Jump to content

Fredrik Kornberg

Medlem
 • Posts

  154
 • Joined

 • Last visited

About Fredrik Kornberg

 • Birthday 12/07/1973

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Kost och hälsa senaste året efter Livsstilsförändringen,utförsåkning,camping och vildmarksliv,Teknik,energi och miljö,i viss mån datorer,
  sport i perioder följer hammarby fotboll ,samt sommarstugan och min familj

Fredrik Kornberg's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

68

Reputation

 1. Jag kör med en lite kraftigare stavmixer funkar utmärkt ,snabbare,enklare, tystare bättre på alla sätt.
 2. Kan vara ketos. Jag har också en varm känsla när jag kört lite striktare kosthållning.
 3. Jag och min fästmö kommer. Första riktiga lchf eventet för oss det känns mycket spännande jag längtar redan.
 4. Under 3 tror jag du kan få så att du känner av det låga sockret, men om du inte är diabetiker så händer detta troligen ej. Glykogenesen träder då in och tillverkar glukos i din lever.
 5. Skippa rismjölken, LCHF är att äta riktiga råvaror, det betyder inte att du behöver äta vispgrädde till allt även om det är gott, variera med riktig kokosolja eller kokosgrädde red med äggula (ps du blir inte tjock av grädde så länge du äter äkta lchf mat varning det finns så mycket bluffprodukter som dom vill sälja till nybörjare i affärerna gå inte på det.Dom största hälsovinsterna kommer nog av att lchf är en spannmålsfri kost. För en del kan mejerier bromsa viktnedgång och därför väljer många kokosprodukterna .
 6. Kolhydrater,Gluten,soja och mejeri är det jag läst om. Det är nog olika men det har ju mycket med hormoner att göra , vete och socker stör dina normala hormonnivåer medans mejeri och soja tillför extra östrogen.
 7. Det finns visst typ 1 och typ 2 där typ 1 är underproduktion av T4 och typ2 är då cellen blir resistent mot nämnda hormon, lite andra symptom. Källa Micke Skribent..
 8. Jag läste någonstans att tillsattsen maltodextrin kan påverka de som är känsliga för spannmål. Någon som vet mer om detta?.
 9. Mosa 2-3 ägg med lite riktigt smör och krydda efter smak tex: gräslök och kaffe eller Te till frukost, eventuellt Magic Bullet -Te. Stek kyckling med lte timjan och peppar servera med bea och smörfrästa grönsakertill lunch, Glöm inte att salta när du lagar mat från grunden. Lax är supermat riv lite ekologisk fiskbuljong över laxen häll på en skvätt grädde och ställ in i ugn 15 min på 200 gr. Servera med smörstekt grön sparris och en klick creme fraiche kryddat med riven pepparrot . Tänk på att inte änvända kokosfettet i silverpaket då det inte är äkta kokosfett mer som en kemisörja i fint fodral. Äkta kokosfett hittar du aldrig i kyldisk.
 10. De påstod också att det finns farliga transfetter i smör. Suck transfett finns men de är ju naturliga. Det är ju skillnad bra naturliga fetter och kemiskt modifierade . Apropå det så hade mariann ni vet mat och bak en bra/rolig bild på temat i dag.
 11. Någon jag känner var på seminarium med livsmedelsverket. Jag blev nu informerad om att de b.l.a förespråkar mindre mättat fett och mer frö oljor / margariner med högt omega- 6 innehåll till förskolebarn för att förebygga hjärt och kärlsjukdomar i framtiden och för att Omega -6 ska ha bra egenskaper för små barns hjärnors utvekling. De påstod också att man ska ge dessa oljor till barnen pga dess Omega-3 innehåll. Omega -3 från fet fisk är väl tio gånger bättre enligt mig . Nu har tyvärr denna vän svalt delar av deras lögner med hull och hår. Vad göra ? Folk tror visst på allt bara för att det är en myndighets logga på foldern . Borde väl mycket bättre om dom kunde lägga kraft på att inte sprida desinformation och ljug, detta är ju ett långsamt folkmord de håller på med. Ps. förresten kom att tänka på det nu, Om de nu tror att de verkligen kan bota hjärt och kärlsjukdom genom dessa råd i så tidig ålder så är det ...ja vet fantastiskt dumt, all hjärt och kärl sjukdom kan man nog inte komma åt ens med rätt åtgärder.
 12. Jag vågade inte stå för vad jag åt i början och undvek därför de situationerna .Men allteftersom jag blev mer övertygad om att detta ju är mycket näringsrikare kost så började jag också stå för min mat. Numer är denna ångest ett minne blott och vet du vad senast igår så träffade jag en kollega som jag inte ser så ofta, han berättade att han ätit som han sa inga kolhydrater från bröd ris eller pasta i tre månader nu och gått ner över tio kilo från 89-72 (det syntes mycket) .Han hade problem med sin mage som är helt borta nu. Så nu är vi minst tre seriösa lowcarb are på jobbet.
×
×
 • Create New...