Jump to content

BettyBoop63

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by BettyBoop63

 1. Eh.. de får nog lämna sådana broshyrer, det är antagligen inte straffbart.. men om man läser på förpackningen så rekomenderas det inte till personer med högt kolesterol.. utan tanken är att det skall ätas förebyggande.. dvs friska som inte behöver det skall äta det! :(

  Nja, jag trodde nog inte att det var straffbart men jag tänkte att det kanske var lite oetiskt att göra reklam för ett speciellt livsmedel :)

 2. Men om patienten är sjuk så är det ju Socialstyrelsen som skall ge anvisningarna, inte Livsmedelsverket, deras rekommendationer gäller ju bara för friska.

  Jag tycker nog att mycket av den här debatten handlar om livsmedelsindrustrins intressen å ena sidan och läkemedelsföretagens å den andra. Tur att man kan tänka själv och göra som man vill :)

  • Like 1
 3. Detta visar var dietister står, de är lierade med skräpmats-industrin.

  Ja tyvärr så har jag helt tappat förtroende för dietister, det verkar mest handla om prestige. Man borde väl inte vara sämre än att man kan ändra sig om det börjar komma fram att det man trott på inte stämmer, eller?

  • Like 1
 4. En familjemedlem var till en dietist här i Jämtland för att få råd om "Bra kost" vid för högt kolesterol.

  Mötet avslutades med att dietisten räcker fram en broschyr om margarinet Becel och säger; Det här ska du äta! Får man göra det undrar jag?

  Kan tillägga att min släkting inte ens tog emot broschyen :)

 5. Vad roligt att du får så bra resultat!

   

  Du skulle kunna skriva ut och ta med dig någon lämplig randomiserad studie eller meta-analys som visar på att sköterskans farhågor är motbevisade nästa gång du går dit. Visst för att det inte finns nån forskning som säger att just LCHF alltid är bäst i alla situationer, men det finns rätt mycket som säger att mättat fett är ofarligt, att långkedjade Omega 3-fetter (typ fisk) är nyttiga och att lågkolhydratkost är bra för diabetiker.

   

  Sedan vad gäller viktminskningen så brukar det kunna vara svårare för kvinnor kring och efter klimakteriet att gå ned i vikt. Vet inte om du passar den beskrivningen, men om du gör det så är det tyvärr ett vanligt problem. Själv tillhör jag inte den kategorin så det jag säger har jag helt enkelt läst mig till. Vissa här på forumet har fördel av att ta bort mejeriprodukter helt eller nästan helt så det kan du ju kanske prova.

  Jag funderade faktiskt på att göra en liten sammanställning av olika studier för att ta med nästa gång jag ska dit. Och du har rätt, jag fyller femtio i år så det är säkert en anledning till att det är svårt med viktnedgången, sen har jag väl misshandlat min kropp med olika dieter i såååå många år att det kanske tar lite tid för den att komma igång :) Jag ska prova med att köra den sk "Fakirdieten" ett tag nu för att se om det sätter fart på min kropp. Jag är ju väldigt glad över mitt blodsocker men jag skulle väldigt gärna vill gå ner ca 15 kg så jag får väl prova mig fram.

  Bettan

  • Like 1
 6. Hej Bettan och GRATTIS!!! Ge dig inte utan tänk på hur många vi är runt om i landet som förstår och stöder dig!

   

  Jag är själv sjuksköterska och är den första att beklaga okunskapen inom sjukvården. Det gäller både  ssk och läkare och övrig pesonal! Men här och där när man minst anar det hittar man personer som "har sett ljuset"

  Det tråkiga är att man på vissa diabetesmottagn får fullt stöd och på andra blir helt ifrågasatt!

   

  Jag lyckades sätta två av mina patienter (jobbar som patientansvarig på  äldreboende inom kommunen ) på lågkolhydratkost  jag fick slåss hela tiden (i ett år och tre månader) Trots att pat själva + anhöriga + MAS + pat. ansvarig läkare var med på projektet. Trots att de förbättrades otroligt mk,t kunde minska insulinet ca 50 % hade värden som låg mkt bättre än tidigare, aldrig var sjuka och fick otroligt mkt förbättrade blodvärden.

