Hjopek

Medlem
 • Innehållsantal

  150
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Hjopek


 1. Det ironiska i det här experimentet  är att det hela kommer från USA, av alla länder, som konsumerar mycket skräpmat.

  De är alltså tvungna att gå tillbaka till sättet att laga och äta mat som de själv gjorde för 60-70 år sedan...hoppas det sprider sig,

  det var ju i princip LCHF-liknande mat de åt då, max 3 ggr om dagen. Och nej, amerikanerna var inte speciellt sjuka eller feta före den tiden.

  Tack Ancel!

  • Gilla 6

 2. On 2019-10-07 at 16:22, Peter B sade:

  Intressanta grafer ska bli kul och jämföra med mina värden, vi ligger ju ganska lika i blodsocker. :)

   

  "Jag tror inte att det har med bra eller dåligt att göra ... såvitt jag förstår beror det höga blodsockret på att kroppen "förbereder" dagen genom att skicka ut lite extra glukos sent på natten. Hos friska (insulinkänsliga) personer tas detta socker snabbt upp av musklerna och den synliga höjningen av blodsockret blir då minimalt. Hos en person med typ 2 eller med prediabetes så tar det betydligt längre tid innan sockret tas upp (Ungefär samma sak som om man äter kolhydratrik mat) och därför blir den här "funktionen" hos kroppen mätbar många timmar efter det att den har inträffat."

  Vad jag läst mig till så är det så att hos friska släpps det ut socker m m ut på morgonen precis som du skriver, men hos T2 släpps det också hormoner m m, men har man fettlever (T2) så släpps det ut betydligt mer glykos ut från den överfyllda levern så det märks väldigt väl på BS. Och det är ju bra, då kan kroppen använda sockret.

  Låna eller köp "Diabeteskoden" av J Fung, där finns allt förklarat. https://bibliotekmellansjö.se/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=304757

  https://www.dietdoctor.com/se/wp-content/2019/06/VIDEO_Diabetes-course-with-Jason-Fung-Part-7_SV.pdf

   

  • Gilla 3

 3. On 2019-10-07 at 11:34, PiaB sade:

  Hjopek, kroppen kan själv bilda glukos genom glukoneogenesen (nybildning av glukos). Detta glukos kommer från protein eller glycerolen i fettsyrorna.

  "Äter man socker i sömnen på nätterna eller?"

  Jag vet, skojade lite bara...;D

  Annars skulle jag inte ha vidare bs efter 6 dgr vattenfasta.

  • Gilla 3

 4. Det här är intressant, jag har också börjat med lite vattenfastor då och då, p g av bs på morgon runt 7.

  Vad alla tycks missa är att ett högt bs på morgon är bra för T2:or, det är ju levern bl a  som försöker göra sig av med fettet i form av socker.

  Det kommer ut i blodet istället för att ligga kvar i inre organ. 

  Vad jag har missat att t ex om jag fastat i 5 dagar, så jobbar ju levern m fl organ med att rensa bort det som gör att de inte fungerar som de ska och då, när jag belönar mig med, efter fastan, att äta god mat med tillhörande gott vin så motverkar alkoholen (även små mängder) processen med att hela organen.

  Det här beskriver Fung bättre i boken "Diabeteskoden", allt finns där.

  https://www.dietdoctor.com/se/gryningsfenomenet-varfor-ar-blodsockret-hogt-pa-morgonen

  Sedan om man gör en 5 dagars vattenfasta, så går bs ner till runt 5 på morgon dag 3, och håller sig runt där. Dag 1 och 2 tömmer levern på överflödet...

  Det här är ju bara mina erfarenheter, bifogar ett exempel på mina värden.

   

  978297350_fastabs.thumb.jpg.47f1981ef2262f1378c8ddee25788722.jpg

  Om man fastar många dagar, som folk gör ibland, och fortfarande har högt blodsocker, vart kommer sockret ifrån?

  Äter man socker i sömnen på nätterna eller?

  Sockret kommer från kroppen naturligtvis så det är bara att fortsätta fasta ibland till det ser bättre ut.

  Sedan det här med alkoholen, så märker man ju att efter en glad kväll så är ofta bs lägre, vilket beror på att levern har fullt upp med alkoholen och släpper inte ut något socker.

  Så det är bara att vara absolutist tills levern är botad.

   

   

   

  • Gilla 6
  • Tack! 1

 5. Jag får en känsla av att det kommer ett läkemedel för äldre som kommer att öka omsättningen av lipider, bara en föraning...

