lillamy

Medlem
 • Innehållsantal

  39
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

18 Bra

Om lillamy

 • Rank

Profile Information

 • Location
  Skövde
 1. Undrade bara ,han hade många vettiga kommentarer.
 2. Undrar varför stammisen Limp har inte varit aktiv här på länge?
 3. Arkanmidas moroccan argan oil är fantastiskt bra mot torr hud,händer,naglar och även på torra hår toppar,doftar dessutom ljuvligt.
 4. lillamy

  Mina provsvar

  Tack snälla ni för alla svar
 5. lillamy

  Mina provsvar

  Tack för ditt svar .Men du,menar du att jag har skyhöga trg ? usch då,då blir jag fundersam,läste ngnstans att det kan vara hypotyreos som orsakar höjda trg:er
 6. lillamy

  Mina provsvar

  Tack för ditt svar. Jag skall testa att åta levaxin tre månader och sedan nytt prov.
 7. lillamy

  Mina provsvar

  Tack för ditt svar. Nej jag har inte fuskat mer nu än vad jag har gjort under alla 7 åren, har inga problem med vikten och har inte ngn beroendeproblematik, typ socker,därför tycker jag att jag kan äta mer liberalt , jag mår ju toppen annars,blir bara fundersam varför triglycerider har stigit,undrar om det är ngt med ämnesomsättningen att göra eller att jag motionerar så pass mycket eller ngt annat i mina prover som påverkar varandra kanske.Min läkare reagerade inte på något mer än just ämnesomsättnings provet,hon ville dock inte ta apo provet, det gör man inte i vårdcentralen här utan man måste ha problem med hjärtat först.Jag skall ta prover på werlabs till våren.
 8. lillamy

  Mina provsvar

  Nu vet jag inte vad autoimmun är, har kollat på nätet men vad skulle det vara i mina prover isf som skulle tala för det, kan du förklara för mig,jag fattar inget om sånt
 9. lillamy

  Mina provsvar

  Trodde att ngn skulle nappa på och svara men det verkar inte så eller kanske ni har mycket att göra med alla julbestyren,vill absolut inte vara till besvär Finns det andra lchf sidor som kan vara till hjälp så hör gärna av er .
 10. lillamy

