Anita

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Anita

 • Rank
  Nyanländ
 1. Mina FUNDERINGAR och erfarenheter efter att ha läst mycket på nätet om fetma, mat och blodsocker. Det är förhöjt blodsocker som gör att vi får magfetma och fettlever. När blodsockret är förhöjt spar kroppen fett på magen. Detta kanske händer på vissa människor med ytterst lite förhöjning redan när man är ung. Om man fick testa sitt blodsocker tidigt i livet när man är lite överviktig kunde de människorna få rätt kostrådgivning i tid så kanske de inte fick diabetes. Kan det vara det som gör att vissa inklusive mig som gör att man inte går ned i vikt fast man har ätit LCHF i 1 år och 7 månader. Jag gick ned 6 kg ganska fort, jag minskade på metformin och mindiab, gick upp allt. Vi kanske fortfarande har lite för mycket socker i blodet fast vi äter LCHF. Jag har ökat på metformin och mindiab igen, fast jag äter LCHF, har gått ned lite i vikt. Jag har haft upptäckt DIABETES från år 2000 var då 52 år. Förstod då att jag hade haft det i vart fall kanske från jag var 45 år. Hade två fasta arbeten så jag gick på företagshälsokontroller varje år, ändå upptäcktes det inte förrän jag var 52 år. Resultatet på vikten blir inte så stort när en diabetiker börjar med LCHF eftersom den inte har ätit socker tidigare heller. Det skulle kunna vara så att man inte får diabetes för att man är tjock (främst på magen) utan för att man är född med för hög blodsockerhalt i blodet. Förhöjd blodsockerhalt kan bero på flera saker, t ex för att man äter fler kolhydrater än man gör av med, eller för att man har en bukspottkörtel som från början inte är lika effektiv som de som är smala och har en effektiv bukspottkörtel . Det är t o m så att (har jag läst) vissa människors kroppar fungerar så att de får förhöjt blodsocker utan att de äter något alls eller fast de äter lågkolhydratkost. Jag tycker det är vilseledande att säga att man ska ha ett jämnt blodsocker. Det som har betydelse är att man ska ha ett lågt blodsocker. Jag har hört diabetessköterskor säga att det är huvudsaken att man ligger under 10 mmol. Jag skulle gissa på 5. Jag tycker också att det är vilseledande att säga att man ska äta riktig mat. Vad är definitionen på riktig mat, en del, kanske ganska många skulle säga att potatis, ris, mjölk, mjölsås, pannkaka, lingonsylt, pasta, brödpanerad mat, mjölk, bröd, flingor, mussli, juice, saft, läsk, margarin och frukt är riktig mat. Man ska äta regelbundet säger sjukvården. Vad menar de med regelbundet undrar jag, kan det vara var 10:e timme eller varannan timme t ex . De menar antagligen var 4:e timme, då undrar man varför de inte säger det då. Undrar om sjukvården påstår att de som har en dålig njure har dålig UTBILDNING och är FATTIGA eftersom läkare på TV:n påstår det om de som har en dålig bukspottkörtel. Ja ungefär så tänker jag.
 2. Det var i det här forumet, möjligen "hjälp går inte ned i vikt". Ska försöka leta på det. Jag har aldrig hört det förut. Har precis varit på en 2 km skapligt rask promenad. Hälsningar Anita.
 3. Nu har jag läst att man inte ska äta järn i vitamintabletter så nu ska jag göra uppehåll med dem, jag tar även Dvitamin.
 4. Tycker att det är ganska svårt att äta mycket på middan. Blir mätt ganska fort o tänker att jag kan spara mig å äta nåt senare på kvällen, men det är väl feltänkt. Jag bakade ett glutenfritt bröd på bl a rismjöl som det är mycket kh i. Köpte o åt glutenfr hårt bröd, efter två dagar vägde jag kvällsvikten på morgonen. Ja åt inte alls mycket. Nu åker brödet in i frysen. Skulle prova om det är gluten som jag inte tål.
