Jump to content

Michaela

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Michaela's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

2

Reputation

  1. Hur mycket vattenvikt är det rimligt att hålla och sedermera göra av med? Jag har på runt tre veckor gått ner 4 kilo. Det första kilot var när mensen kom, då rök 1 kilo direkt över natten. Sedan två kilo hyfsat snabbt, följt av platå, om man nu kan prata om det på så kort tid, följt av en dag då jag bara åt kvarg (kom upp i runt 20 gram kolhydrater då och 90 protein, dock mkt låg fetthalt). Dagen efter kvargdagen hade jag gått ner exakt 1 kilo. Hur troligt är det att det bara var vatten? Hur mycket tror ni är fett av mina 4 kilon? Det känns trist att "anstränga" (så jobbigt är det faktiskt inte) sig om man ändå bara förlorar vatten och kroppen håller fast fettet... Hur vet jag? De här veckorna har jag ätit mest protein och fett, mycket få kolhydrater, då i form av broccoli, spenat, sallad och blomkål och från kvargen. Oj, vad långt och detaljerat. Hade kanske räckt med bara första raden.
  2. För de som bor i Stockholm: NK saluhall och Sabis Fältöversten har ofta crème double! Ibland står de i små minikylar vid frukten eller på en annan avdelning än just mejeri.
  3. Hur snabbt bildas fett egentligen? Om jag vräker i mig 7000 kalorier (som väl motsvarar ett kilo fett?), när kan jag vänta mig resultatet? Knappast efter en dag, men tar det några dagar, en vecka eller flera veckor? Nu syftar jag alltså inte på eventuell vattenlagring eller liknande, utan rent fett. Ibland har jag introducerat några nya maträtter, och senare den veckan ökat i vikt, och då skyllt på de nya maträtterna, men det kanske i själva verket är flera veckor gamla saker som visar sig på vågen?
  4. Eller snarare hur onyttigt? Jag har förstått att det är populärt bland flera som äter LCHF. Det påstås att det inte höjer blodsockret det minsta, inte triggar igång något sug och att det innehåller noll kalorier och av de 100% kolhydrater det består av tas inte ett enda upp. Likaså betonas att det är naturligt. Socker är ju också ett naturligt ämne från början, liksom heroin (som ju från första början var en vallmoblomma), så jag ställer mig tveksam till att det skulle vara så mycket bättre än något annat högraffinerat som från början vara "naturligt". Och stämmer det verkligen att inga kolhydrater tas upp och att det inte påverkar blodsockret alls? Jag skulle vilja baka ibland men överväger att använda mig av lite honung i stället för sukrin. Vad är era erfarenheter av sukrin, och Kostdoktorn, eller andra med utbildning inom medicin/kemi/liknande, vad har ni för synpunkter ur lite mer "professionell" synpunkt?
×
×
  • Create New...