Gå till innehåll

zcorpan

Medlem
 • Innehållsantal

  73
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

29 Bra

Om zcorpan

 • Rank

 1. Rekommenderad läsning: http://tranastyrka.se/?s=barfota Det jag har tagit med mig från ovan är: * Planera hur du ska stegra träningen och se till att det stegras långsamt * Fotisättning är individuellt och beror på hastighet, underlag, dämpning i skor osv. Inget är rätt för alla. * ca 180 steg per minut är bra att hålla för "alla"
 2. Jag har för mig att det är bättre att göra tvärt om. Att först styrketräna och sen "lufsa". För styrketräning behövs glykogen, men en stor del glykogen försvinner om man kör länge på crosstrainern. Det är förstås OK att värma upp på crosstrainer innan styrketräningen men det ska inte vara mer än några minuter som jag förstått det. Det behövs inte så lång tid för att få upp puls och flås om man ökar motstånd och tempo lite.
 3. Mer om endorfiner... http://sv.wikipedia.org/wiki/Endorfin http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?art=329&tem=2 Så... när du blir sockersugen, testa göra nåt som får dig att skratta. Eller ha lite sex. (Jag har ingen personlig erfarenhet av sockerberoende utan jag kastar ut lite idéer här bara.)
 4. En tanke är att det kanske hjälper med träning. (Nu vet jag inte om du tränar redan och vilken form av träning, eller om du av någon anledning inte har möjlighet att träna...) Hur som helst, jag hittade följande artikel: http://www.kostradgivarna.se/2012/10/sockerberoende-och-traning/ Värt att veta är att man kan bli endorfin- eller träningsberoende också tydligen.
 5. Har någon tips på vinterskor/kängor utan tår som är vattentäta och är diskreta och har bred tåbox och tunn sula? Det närmaste jag kan hitta är http://www.vivobarefoot.com/eu/mens/off-road/synth-hiker.html men jag är inte övertygad om tåboxen, den ser aningen för spetsig ut om man tittar underifrån. http://www.toesalad.com/reviews/a-review-of-the-vivobarefoot-synth-hiker/ nämner det också.
 6. http://www.barefootathlete.co.uk/ ska tydligen läggas ner och därför säljs sortimentet med 40-55% rabatt. (Fick ett mail om det eftersom jag har handlat där.) Värt att veta är att om man vill returnera pga fel storlek så får man stå för den kostnaden själv.
 7. http://www.americaspodiatrist.com/2009/08/can-correct-toes-correct-your-feet/ Jag har ingen erfarenhet av dessa men de kanske kan hjälpa att räta ut tårna om man känner för att använda dem under 1-2 år eller hur lång tid det nu tar (om det funkar).
 8. Nu hade de visst slut på 44:or. :-( Hittar ingen som har kvar dessa i stl 44. Någon som har tips? edit: De hade 44:or ändå (på barefootathlete). Gött!
 9. Jag köpte vivobarefoot Aqua Lite. Jag fick hem dem idag så jag har inte testat dem ordentligt ännu. Mina kriterier var: De ska vara riktiga barfotaskor, alltså tunn sula, zero drop, bred tåbox. De ska se ut som riktiga skor som man kan ha till vardags, så tåskor och färgglada skor går bort. Jag har kollat på alla barfotaskor som finns känns det som och velat mellan feelmax, merrell och vivobarefoot men tillslut fick det bli de här. Det är lite jobbigt att det inte verkar finnas någon butik som säljer dessa skor så man kan testa innan man köper... De här ska vara vattentåliga också vilket är ett plus. edit: Köpte för små. Min fot är 27,5cm, stl 43 skulle vara 27,5cm. Men jag behöver nog stl 44 istället. Har skickat tillbaka dem.
×
×
 • Skapa nytt...