rylandes

Medlem
  • Innehållsantal

    227
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    7

rylandes vann senast 4 November 2016

rylandes hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

714 Enastående

Om rylandes

  • Rank
    Stammis
  • Födelsedag 1954-05-04

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Strängnäs

Senaste besökare till profilen

465 profilvisningar
  1. rylandes

    Högt LDL

    Så vitt jag vet så räknas LDL värdet fortfarande ut. Andra mätmetoder är nog ännu för dyra. Däremot så har det dykt upp nya formler som stödjer sig på en Brasiliansk respektive Mexikansk gruppstudie. Det är möjligt att dessa redan börjat användas i Sverige. Dessa är ju ännu värre än Friedewald för oss LCHF''are. Räkna du ut ditt eget värde enligt Friedewald o Iran så får du något att jämföra med. Malcolm Kendrik har ju skrivit mycket klokt i detta ämne. Han har ju under de senaste 3 åren med 57 direkta inlägg och ett antal anknytande försökt att reda ut hela problematiken. Samt nu till slut levererat en mycket elegant och sammanhängande teori om hjärtsjukdom. Väl värd att läsa, men det tar tid. Vill även peka på Ivor Cummins "The Fat Emperor" som har ett antal bra skrifter och filmer i ämnet. Främst dessa 2: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=fuj6nxCDBZ0 https://www.youtube.com/watch?v=hFkrGIYIM74 Den senaste pekar på några mycket intressanta studier bl.a. om Glucocalyx som är en tjock matta av typ "flimmerhår" på insidan av blodådrorna. Dessa är det första skyddslagret och relativt nyupptäckta. En av studierna pekar på att intag av kolhydrater minskar glucocalyx lagret med upp till 60%, samt att det tar mellan 8-10 timmar att bygga upp igen. Under den tiden så finns det större möjlighet för bl.a. ldl partiklar att smita förbi. Nästa studie fick fram att det bara var oxiderade ldl (OxLDL) som tog sig igenom. Stämmer det så är det våldsamt intressant och en dödsstöt till fröoljorna med mycket Omega 6. Personligen så tror jag att ldl värdet är mest av intresse för att sälja statiner. ---
  2. rylandes

    Vad bryter autofagin?

    Och du ville säga vad??? Är vi överens om att Autofagin går för fullt bara under fasta? ---
  3. rylandes

    Vad bryter autofagin?

    Det är ju riktigt som Zepp säger att Autofagi aldrig går till noll. Men det är ju viktigt att inse att när vi med semantik försöker bringa klarhet med våra förklaringsmodeller av biologiska processer, så berör vi ju kanske bara några aspekter av en komplex helhet. Samtidigt kanske vi oavsiktligt döljer andra. Med det sagt vill jag peka på en annan syn på ovanstående: När matsmältningssystemet går på tomgång så finns det tid till andra processer. Så även om Autofagi alltid finns där så är det stor skillnad på frekvensen eller effekten om man är i fasta eller inte. ---
  4. rylandes

    Blodfetter

    Hör inte det samman med den gamla fabeln om att det fett vi äter, (i synnerhet mättat) fastnar på insidan av våra ådror, så det till slut blir stopp? Den är ju så totalt felaktig från början till slut. Men man hör den rätt ofta. De väsentliga mätvärdena blir nästan alltid bättre och blir de inte det. Så är det sannolikt annat som påverkar. Detta bör då utredas. Håller med Peter B. Orsakerna till hjärtsjukdom får man troligen söka på annat håll. ---
  5. rylandes

    Veganism - att frivilligt bryta ner sin kropp.

    Kanske för vi har minst 400000 års erfarenhet av tillagat kött. Det finns inget kanske i att vi är köttätare, därtill är bevisningen alldeles för tydlig. Vi har också en lång historia med rötter bär och nötter mm. Spannmål har vi dock en väldigt kort och tveksam historia med. ---
  6. rylandes

    Förvirrad :)

    En av grundtankarna med fasta (och även LCHF) är ju att få kroppen att använda sina egna reserver. När man äter kolhydrater sätter kroppen ut insulin. Som i sin tur stryper utflödet ur fettcellerna, eftersom kroppen behöver ta hand om det som kommer. Om du hela tiden har en hög insulinnivå i blodet, så vänjer sig kroppen att hela tiden begära extern föda genom hungerkänslor. Isf. att ta av sina egna reserver. Om du fastar eller kör en strikt LCHF så har du tillgång till reserverna och hungerkänslorna kommer oftast bara flyktigt då och då. Som en påminnelse om att det vore trevligt med lite extern föda ändå. Det finns ju ett känt fall med en Skotte som fastade i över ett år under läkarkontroll och bara drack vatten samt vitaminer och mineraler. --
  7. rylandes

