Jump to content

Criollo

Medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Criollo's Achievements

(2/7)

33

Reputation

 1. Känner också helt igen mig. Äter väl mer än en vanlig middag men inte mycket mer och sen orkar jag inte resa mig från bordet. Å andra sidan har jag sån enorm energi resten av dagen, får massor gjort. Tyvärr triggar fastan fram rejäla migränanfall så nu kan jag inte fortsätta, himla irriterande.
 2. Ser lite kul ut för tillfället, sne och vind i ansiktet. Har antagligen råkat ut för spottkörtelsten så nu sitter jag här och suger på en citron för att få igång salivproduktionen. Efter lite googling har jag lärt mig att detta är lättare att råka ut för vid muntorrhet så jag tänker att min periodiska fasta kan ha ett finger med i spelet. Brukar variera mellan 22:2 och 16:8 och tycker att jag kan bli torr i munnen även om jag kolkar i mig vatten. Andra med erfarenheter eller tips kring detta? Trivs med pf så jag vill helst inte sluta. Ska självklart tänka på att dricka mycket vatten men är som sagt osäker på om det hjälper.
 3. Ofta blir dipparna bättre av salt för mig. Annars tycker jag att dipparna blir färre om jag kör mejerifritt, smör är ok, gissar att det beror på bättre ketos. Sen är det en lite vanesak tycker jag, man lär sig att dippen går över och inte är farlig. Kan tillägga att jag inte tränar lika tungt som man ska enligt warrior, hoppar däremot över de extra små tillskotten man kan ta under dagen. I början kände jag mig oövervinnerlig men tyvärr har euforin lagt sig något;)
 4. Kombinationen amning, svält och lchf resulterade i ketoacidos. Sansad artikel som betonar att det var just kombinationen som ledde till detta, inte lchf ensamt. http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Fallbeskrivning/2015/09/Svar-ketoacidos-hos-ammande-kvinna-med-lagt-energi--och-kolhydratintag/
 5. Spännande tråd, fortsätt gärna skriva. Lång fasta och mejerifritt har gjort att jag kunnat börja dricka kaffe igen (hurra), magen är hur snäll som helst (har haft önskedrömmar om att skära ut hela tarmpaketet när det var som värst). Intressant med dina förklaringar till varför fastan hjälper, motiverar mig att fortsätta.
 6. Känner igen mig. Har du funderat på att göra frugan sällskap i den periodiska fastan? Kombinerat med lchf då. För mig har det börjat hända saker, även om jag brukar förlänga fasteperioden till 20 timmar.
 7. Nu blev jag nyfiken May, på vilket sätt har du problem med ämnesomsättningen och varför behöver man då vara försiktig vid fastan, skulle den då rubbas mer? Carbcykling har jag läst lite om vilket gjorde att jag häromdagen satte i mig lite rotfrukter till min mors stora glädje (hon tror att man dör utan kolhydrater), är det alltså extra viktigt vid fasta? Det hade jag isåfall missat, får kolla igen.
 8. Jo, har läst en del om warrior diet men känner dels att jag inte platsar i den omfattande träningsmängd som ingår där (I wish), dels vill jag inte äta de här extra proteintillskotten och allt vad det är utanför matfönstret. Kör latmansvarianten och funderade kanske på om det var dumt. (Jo, jag vet, det är bättre att träna, vem vet, det kanske kommer det med?)
 9. Efter att ha ätit lchf i tre år - med bra resultat på vikten - så har jag det senaste halvåret lyckats dra på mig 6 ovälkomna kilon. Provade att äta superstrikt (tråkigt med lite grönsaker), tog bort mejerier (lättare än jag trodde) men inget hände förrän jag började med pf. Hade tidigare testat 16:8 men det funkade dåligt eftersom jag gärna kompenserade mitt ätande när jag väl fick börja äta. Nu kombinerar jag lchf med att fasta 20-22 timmar per dag och det löjliga är att det är så lätt, känner mig bara pigg och glad och när jag väl äter så blir jag verkligen mätt, tidigare kände jag mig ofta som ett bottenlöst hål. Känns dock lite tabu att fasta på det viset varje dag, 5:2 och 16:8 är väl helt accepterat men när jag berättat hur jag äter nu (bara för ett fåtal personer) så får jag genast frågor om ätstörningar. Ligger på BMI 24, alltså ingen direkt övervikt men verkligen inte undervikt, några trivelkilon extra helt enkelt. Så, skulle vilja höra om det finns andra med erfarenheter kring detta, tankar?
 10. OT: Ordet chokladboll funkar finfint, testa får du se! http://www.kristianstadsbladet.se/kronikor/article2153190/Vi-lamnade-grottan-och-negerbollen.html I övrigt intressant tråd:)
 11. Där jag bor får man inte testa blodfetter om man inte har några tydliga skäl. Min kära familj har naturligtvis erbjudit sig att fixa det åt mig men jag är inte så sugen på att gå den vägen eftersom jag vet att de kommer att stirra sig blinda på totalkolesterolet om det skulle vara högt. Kanske skulle göra det privat men det känns lite överdrivet bara för att få tyst på släkten.
 12. Jag har alltid haft ont i magen men det var värre i perioder. Som barn åt jag ganska fettsnålt med mycket bröd, nån period åt jag viktväktarmat, det gick lite bättre(tror att det berodde på att jag inte åt bröd), har även testat ISO-dieten som skulle vara så himla bra för magen, det höll på att gå riktigt åt skogen (där misstänker jag bönorna samt stora mängder svårsmälta grönsaker). Min familj vill att jag testar FOOD-map men jag ser inte poängen med det när jag har hittat en kost som jag trivs med och mår bra på.
 13. Skönt med lite input från annat håll, tack alla! Föreläsningen var riktigt bra, tusen tack May, nu ska jag läsa länkar från Zepp. MKJ: De har haft alla möjliga teorier men allergierna och trångheten var de sista åren (efter att vi uteslutit magsår, UC och en radda annat).
 14. Deras teori just nu är trånga passager i buken pga sammanväxningar samt allergi mot något okänt (allergitester har inte visat något). Ett sötare blod har de läst och förkastat som ovetenskaplig (hon är ju inte läkare), tror tyvärr inte att Matrevolutionen skulle stå högre i kurs. Det här tjatet har ju pågått ett tag nu så jag trodde att de skulle ge sig men det tycks bara intensifieras, särskilt efter gårdagens Vetenskapens värld. Jag brydde mig inte om att titta igår eftersom det inte lät särskilt seriöst, får lov att kolla ikväll. Många av argumenten från dig Tiny Tom har jag dragit men får bara till svar att jag är så rabiat och att jag inte kan argumentera mot vetenskapen, jag kommer ingen vart, det är därför jag vill slå dem i huvudet med vetenskapliga studier. För övrigt är jag inte superstrikt, äter grönsaker, ägg och mejerier.
×
×
 • Create New...