  Men jag fick slåss mot baspersonalen ("lite cider gör väl ingenting, det är ju synd om dem"...) kökspersonalen som tyckte allt var fruktansvärt jobbigt med särs rätter och så! Kökschefen som skällde ut mig och ständigt motarbetade mig och  en otroligt korkad dietist Trots att pat mådde så bra var det ingen som blev imponerad, glad eller positiv till projektet.

  Slutligen bestämde dietisten att moderat lågkolhydratkost var vanlig normalkost fast med lite mindre potatis och bröd!!!! Och eftersom hon bestämmer kosterna i kommunen så avslutade jag projektet.

   

  Har aldrig förstått varför folk i allmänhet känner sig så otroligt hotade och blir så upprörda när man pratar om kostfrågor?

   

  Men successivt håller det på att ändras! Fler och fler blir positiva fler och fler böcker/artiklar  ges ut av forskare journalister läkare osv som bytt sida i debaten.

   

  Fortsätt kämpa Bettan och alla andra LCHF-are!!!

  Vääldigt skönt att ha er alla där ute att känna igen sig i :)

  Ja det är helt otroligt hur konstiga reaktioner man kan möta, har en vän inom sjukvården som log lite snett när jag berättade för henne om mina resultat och hur bra jag mår. -Ja men Bettan du har ju aldrig riktigt skött din diabetes om du ska vara ärlig sa hon. Nej men det var ju precis det jag nyss sa svarade jag, jag har ju aldrig lyckats "sköta mig" eftersom jag ätit mkt kolhydrater och detta har gjort mig ständigt hungrig och sugen. Jag har alltid tyckt att jag varit en misslyckad människa med dålig karaktär som inte kunnat få till det.Och så avslutade min vän samtalet med att; Du vet väl att det bästa är att äta varierat och inte utesluta något bla bla bla..........Jag säger nu till dem som frågar att jag är allergisk mot kolhydrater och gör bäst i att undvika dem.

   

  Jag ger mig inte in i så många diskussioenr för tillfället men när jag har lite mer "i ryggen" och resultat att visa upp så kommer jag att märkas, var så säker :)

   

  Glad att jag upptäckte det här Forumet, känns skönt med lite stöd när många i ens omgivning ifrågasätter en. Jag är väl inte så jättekänslig för vad folk tycker men man kan ju behöva lite pepp istället för negativa kommentarer ibland :)

  Och det är som du skriver skönt att kunna känna igen sig i andra, både i problem och framgång!

   

  Tack för stödet!

  • Like 4
 7. Det finns stolpskott överallt! Tyvärr ganska många inom sjukvården.

   

  Min sambo åkte till akuten för att kolla upp en förmodad hjärnskakning. Väl där fick hon svara på frågor om allt möjligt, inklusive kost. Hon berättade för sköterskan att hon äter lågkolhydratskost. Då blev sköterskan genast orolig och bad om att få ta prover på min sambos lever. Kan ju avslöja att dom inte hittade något fel på levern.

   

  Sköterskans argument var att lagom är bäst. Lagom av vad undrar jag. Lite lösgodis och två öl till maten? Önskar jag varit med!

  Hej!

  Ja visst är det lite underligt, man kan ju tycka att de borde vara intresserade av hälsa och hänga med i nyheter men jag tror att det sitter så djupt så de har svårt att se det nya. Tyvärr tycker jag att dietister verkar vara de som har svårast att ändra på sig. Glömmer aldrig när jag såg på TV en dietist som skulle tala om vad en diabetiker skulle kunna äta på ett konditori. Hon pekar på en kladdkaka med grädde och säger; den där tex skulle ju passa eftersom den är så liten och diabetiker måste ju också få äta något sött annars är det ju jättesynd om dem!!!!!!!  Där kan man prata om "stolpskott!

  Bettan

  • Like 1
 8. Jag lyckades övertyga min väninna diabetes 2 om lågkalorikost +fullvärdiga mejeriprodukter och hon var med.

