Jump to content

Athenasmatte

Medlem
 • Posts

  449
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Athenasmatte

 1. Jag är ofta med på fikat men äter inget, tar då en kopp te bara! Det är tydligen "konstigt" att jag tackar nej till bullar ?. Jag är väldigt social och pratar med alla, men äter inte lunch med de andra. Ofta går de iväg till en restaurang som serverar mat som jag inte alltid kan äta. Dessutom äter de redan klockan 11 och det är för tidigt för min mage. Jag har förklarat min situation för chefen, berättat om min IBS och vad jag behöver för att må bra, men han verkar inte förstå ?
 2. Hej! Jag har kört Periodisk Fasta 16:8 i flera år nu pga min IBS och min mage mår så himla bra av det, så givetvis vill jag ju kunna fortsätta med det! Men på flera arbetsplatser nu (jag har enbart haft visstidsanställningar och vikariat så haft många olika jobb) har jag senare fått reda på att "mina kollegor tycker att det är ett problem" att jag inte käkar lunch med och samtidigt som dem! Ofta har det varit pga de ätit lunch så himla tidigt. I dessa jobb har man dessutom inte haft ngn bestämd lunchtid, utan man har fått äta när det passar. Alltså ingen schemalagd lunch.Trots detta har jag fått skit för att jag inte äter med de andra! Någon annan som upplever samma problem? Jag menar, är det inte det viktigaste att man gör sitt jobb och att man gör ett bra jobb? Är lunchen och fikat verkligen det viktigaste på jobbet i dagens Sverige? Känns nästan som att det går före att göra ett bra jobb! Ska jag behöva riskera mitt välmående pga detta? När jag försöker förklara min IBS så verkar de inte förstå ?. Men det känns ju dumt att jag ska behöva "äta fel" och därmed bli dålig i magen på grund av en sådan liten petitess?
 3. Hon har lite bröstmjölk själv som han får via pumpning och därutöver även donerad mjölk! Däremot anser läkaren att det inte räcker för ett så tidigt fött barn. Men extra fett och glukos var ett bra förslag, tack för tipset! Ja jag tycker att det är helt galet att det ens finns sådana tillsatser i mjölkersättning, eftersom det är små barn (som är betydligt känsligare än vi vuxna) som ska ha det!
 4. Hej! På grund av ett epileptiskt anfall var min stackars tvillingsyster tvungen att göra akut kejsarsnitt, gravid i vecka 26. Allt gick efter omständigheterna bra med hennes lilla son fram till att de började ge honom extra mjölkersättning (så tidigt födda barn behöver tydligen mer näring än vad bröstmjölk kan ge). Då blev han dålig i magen och har blod i avföringen. Efter tester konstaterades dock att han inte har hål i tarmen, men samtidigt hittar de inte vad som är fel på honom =(. Min tvillingsyster frågade då ifall hon kunde få se vad den där mjölkersättningen innehåller och det visar sig att det innehåller både maltodextrin och sojalecitin (!!!)- helt sjukt!! Till ett litet barn! Hon frågade då läkaren ifall det inte fanns en liknande mjölkersättning utan dessa tillsatser men då svarade läkaren att det bara finns i andra länder, inte i Sverige. Så min fråga till er är om ni vet var det går att hitta en sådan tillsatsfri mjölkersättning? Till för tidigt födda barn alltså =). (Nu är han 27 veckor)
 5. Angry Bull har alla sina hamburgare som LCHF-variant där man får ugnsrostade grönsaker istället för bröd och Halloumiost istället för pomesssssss! (jag jag stör mig lite på att ni inte kan säga och skriva pommes ordentligt ? #inflyttad)
 6. Testade nu ost från 100% gräsbetande kor och magen reagerade inte! Så det kanske inte alls är kaseinet jag reagerar på =D. Åt visserligen bara litegrand, vågade inte äta för mycket utifall jag skulle reagera. Läskigt att testa saker när man har känslig mage!
 7. Tack! Så även om korna är 100% gräsbetande så har de ändå kasein av typ A1?
 8. Hej! Jag har märkt att min mage reagerar dåligt på komjölksost men att den klarar getost. Eftersom magen inte reagerar så mycket på andra mjölkprodukter misstänker jag att det är just kaseinet jag reagerar på. Vet att kaseinet i getmjölk nämligen skiljer sig från kaseinet i komjölk, Men nu har jag hittat ostar från kor som bara betar gräs (och får örter och bra grejer på vintern också, alltså helt spannmålsfritt!) och undrar om kaseinet i deras mjölk/ost också är annorluna än det kasein som finns i mjölk från kor som matats med spannmål och kraftfoder? Jag har nämligen för mig att det är just spannmålet/kraftfodret som gjort att kaseinet i mjölk har förändrats genom åren? Till en sort som fler reagerar negativt på.
