Jump to content

orko

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by orko

 1. Imponerande säger jag bara, du har ändrat ditt liv till det bättre. Stort grattis. Jag kan tycka att är man låt oss säga 175-180 lång karl och väger 115-120 kg så är gastric bypass den lates väg att gå när man dessutom inte ens har ork att bege sig ut för motionera eller förändra kostvanor alls. Vet flera exempel där efter en tid sitter dem på grillen eller pizzerian och svulstar i sig onyttigheter för att sedan gå upp en massa igen då dem tror att problemen är ur världen med övervikten. Själv är jag 170 lång och har vägt 110 som mest, men mitt mångåriga intresse för näringslära och träning så har jag genom lågkolhydrat inte haft några problem få vikten nedåt. När jag blev arbetslös steg jag från 69kg till 110 på 4 år, alltså 10 kg/år. Sedan har jag legat mellan 90-100kg i några år. I julas låg jag strax över 100 men för bara några veckor sedan började jag med strikt lchf och jag går varje dag 60-80 min morgonpromenad. Målet är ca 75 kg muskulös med regelbunden motion samt gym. Men din vikt har ju varit närmast dödlig så det är glädjande att läsa din historia. Många skyller också på barn som brist på tid när man pratar om motion och kost. Återigen grattis.
 2. Något jag älskar att äta men kanske gör någon gång om året är karelska piroger (jo rena kolhydratskäket). Men det man brukar äta till är väldigt lchf, nämligen äggsmör som då är ruskigt gott att även ha på alla former av smörgås. Man tar bara 2 kokta ägg & blandar med 40-50 gram smör, sedan hackar man ihop allt. Brukar hacka ned äggen först med matkniv, sedan mosa ihop allt med gaffel. Smörmängden kan man prova sig fram, jag nöjer med mindre än jag angivit samt kalla ägg. Imorse mosade jag ned halvt paket knaperstekt bacon, vilket blev mumma till kaffet Testa gärna, och även egna varianter och låt mig höra.
 3. Skönt att höra att jag inte var ensam om fenomenet Började fundera om min gjutjärnskatt verkligen var en spökande orsak till lukten, men nu vet jag så tack för svaret. För att gå offtopic så kan man strö vitpeppar runt sin farstukvist och dyl om man har problem med pissande katter omkring sig..
 4. Kastar in denna åt dig.. http://www.primalscienista.com/aminosyror-eaa-insulin-muskelbygge-fettinlagring/
 5. Är gräddningen sedan som vanligt 200 grader i 35 min?
 6. Eftersom jag tränar morgonpass så tar jag BC+EAA under passet, funkar hur bra som helst. Kroppen svarar bäst så för mig och det känns riktigt skönt. Om du nu menade i samband med träning, men det ska nog inte vara några problem i annat fall heller .
 7. Steker en tjock kotlett som jag dränker i en sås på creme fraiche, grädde, kroddor & en pytteskvätt soja. Hemmagjord pizzasallad till det. Mums!
 8. orko

  Burger King

  Lät ju helt sjuk det där.. "Medicinskt giltiga skäl"
 9. Har en svart katt i gjutjärn i farstun visserligen..
 10. Hejsan. Första trådstarten för min del blev något lustig och jag skrattade åt det själv när jag tänkte att jag skulle ta upp detta här. Jag har långt tidigare kört "dieter" med lågkolhydrat och hamnat i ketos, men aldrig så strikt som jag nu kör (hållit på ca 2v strikt samt lågt intag en tid innan). Är ute varje morgon och går ca 80 min, när man kommer hem och tar av sig de svettiga kläderna så känner man ju acetondoften så man nästan tuppar av ibland, men nu till något annat. Råkade av en händelse känna lukten av strumporna som jag slängde i tvätten att dem luktade ungefär som kattpiss!? Väldigt likt, har ingen katt hemma så jag har inte direkt trampat på något sådant. Men aldrig någonsin tidigare har detta hänt då jag till och från genom åren gått långa promenader. Och fotsvett luktar absolut inte så här, inte då min i allafall Skulle vilja veta om ni andra har samma erfarenhet? Skorna har jag fått spraya med luktborttagningsmedel, känns ju inte fräscht alls. Måste ju byta strumpor varje gång man anv skorna. Tycker detta är lite humor trots allt, även om den för med sig obehag.
 11. Själv käkar jag normalt 2 till frukost samt 2 till kvälls antingen kokt eller i en omelette. Händer att det ingår ägg i lunchen eller middagen på något sätt. Ibland kan jag ta med mig ett kokt ägg om jag blir borta en längre tid, så jag ligger nog på en 4-5 st en normal dag & kanske 6-7 som mest!
 12. Svårt tro på teorin att du kan tillaga bort energi från mat! Lite som dem som tror att det är mer energi i vispad grädde än i flytande form
 13. "Allt är ett gift det är bara frågan om dosen". Brukar Paulun säga, i allafall står det i alla hans böcker jag läst
 14. När eller vilka tillfällen bör man generellt mäta sitt blodsocker/ketoner? När man vaknat, före måltid & efter måltid? För när man går på hälsokontroll så tar dem ju blodsocker före & en tid efter man fått sockerlösning.
×
×
 • Create New...