  Mina provsvar

  Skulle vilja ha hjälp med att tolka mina bif. prover. Doktorn vill att jag skall börja med Levaxin (låg dos) Visserligen är jag frusen, har värk i kroppen,tappar hår och minnet har blivit sämre mm men vad tycker ni, ligger ju på gränsen, är det verkligen relevant att börja medicinera ? Sedan om mina kolesterolprover som jag bifogar här. Undrar varför mina triglycerider har stigit sedan 2013, började motionera 2013 med att jogga och gå och har sedan dess motionerat över 400 mil. Har ätit lchf sedan 2009, mer liberalt i helgerna, är 61år, vikten ligger mellan 67-69.Hade fastat 15 timmar innan proverna, Hb har alltid legat lågt, har blivit utrett för många år sedan men dom hittade inget fel. Finns det ngt annat i mina prover som ni tycker ser mysko ut ? För övrigt tyckte min läkare var mycket positiv att jag äter lchf, hon var lite yngre så det finns hopp . 2013 tyckte en annan läkare att jag skulle börja med statiner Tack så jättemycket för hjälpen i förhand, så skönt att det finns många duktiga här som vill hjälpa till. Skickar även med tidigare prover från 2011 och 2013. Mars 2013 Socker 5,0 LDL 5,1 Total kolesterol 7,8 HDL 1,6 TRIG. 0,84 Nov. 2011 Socker 5,4 LDL 5.0 (2-5,3) Totala kolestrol 7.6 (3,-7,8) HDL 2.01 (1-2,7 ) Trig. 1.11 (0,45-2,6)
 11. https://goldenchocolates.wordpress.com/produkter/ Här finns det innehållsteckning till LCHF chokladen. Det finns nog värre saker vi stoppar i oss
 12. Det verkar vara hopplöst för din del att få hjälp av din läkare, synd att dom inte är mer insatta i det så relativt vanliga problemet. Hoppas verkligen att du kommer att träffa en förstående läkare som tar dina besvär på allvar gällande din lust. När det gäller rinnande ögon så hade jag det problemet också och det berodde på att ögat var torrt sa ögonläkaren, det låter ju helt konstigt för mina ögon rann hela tiden. Köpte ögondroppar för torra ögon och det gick över efter ngn vecka.
 13. Har inte läst hela tråden men läste lite i början och har förstått att du har mindre lust. Konstigt att din doktor inte har skrivit remiss till gyn tidigare. Jag hade samma problem trots att jag har världens underbaraste man och allting har funkat kalas alla år så vi kunde inte förstå vad som hade hänt och jag mådde verkligen skit. Som tur är har jag en förstående gyn som tog mina bekymmer på allvar. Dock var det massa utredningar först, tex fick jag remiss till sex rådgivning där jag fick diskutera med en duktig kvinna om olika möjliga fel och problem . Fick gå hos henne fyra gånger tror jag .Ingenting av dessa program och förslag som jag fick av henne hjälpte utan hon ringde till min gyn och jag fick provtagningsremiss om testosteronhalt. Vi kvinnor måste också ha denna hormon en liten mängd och det visade sig att jag hade knappt några halter alls så jag fick testosteronet utskrivet och vilken skillnad det blev redan efter en vecka, vi kunde inte tro det var sant. Har kollat halterna efter en tids användning och dom är normala nu. Fler borde söka hjälp för jag vet att många har samma problem. Som sagt var är jag jättenöjd och mår kanonbra. Har läst att det är svårt att få detta utskrivet men man skall inte ge sig, bara man är ärlig och talar om precis som det är så tror jag att man blir tagen på allvar.
 14. Man säger att Omeprazol och Losec är samma sak men det är de tydligen inte i o m att det funkar så olika hos folk, t o m läkarna säger det. Kanske är det olika mängd omeprazol i dessa. Läste på nätet om just detta, förvisso en gammal artikel http://www.lakartidningen.se/OldPdfFiles/2003/26557.pdf .Kanske ngn kunnig här kan förklara för mig hur dessa mediciner funkar
 15. Min magkatarr har blivit ngt bättre efter jag började med lchf ,det är värre med kryddad mat.Kaffe går bra men när jag har riktigt ont ,typ akut magkatarr då kan jag inte äta lchf,då är det bara havregrynsgröt med smör som gäller och varmt vatten som dryck. Jag har opererat magmunnen för 13 år sedan pga att jag hade magkatarr och tom magsår, åt Andapsin i början innan Losec fanns och sedan Losec. Tyvärr misslyckades operationen och jag har samma besvär som tidigare, alltså äter jag Losec dagligen, vissa dagar 2 X 20mg, plus Gaviscon ibland, har ätit Losec typ 30 år men har inget val tyvärr , Omeperazol hjälper inte, har testat flera omgångar men det funkar inte för mig. Man kan operera om magmunnen men det kan bli ännu värre har dom sagt så jag vill inte. Vad jag vet så har dom slutat med dessa operationer. För min del var det bara negativt, har konstiga smärtor, ilningar i ärren och jag kan inte spy, detta är jätte jobbigt dom gångerna jag har vinterkräksjuka och det brukar jag ha varje vinter, man får spyreflexer och det gör fruktansvärd ont då det inte kommer upp ngt, tom farligt om det inte kommer ut andra vägen . Jag undrar varför du inte vill göra gastroskopi ?Det är inte alls ngt att vara rädd för, visst är det lite obehagligt men det gör inte ont och går jättefort att göra, jag har gjort det säkert fem gånger, bättre kolla upp det så får du reda på exakt vad det är för ngt, det kan vara bakterier som ställer till det för din del.