 9. Hej! Har fått höra att man inte kan bli stor/växa, d.v.s köra Powerlifting på LCHF eller Paleo-kost. Tror inte riktigt på detta men för att ha någon slags "bevis" undrar jag om ni vet någon känd Powerliftare som äter LCHF eller Paleo?
 10. Jag har märkt det i min omgivning och på sociala medier. Ökar brutalt! Det sjuka är att de verkligen tror att det är nyttigt, miljövänligt och juste mot djuren när det i verkligheten är precis tvärtom! Det spelar ingen roll hur noggranna de är, det går inte att vara helt vegan utan att få näringsbrist. Det är helt enkelt omöjligt!
 11. Då tänker de helt fel; för vilket är mest juste: 1) Att döda och äta ett djur eller 2) Låta det svälta till döds på grund av att de blir för många till antalet och deras mat räcker inte till? Tror att alternativ 1) är mest humant ;-). Men veganerna tänker inte så långt!
 12. Enkelt! Man äter helt enkelt kött från vilt och 100% gräsbetat! Det är det absolut schysstaste för både djuren, naturen,miljön och hälsan! Om alla skulle vara veganer skulle djuren bli för många och dö av svält, hur juste är det? Dessutom skulle man behöva beröva dem deras hem genom att exploatera en massa skog och mark för att odla veganska grödor. Både dåligt för miljön (minskad skog och gräs=mer koldioxid i atmosfären) och djuren (nu har de varken hem eller mat, juste va?!?) Du borde läsa boken "Vegomyten" av Lierre Keys, den ger en verkligen klarhet i hur det fungerar!
 13. Hej! Någon mer än jag som oroar mig för hur många sjuka människor med näringsbrist och autoimmuna sjukdomar som kommer att finnas om ett par år med tanke på denna ökning av veganer? Och visst, ibland tänker jag att de får skylla sig själva när de blir sjuka sen men de förstör ju även miljön och naturen (och även för djuren!) ! Blir orolig för framtiden :-(
 14. Testa att dra utesluta mejerier (förutom smör)! Eventuellt köra Fakir ett tag!
 15. Glömde säga att de dagar jag jobbar morgon och dagpass så får jag inte själv välja när jag ska äta lunch; får endbart lunchrast mellan klockan 11.00-11.30, så det blir att äta lunch då eller inte alls =/
 16. Tack för tipset! Kruxet för mig är ju att det även ska passa in med träningen. Helst tränar jag ju strax innan ätfönstret är slut, men annars är det fyra och en halv timme innan träningen som funkar näst bäst. Får planera lite mer helt enkelt Ketochoklad, vad är det?
 17. Hej! Jag har hållit på med periodisk fasta (16:8) i cirka 1,5 år nu och mår toppen av det! Det har fungerat med mitt nuvarande 8-17-jobb där jag själv får välja när jag ska äta. Men från och med i januari nästa år ska jag jobba på en annan avdelning, vilket innebär skiftarbete (ibland nätter). Är det någon här som har erfarenhet av 16:8 vid skiftarbete? Funkar det?
 18. Ja, det är det jag blev så förvånad över! Hon sa att de var pyttesmå (jag känner inte av dem alls!) så då tänkte jag att "jaha men då behöver de ju inte lagas i alla fall". Men det tyckte tandläkaren!
 19. Ja, för de var verkligen pyttesmå sa hon! Och då tänkte jag att "jaha då behöver de väl inte laga dem" men det ville hon ändå göra. (för många många år sedan- innan LCHF- hade jag nämligen små hål och då sa de att de var så små att de ej behövde laga dem. det var en helt annan tandläkare dock!)
 20. Hej! För några veckor sedan var jag hos tandläkaren för en vanlig undersökning. Till min stora förvåning får jag då reda på att jag har två små hål i tänderna!! Hur kan jag ha det när jag inte ätit socker på 4,5 år??? (har käkat LCHF i 4,5 år) Så nu började jag bli misstänksam istället....har sett dokumentärer om hur tandläkare lurar folk att de har hål fast att de inte har det- för att tjäna extra pengar! Vad tror ni`?
 21. Jag tror egentligen att det är när jag är stressad! Äter ungefär samma slags mat året runt =P.
×
×
 • Create New...