Jump to content

Tuva

Medlem
 • Posts

  774
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Tuva last won the day on February 25 2016

Tuva had the most liked content!

About Tuva

 • Birthday 11/06/1965

Profile Information

 • Gender
  Male

Tuva's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

2.6k

Reputation

 1. Själva köttätandet: inga problem. Vi är omnivorer och vissa saker MÅSTE vi få ur djurriket (eller en fabrik men jag vet vad jag väljer). Men jag har långt ifrån tjock hud när det gäller välfärden för de djur jag ska äta. De ska ha det bra och det SKA få kosta. Jag behöver ju inte äta 300 gr stek 3 ggr om dan. Vårt behov av kött är inte så himla stort. Beroende på geografiskt läge och tidspunkt i historien. Vi är om inte annat VÄLDIGT anpassningsbara djur. ;-) Jag äter vanligtvis bara kött nån gång om dagen och så inte nån jättebit. Funkar bra. Resten av tallriken fylls upp med alla möjliga sorters grönsaker; färska, kokta, med fet sås, smörstekt - nomnom. Lite frukt och mycket bär i boost. Rötter. Jag äter en liberal LCHF som är någon sorts bastard mellan Paleo och LCHF; Paleo med mejerier eller LCHF med frukt? Linser och bönor ibland (HUMMUS!!!) Mår precis hur bra som helst. Det här gör att det är ganska enkelt att välja de lite dyrare men mycket bättre alternativen: jag drar ner på mängden och gläder mig åt kvaliteten. :-)
 2. Men det är sant. B12 produceras i kroppen. Lite för långt ner i tarmkanalen bara för att tas upp av kroppen så för att tillgodogöra sig av den egenproducerade B12 måste man äta avföringen. Själv äter jag hellre en bit fisk eller en bit kött jag men smaken är som baken (haha) delad. ;-)
 3. Tuva

