och lite hjärndimmig i några dagar och inledde därför alltid fastan på en fredag. Om jag skulle få samma fenomen nu när jag varit lågkolhydratare en längre tid, vet jag förstås inte. 
  Kul när man faktiskt känner igen sig i vetenskapen nån gång! Oftast är jag tvärtemot... ;)

  Fast...detoxfasta är ingen fasta, utan man drar ner kalorierna och då får man samma symptom som du beskriver eftersom kroppen ställer ner förbränningen (Fung beskriver det bra i sin bok, sidan 72-73) däremot om man fastar på riktigt (vatten+salt och vitaminer) så får man inga sådana symptom.

   

   

  • Gilla 4

 4. Det bästa vore att ha mätaren inbyggd i armbandet till AppleWatch, boetten har redan förberetts för överföring av info från armbandet.. .vadå stegräknare, finns redan i AW. 

  Som aktieägare känns det mycket positivt, tänk XXmiljoner feta amerikaner som äntligen inser att genom att köpa det här så kan de i realtid se vad deras älskade mat gör med blodsockret och i förlängningen vikten...?

  • Gilla 2

 5. Jag tycker visst att man kan äta frukt i begränsad mängd på LCHF. Det beror ju rätt mycket på vilken nivå man vill lägga sig på, eller hur? Bär verkar vara okej, blåbär som har 9gram kolhydrater per 100g t.ex. Så varför skulle man inte få äta lite äpplen då och då?

  Strikt LCHF är ju en sak, men om man inte vill eller kan köra strikt utan hellre måttlig eller t o m liberal LCHF med kanske uppåt 70-80 gram kolhydrater per dag, skulle inte ett glas mjölk och ett äpple rymmas inom LCHF?

  Det du skriver om är väl MCHF (medium carb high fat)? Verkar vara ett skri från sockerberoende...
  • Gilla 2

 6. Är du eller någon annan på det här forumet nyfödd eller varför får du för dig att veganer inte tror att modersmjölk till småbarn är bra och naturligt?

  Veganer är väl mot animalisk föda?


 7. Hur gör veganer som inte äter animaliskt då de får barn?

  Får den nyfödda någon icke-animalisk välling?

  Eftersom intag av animalisk föda är onaturligt?

  Konstigt då att modersmjölken produceras för barnet...nu blev det lite fel, antingen

  hos Moder Natur eller veganerna...döm själv.

  • Gilla 2

 8. Sen letar ni med ljus och lykta efter vin med 3 gram per liter? Som att de 3 grammen mindre skulle göra nån som helst skillnad... Vi snake ju inte redbull eller läsk/juice mixers här. Att det är pga 2-3 extra gram socker som du får svullna händer när du klämmer en vinare ställer jag mig starkt skeptisk till lchfwinther

   

  Du kanske inte kan känna på smaken att vinet innehåller dubbelt så mycket socker, men det gör jag...så jag håller mig till kvalitetsviner.

  Man utvecklar en känslighet för socker om man undviker det i många år, vilket tyvärr kan vara ytterst svårt för en sockerdriven att förstå.

  • Gilla 5