 5. Du skriver att du har ont i armarna. Jag hade det också i flera år och som du ligger jag och sover på en arm, så jag trodde att det var det, men det hjälpte inte att jag försökte att inte göra det. Fick t o m ont i armen när jag bara drog upp täcket. Jag ringde till Hälsoc. och fick bara det beskedet att jag skulle äta 3 Ipren och 4 alvedon om dagen i en vecka jag gjorde det i över en månad så fort jag slutade med det kom det onda tillbaka. Jag läste på LCHF sidor att man fick ont i musklerna av statiner. Jag slutade ta min Simvastatin-tablett och då blev jag bra, det var i juni 2012. Ville bara berätta hur det var för mig. Kan tala om att jag har Diabetes 2 och då brukar man få statiner.
 6. Tack för svaren jag fått. Ska försöka rätta mej efter dem. Jag trodde efter det jag läst om LCHF att man inte skulle vara hungrig. Det är inte roligt att ligga vaken hela natten och vara hungrig. Jag ska gå på Kostdoktorns föreläsning i Gävle den 9 febr får se om jag kan lära mej nåt nytt.
 7. Det är svårt att komma på allt, en del äter man ju oftare och en del mer sällan, men det här är väl det som jag kommer på nu. Först trodde jag att jag skulle skriva upp allt jag äter, sen förstod jag att det var bara på en dag, men det är ju så olika. Så nu tar jag med allt jag skrivit. Ägg, smör, rapsolja, cocosolja, kaffe, the, nötkött, fläskkött, kyckling, bacon, leverpastej, korv, grädde, CF, räksallad , majonäs, laktosfri yogurt el. fil (högst en gång/dag), , champinjoner på burk, fryst spenat, tomater, färsk gurka, salladsblad, vitkål, frysta gröns. (t ex brysselkål, blomkål), lök, squach, avacado, stevia i kaffet ibland m m. Sällan: Cocosmjölk, räkor, färsk o fryst fisk, lax, tonfsk o makrill på burk, saltade mandlar, frysta hallon jordg blåbär m stevia, kinakål, chokladkaka m aspartam,. Idag t ex. Frukost, kaffe m cocosolja, gräddsås fr igår m lite bacon o kycklingfilé, ett revbensspjäll, isbergssallad, tomat, 1 kokt ägg m smält smör. Lunch, kaffe m cocosolja, en steviatabl, 2 tsk gräddleverpastej, Laktosfri Yougurt m nyponkross, linfrö o lite stevia. Middag kycklinglår i ugnen i smör, olja o bacon, squach, paprika o tomat stekt m smör o olja. Kväll: frysta bär m grädde o stevia o en avacado.
 8. Jag har börjat ge mina 11-åriga katter Orijen. En av katterna har jag varit till veterinären med flera ggr om året o fått antibiotika och andra läkemedel för urinvägsinfektion och stenar i urinblåsan. Har blivit rekommenderad veterinärens foder, som inte gjorde ngn skillnad. Hon har t o m varit till Ulltuna i Uppsala. Från dag 2 när hon fick Orijen, har hon börjat springa o leka o kurrar o mår bra, sover mindre. Förut fick dom Royal Canin, som man kan tro är bland de bättre kattmaten, men nu när dom får Orijen verkar det som alla sjukdomar är borta
 9. Började m LCHF 1/10 2011. Har diabetes 2 sedan 2000. Medicin: Metformin nu 3/dag, Mindiab ½ 2 ggr/dag+blodtryckstabl. Före LCHF skulle jag ta enligt diabetessköterskan 2 mindiab+6 metformin/dag. Efter 6 mån m LCHF hade jag gått ner 6 kg och 6 cm runt midjan. Efter sommaren 2012 hade jag gått upp alla 6 kg. Står på det fortfarande. Fettet på magen sitter som berget fast jag äter strikt LCHF. Eftersom hälsan har blivit bättre fortsätter jag med LCHF.