Gå till innehåll

Fredrik Kornberg

Medlem
 • Innehållsantal

  154
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Fredrik Kornberg

 1. Jag kör med en lite kraftigare stavmixer funkar utmärkt ,snabbare,enklare, tystare bättre på alla sätt.
 2. Kan vara ketos. Jag har också en varm känsla när jag kört lite striktare kosthållning.
 3. Jag och min fästmö kommer. Första riktiga lchf eventet för oss det känns mycket spännande jag längtar redan.
 4. Under 3 tror jag du kan få så att du känner av det låga sockret, men om du inte är diabetiker så händer detta troligen ej. Glykogenesen träder då in och tillverkar glukos i din lever.
 5. Skippa rismjölken, LCHF är att äta riktiga råvaror, det betyder inte att du behöver äta vispgrädde till allt även om det är gott, variera med riktig kokosolja eller kokosgrädde red med äggula (ps du blir inte tjock av grädde så länge du äter äkta lchf mat varning det finns så mycket bluffprodukter som dom vill sälja till nybörjare i affärerna gå inte på det.Dom största hälsovinsterna kommer nog av att lchf är en spannmålsfri kost. För en del kan mejerier bromsa viktnedgång och därför väljer många kokosprodukterna .
 6. Kolhydrater,Gluten,soja och mejeri är det jag läst om. Det är nog olika men det har ju mycket med hormoner att göra , vete och socker stör dina normala hormonnivåer medans mejeri och soja tillför extra östrogen.
 7. Det finns visst typ 1 och typ 2 där typ 1 är underproduktion av T4 och typ2 är då cellen blir resistent mot nämnda hormon, lite andra symptom. Källa Micke Skribent..
 8. Jag läste någonstans att tillsattsen maltodextrin kan påverka de som är känsliga för spannmål. Någon som vet mer om detta?.
 9. Mosa 2-3 ägg med lite riktigt smör och krydda efter smak tex: gräslök och kaffe eller Te till frukost, eventuellt Magic Bullet -Te. Stek kyckling med lte timjan och peppar servera med bea och smörfrästa grönsakertill lunch, Glöm inte att salta när du lagar mat från grunden. Lax är supermat riv lite ekologisk fiskbuljong över laxen häll på en skvätt grädde och ställ in i ugn 15 min på 200 gr. Servera med smörstekt grön sparris och en klick creme fraiche kryddat med riven pepparrot . Tänk på att inte änvända kokosfettet i silverpaket då det inte är äkta kokosfett mer som en kemisörja i fi
 10. De påstod också att det finns farliga transfetter i smör. Suck transfett finns men de är ju naturliga. Det är ju skillnad bra naturliga fetter och kemiskt modifierade . Apropå det så hade mariann ni vet mat och bak en bra/rolig bild på temat i dag.
 11. Någon jag känner var på seminarium med livsmedelsverket. Jag blev nu informerad om att de b.l.a förespråkar mindre mättat fett och mer frö oljor / margariner med högt omega- 6 innehåll till förskolebarn för att förebygga hjärt och kärlsjukdomar i framtiden och för att Omega -6 ska ha bra egenskaper för små barns hjärnors utvekling. De påstod också att man ska ge dessa oljor till barnen pga dess Omega-3 innehåll. Omega -3 från fet fisk är väl tio gånger bättre enligt mig . Nu har tyvärr denna vän svalt delar av deras lögner med hull och hår. Vad göra ? Folk tror visst på allt bara för att d
 12. Jag vågade inte stå för vad jag åt i början och undvek därför de situationerna .Men allteftersom jag blev mer övertygad om att detta ju är mycket näringsrikare kost så började jag också stå för min mat. Numer är denna ångest ett minne blott och vet du vad senast igår så träffade jag en kollega som jag inte ser så ofta, han berättade att han ätit som han sa inga kolhydrater från bröd ris eller pasta i tre månader nu och gått ner över tio kilo från 89-72 (det syntes mycket) .Han hade problem med sin mage som är helt borta nu. Så nu är vi minst tre seriösa lowcarb are på jobbet.
 13. Usch . detta var faktiskt lite obehagligt, med tanke på att jag faktiskt ätit en del alvedon i mina dagar.
 14. Fruktos i överdoser är ej bra då denna sockerart belastar levern på liknande sätt som alkohol, fruktos i för stora doser / under längre tid kan faktiskt skapa icke alkoholrelaterad fett/skrumplever.
 15. En grej kan ju vara att ha vågen i sommarstugan eller liknande så man inte springer och väger sig varje dag, det blir ju lätt så annars.
 16. Ca 1-2 msk kokosfett och 1-2 msk smör blir lagom till 2dl kaffe.
 17. Hur mycket smör äter du då? Visst har även jag blivit lite illamående någon gång tror det var när jag testade mbc första gången då överdrev jag och det blev väl typ 100gr fett och 3 dl kaffe, fast illamåendet var nog mest att jag blev så mätt. Numera har jag lärt mig att det oftast räcker med att använda fullfeta produkter och normalt intag. Kanske lite extra om man har vikt att jobba med fast den biten kan jag inget om. Annars upplever jag tarmarna välsmorda. Ökat intag av tex vit-kål kan väl också dra igång magen i början.
 18. Det här var intressant. jag sitter och lyssnar i detta nu. LCHF-TV skulle väl vara något , intervjuer, matlagning mm.:-)
 19. Hej Förutom tidigare inlägg om medicinerna så skulle jag vilja säga att 1. Håll till varje pris blodsockret lågt, högt blodsocker eldar på inflammationer. 2. Undvik så mycket Omega-6 du kan. 3. Jag är inte säker på vilket spannmål som fungerar för mig så jag utesluter alla. Dels för att dom är stärkelserika och dels för att de innehåller gluten. Som redning använder jag oftast äggula och till pannkaka mm använder jag kokosmjöl pga att kokosmjöl inte har Omega-6 fett. Sist men inte minst "LÄS PÅ" . Här på forumet kan man lära sig mycket och var inte rädd för mättat fett men lär dig vilka
 20. Hej jag skriver detta på en telefon om det ser konstigt ut. I början tog jag Orudis sedan blev det Arcoxia och senaste förskrivningen är Humira.Skoven är kortvarigare nu och färre och långa perioder har jag faktiskt varigt helt symptomfri och vig som en katt i jämförelse med hur jag var när jag var som sämst .Jag har även kunnat springa .Fast nu sprang jag fel och blev skadad så vi får väl se när jag blir hel igen.
 21. För mig samt för en jag känner har det blivit bättre, men det tog ca 6månader innan jag kunde sluta/dra ner på medicinerna.För mig har en hyffsat strikt lchf varit modellen ca -20gr kolisar per dag.:-)
 22. För något år sedan så såg jag en video intervju med Peter Attia. Han pratade där om att han mådde väldigt dåligt när han råkade hamna i "no mans land" , alltså gränsen mellan socker och fettdrift om jag uppfattat rätt , Peter Attias videos är sevärda.
×
×
 • Skapa nytt...