  Studien finansierades med hjälp av Region Stockholm, Vetenskapsrådet, Strategiska forskningsprogrammet i diabetes vid Karolinska Institutet, Novo Nordisk Fonden, Diabetesfonden, Karolinska Institutet-Astra Zeneca Integrated Cardiometabolic Center, The Vallee Foundation, Svenska läkaresällskapet, Erling-Persson Family foundation och IXXI.

  🤣

  • Tack! 2

 6. Bättre att torka av med papper som går till matkompostering, sedan får vi med tiden jord vi kan odla något gott i...

  Förresten vi har ingen hund så ibland är det jag som är Fido (åtminstone när jag är ensam) 😋🤪

  Särskilt efter 7 dagars vattenfasta...

  • Gilla 5

 7. 11 timmar sedan, HelgeK sade:

  I gårdagens Expressen fick den adjungerade professor Maj-Lis Helenius(Professuren finansierades av Pfizer. Men nu  betalar KI för den). Hon nämner inte ens att det "studien" kallar  low-carb är 37% kolhydrater! Ingen som förespråkar  LCHF skulle kalla  för low-carb. Men det nämns inte någonstans i artikeln. Naturligtvis nämner hon ingenting om alla de andra fel som påpekats i denna tråd. Vad får Expressen och KI "professorn"  att ljuga om LCHF? 

  Sedan nämnde hon inte heller att en typisk meal på MD innehöll 32% kolhydrater, vilket fick alla dessa skräpmatsdelikatesser att sortera under LCHF..osv.

  • Gilla 1

 8. Det vore kul att veta om prof. Lind själv äter statiner i förebyggande syfte...han är ju äldre..

  Alla äldre ”professionella” som går ut med råd om statiner borde redovisa om de själv använder det 

  de försöker trycka in i befolkningen...eftersom de är intelligenta nog att se fördelarna med statiner...så

  ska de naturligtvis äta dessa läkemedelsindustrins gåvor till mänskligheten...?

  • Gilla 5
  • Haha 2

 9. On 2017-12-08 at 05:18, MariaF sade:

  Detta är lite intressant:
   If you have a physically demanding job, on day #2 of fasting, you are likely to ‘hit the wall,’ resulting in a dramatic reduction in both physical and mental performance.

  När jag detoxfastade årligen, innan LCHF, upplevde jag precis detta. Och jag hade ett kontorsjobb. Jag blev frusen, trött och lite hjärndimmig i några dagar och inledde därför alltid fastan på en fredag. Om jag skulle få samma fenomen nu när jag varit lågkolhydratare en längre tid, vet jag förstås inte. 
  Kul när man faktiskt känner igen sig i vetenskapen nån gång! Oftast är jag tvärtemot... ;)

  Fast...detoxfasta är ingen fasta, utan man drar ner kalorierna och då får man samma symptom som du beskriver eftersom kroppen ställer ner förbränningen (Fung beskriver det bra i sin bok, sidan 72-73) däremot om man fastar på riktigt (vatten+salt och vitaminer) så får man inga sådana symptom.

   

   

  • Gilla 3

 10. Det bästa vore att ha mätaren inbyggd i armbandet till AppleWatch, boetten har redan förberetts för överföring av info från armbandet.. .vadå stegräknare, finns redan i AW. 

  Som aktieägare känns det mycket positivt, tänk XXmiljoner feta amerikaner som äntligen inser att genom att köpa det här så kan de i realtid se vad deras älskade mat gör med blodsockret och i förlängningen vikten...?

  • Gilla 1

 11. Jag tycker visst att man kan äta frukt i begränsad mängd på LCHF. Det beror ju rätt mycket på vilken nivå man vill lägga sig på, eller hur? Bär verkar vara okej, blåbär som har 9gram kolhydrater per 100g t.ex. Så varför skulle man inte få äta lite äpplen då och då?

  Strikt LCHF är ju en sak, men om man inte vill eller kan köra strikt utan hellre måttlig eller t o m liberal LCHF med kanske uppåt 70-80 gram kolhydrater per dag, skulle inte ett glas mjölk och ett äpple rymmas inom LCHF?

  Det du skriver om är väl MCHF (medium carb high fat)? Verkar vara ett skri från sockerberoende...
  • Gilla 1

 12. Är du eller någon annan på det här forumet nyfödd eller varför får du för dig att veganer inte tror att modersmjölk till småbarn är bra och naturligt?

  Veganer är väl mot animalisk föda?


 13. Hur gör veganer som inte äter animaliskt då de får barn?

  Får den nyfödda någon icke-animalisk välling?

  Eftersom intag av animalisk föda är onaturligt?

  Konstigt då att modersmjölken produceras för barnet...nu blev det lite fel, antingen

  hos Moder Natur eller veganerna...döm själv.

  • Gilla 1