  Maskar och diabetes

  Jo, jag tror jag hörde talas om försök på allvar för sådär 20 år sen. Omfattningen idag vet jag inte om jag ska vara ärlig. Blir nog till att nörda lite över det de närmaste dagarna. ;-)
 4. Ok det här är både äckligt, skrämmande, hoppfullt och djupt fascinerande på en gång. En intervju med en kvinna som heter Carrie Arnolds om användandet av maskar i sårbehandling. Det som fick mig att dra andan av obehag och ilska är när hon berättar VARFÖR det har börjat forskas på det här: diabetesexplotionen. Sjukvården drunknar i diabetesrelaterade sår som vägrar läka. Plågsamt och dyrt. Förbannade diabetes och förbannelse i evighet över de som motarbetar FUNGERANDE behandlingar (LCHF och/eller fasta m.fl.).
 5. Insulinhypotesen är något intressant på spåren men kan inte stämma helt. Det vet vi ju redan när vi tittar på kulturer som ätit stora mängder kolhydrater i form av stärkelse och frukt utan att bli sjuka. Ju fortare vi kommer fram till pudelns kärna desto bättre för allas vår hälsa desto bättre: ren, "obearbetad" mat - alltså inte kemiskt processad, maskinellt dödad mat. Stenmalt koskitsgödslat emmervete är väsenskilt från det acellulära stålmalda roundupbesprutade vetet i mackorna. Ett färskt äpple något helt annat än ett glas äppeljuice. Precis som transfett visade sig vara något HELT annat än smör...
 6. "The lead investigators of the trial, noted scientists Ancel Keys and Ivan Frantz" Varför är jag inte förvånad över att den gömdes i en låda? Varför är jag inte förvånad att den utfördes på mentalpatienter i ett blatant utnyttjande av svaga?
 7. Jag förstår de som blir sådär blodsmakande ilskna. Efter att i kanske tiotals år, kanske nästan hela livet, fått helt uppå väggarna tokiga råd, blivit föraktfullt bemött (men herregud människa, ät mindre och spring mer, din lata glupska lufs), slitit och kämpat med hunger, självförakt och timmars svettande på gymmet utan att vikten kröp nedåt.. Att sen då ta steget ut i det okända. Göra PRECIS tvärtom. Stå på sig inför hoten om Smördöden, himlade ögon, förnärmade fnysningar och klagomål när man vägrar äta den där tårtbiten som man nu VET kommer göra en sjuk i flera dagar... Bli frisk. Bil av med värk. Bli pigg. Få LUST att träna kanske för försa gången i sitt liv. Se centimetrarna smälta bort utan hunger och tandagnisslan. Att sen då stå inför de självbelåtet hånfullt småleende Auktoriteterna som rapar upp "Smördöden! Lat! Glupsk!" Att inte alla kan hålla sig civiliserade då kan jag förstå. Vad Auktoitererna inte förstår är allt lidande de har åsamkat så många. I all välmening. Utan att för den skull tycka det är okej. Det är ALDRIG okej att hota eller bära sig illa åt. Det gäller alla även om det ibland betyder att man får ta både ett och tre riktigt djupa andetag innan man öppnar munnen eller trycker på "Skicka"
 8. Jag har ludna tår ( no joke, måste raka dem om jag ska vara läcker i sandaler haha!) och socialt en smula udda. Inte tål jag vete heller. Antar att jag är en av dem där med mer neanderthalare i släktträdet. ;-)
 9. "Enligt resultatet fanns i stället en 22-procentig ökad risk att dö för varje 30mg/dL som kolesterolnivån sänktes i serumet." Tänk om det hade varit tvärtom. Vilka svarta krigsrubriker vi hade sett kablat över vartenda media.... "Smördöden! Smördöden kommer att drabba eder! Se, becel är räddaren och kommer frälsa eder från SMÖRDÖDEN!"
 10. Åh. Där jag jag sitta och mysa hur ofta som helst. Kycklinglever, stekt: jättenäringsrikt. Rågbröd med mycket fibrer: mycket näringsfattigt Smör; riktigt näringstätt Margarin, typ Becel; mycket näringsfattigt. Nästan allt som vi "ska" äta är näringsfattigt och allt som är livsfarligt och bör ätas med försiktigthet är näringstätt. Det är som upp-och-ned-vända världen..
 11. Precis min tanke. En öppensinnad grupp i anda Kostfonden. En sorts intressegrupp unde det kanske? LCHF är ju, trots allt, inte Det Enda Sanna när det kommer till nutrition. Det finns liksom inte en chans att äpplen och potatis är dålig mat i en oförstörd kropp. Som t.ex. barn. Däremot är det en av de allra bästa sätten för en metabolt skadad kropp att läka. En av dem. Stenålderskost med mycket fruktågrönt funkar också ypperligt för väldigt många. GAPS för andra. Så jag vill inte för allt i världen ersätta SLVs dogma med LCHFs dogma. Jag vill lyfta vetenskap och nyfikenhet och öppenhet. :-)
 12. Min utgångspunkt är att alla borde se över sockerintaget och skära ner 99%. De som har olika hälsoproblem borde sen prova att ta ut alla spannmål, om inte annat ALLT vete. Lägg sen till, eller bibehåll, en aktiv livsstil; hundpomenader, crossfit, bergsklättring, cykla till jobbet, mocka stall eller vad det nu är man sysslar med. Där tror jag att de allra flesta redan har löst det mesta som plågar dem: vikt, ork, sug, ledproblem och en massa annat. En MASSA annat. OM det inte räcker kan man börja finslipa; trimma ner potatisar eller vara försiktigare med frukt t.ex. Jag tror nämligen inte att potäter och äpplen är stora bovar i vår hälsokatastrof.
 13. Tjock som en smock var jag. Det förklarade en del av hälsoproblemen. Och så började jag bli till åren. (Drygt 40) Det förklarade resten. Knävärk. 80% borta. Och nej, det var inte vikten, det försvann långt innan det. Ledvärk. 100% borta. Naglar tunna som papper. Kan numera använda sem som skruvmejslar och måste fila ner dem med fotfil.. Snustorr hud. Har fått slänga alla handkrämerna jag hade överallt. Torrt hår. Kan praktiskt taget tvätta håret med diskmedel utan att det blir torrt. Magproblem; stressmage, tålde inte nötkött eller kryddor, hade kunnat driva en liten gas-bil med mina egna utsläpp. Känner mig lite som en prinsessa numera. PMS av värre sorten (tänk 1-2 dagar morrande varghona och 1 dag gråtfärdig hormonhög i ett hörn). Redan första månaden. Trallande glad och därför kom den mensen som en överraskning. Avgrundsdjupa vinterdepressioner med självmordsfantasier och hela klabbet. 5 helt depressionsfria år. Sista vintern svår men misstänker den påbörjade menopausen. Flunsor och snuvor varje år, ni vet, så som alla får.. Det hör ju till? Känner av ibland men är nästan alltid frisk nästa morgon. Kanske 2 sjukdagar om året? Ett godissug som var konstant, susade i huvudet från sisådär klockan 10 tills jag gick och lade mig. *poof* Som bortblåst. Ah. Ja just det ja. Jag gick ner 25 kilo också. Gick upp 12 när hormonerna började krångla men der är väl smällar man får ta. Har inte lust just nu i mitt liv att inkorporera längre fastor och det verkar tyvärr vara det enda som biter på fläsket. Jag tränar hårt 3 gr i veckan och då blir det för meckigt, just nu, att få till fastor emellan.
 14. Tja. Medininering är ju det enda hoppet som återstår, eller hur? Livsmedelsverket rådlägger folk om hur de ska äta och folk bara skiter i det och äter en massa chips. Eller så LJUGER folk hela tiden och säger att de följer SLV:s råd men läkarna vet ju att om du gör som SLV säger så blir du ju inte fet, sjuk och trött. Eller hur? Den enda logiska förklaringen kan ju bara vara att folk LJUGER om vad de äter. Om de bara åt mer fullkornsbröd med margarin skulle de bli friskare. Alltså är den enda räddningen mediciner eftersom folk är antingen dumma i hela huvudet (feta glupska och lata) eller patologiska lögnhalsar (smygätande feta glupska och lata). Ju.
×
×
 • Create New...