  Hon hann inte få nåt positivt utav detta förrän det var dags att besöka sin diabetessköterska och dietist. Ni förstår säkert själv va som hände!

  Margarin måste man äta fast det är fullt med kemikalier för att fördelarna uppväger nackdelarna många gånger om

  Fet mat gör att blodswockret stiger så är magra alternativ

  kom i håg att kolesterolhöjning är speciellt farligt för diabetiker!

  Ät minst 3 frukter om dagen och lika mycket bröd men gärna fullkorn om du tycker om det.

  Gröt eller fill med musli på morgonen så du står dig till mellanmålet kl 10

  osv

   

  Min väninna blev totalt omkullpratad och nästan snäste till mig om att jag inte skulle tro att jag kunde mer än utbildad personal!

  Hej!

  Ja det är väl det här som är så tragiskt, människor litar blint på sjukvården och vågar inte tänka själva. Din väninna kanske vågar lyssna på dig när hon märker hur svårt det är att få blodsockret att ligga bra med den där kosten. Men det är ju klart, läkemedlesindustrin tillhandahåller ju gärna medicin så det är väl bara att ta mer och mer tabletter :(

  Bettan

 9. Hej Bettan! Först vill jag gratulera till att du startat med LCHF och att det fungerar så fint :)

  Så vill jag berätta om min fru som haft diabetes 1 i 39 år. Vi började med LCHF för ett år sedan, och hon har sedan dess glädje av alla de positiva saker du beskriver ovan. Hon har under året som gått kollat Hba1C, blodfetter samt CRP (inflammation) flera gånger, och värdena har varit toppen. Senaste Hba1C var 49 och hon låg en gång på 42, dvs på gränsen till "normalt" om man har fungerande betaceller.

  Det du fått höra av sjukvården ska du absolut inte lyssna på!!! Hur fulla kornen än är och hur grovt brödet än är så är det förödande både för blodsockret och supersvårt att matcha med injicerat insulin, som du märkt. Och ja, du ska äta "varierat", men i variationen ingår INTE spannmålsprodukter, socker eller magra mejeriprodukter.

  Fortsätt på den inslagna banan och testa Hba1C, blodfetter och eventuellt CRP om 2 månader, så har du svart på vitt oavsett vad sjukvården säger!

  Du får gärna höra av dig direkt till mig via min profil om du vill diskutera närmare. Lycka till!

  Hej Kjell!

  Jag har hittat flera "Typ-ettor" den senaste tiden som beskriver ungefär samma sak som jag upplever. Problemet på "min" diabetesmottagning tror jag är att överläkaren är väldigt negativt inställd till lchf. Sist jag var på kontroll fick jag träffa en läkare som verkligen peppade mig att fortsätta. Då hade jag inte hittat riktigt rätt men mitt HbA1c var ändå bättre än på över  så han tyckte verkligen att jag skulle kämpa vidare. Tyvärr så kommer han inte att vara kvar på mottagningen utan jag får väl träffa den där negativa överläkaren nästa gång :( Men jag sa till sköterskan igår att ; Jag kommer aldrig att sluta äta så här eftersom jag mår så bra! Ska bli spännande att se vad proverna visar nästa gång och hur de kommer att kommentera det :)

  Annars så ger jag mig inte in i några diskussioner numer eftersom jag inte orkar med alla kommentarer, jag har ju hört en del det senaste året.

  Jag kommer nog att höra av mig till dig om jag får några funderingar. En sak som jag redan nu undrar över; Har du något tips på hur jag kan göra något åt vikten, det går väldigt långsamt neråt och jag skulle vilja ha en liten snabbare minskning. Tänkte att jag skulle köra lite noll-kolhydrat ett tag och se hur det funkar. Har du några andra tips?

  Nu kom jag på vad sköterskan sa till mig som slutkläm; Ja jag kan ju rekommendera de allra flesta dieter FÖRUTOM lchf, då förstod jag att det inte var någon mening och avslutade samtalet.

  Hej svejs! :)

  • Like 1
×
×
 • Create New...