    Dubbelt så många får cancer i Norden

    Ekner! Det vore bra om du ville utveckla din kommentar, gärna med hänvisning till vilken statistik du visar på. Själv tillhör jag "solförespråkarna" och vill nog hävda tvärtom. --
  8. rylandes

    Dubbelt så många får cancer i Norden

    Jag tror Peter B är inne på rätt spår. Följande har jag hört från 2 olika vanligtvis initierade källor: Det sitter en skrämsel-apostel i TV och skrämmer folk om solande. Själv sitter jag hemma framför TV'n och blir orolig. Börjar noja över några fläckar som jag har. Inser att det sannolikt inte är någon fara, men tycker ändå det är tryggast att gå till vården. Som så småningom tar bort fläckarna. Efter en tid får jag lugnande besked. Nu finns jag som en post i cancerregistret. Jag behöver alltså inte ha cancer för att hamna där. Obs! Ovanstående är ett exempel. --
  9. rylandes

    Bacon!

    Jag har sett Köttlobbyn och finner den duktigt onyanserad. Det kan ju vara nyttigt att se saken från den andra sidan: https://www.prevention.com/food-nutrition/healthy-eating/a20434362/nitrites-and-nitrates/ https://www.foodrenegade.com/are-nitrates-bad-the-real-issue/ https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/170615-0 https://chriskresser.com/the-nitrate-and-nitrite-myth-another-reason-not-to-fear-bacon/ ---
  10. rylandes

    Bacon!

    Nja det är ju egentligen ingen forskning. Hon har läst en stor mängd studier samt intervjuat ett antal forskare. Sen har hon (som Gary Taubes) beskrivit hur vi hamnat i detta elände. Det är klart hon fått kritik. Hon har ju (med all rätt) närmast inkompetensförklarat delar av forskarvärlden. Vilka reagerade på sedvanligt sätt genom att försöka hindra utgivningen av hennes bok, hindrat hennes deltagande i symposier mm. De vanliga småskurna dagisfasonerna m.a.o. Jag har läst kritiken och det finns ingen substans i den. Tvärtom så är det ju farligt om folk lyckas misstänkliggöra sanningssägare. ---
  11. rylandes

    Bacon!

    En annan bra genomgång är Nina T's föredrag: https://www.dietdoctor.com/se/medlem/forelasningar/teicholz-2-breck2018?autoplay=1035214 Själv kan jag inte påstå att jag oroas av varken nitrit eller bacon efter att ha tittat på de s.k. bevisen. Juryn är som man säger fortfarande ute. Inte ens bevisningen över bränt kötts cancerframkallande egenskaper är speciellt övertygande. Cancerceller är sannolikt något som uppstår hela tiden och som vårt inbyggda försvar tar hand om. Det är först när immunförsvaret brister som cancern "sätter sig". Vi vet ju hur vi kan förbättra oddsen. Vara ute i solen utan att bränna oss, äta näringstät hemlagad mat, undvika socker och industriella produkter osv. ---
  12. rylandes

    Fasta och Parkinson

    Det finns ju en hel del indikationer på att en ketogen diet, även förstärkt med fasta har positiva effekter på Parkinson's och en hel del andra sjukdomar. Bl.a. detta: https://charliefoundation.org/keto-for-parkinsons/ ---
  13. rylandes

    Gurkmeja

    Jag intar dagligen en liten cocktail som ser ut som följer: ca 3 dl vatten 1 brustablett C vitamin (delvis där för smakens skull) 2 rågade tsk Gurkmeja 2 rågade tsk Nyponpulver grovt (back-on-track) Salt om jag har svettats på natten. Den blandningen gör gurkmejan drickbar. ---
  14. Kryddgrönt är för mig alla färska örter. Man tar vad man har hemma eller vad som passar till- ---
  15. rylandes

    Gentest - går upp i vikt av fett

    Vi är ju vana att se alla dessa påståenden om LCHF eller Keto falla samman när man börjar skärskåda dem .De är ju oftast dålig vetenskap (Industripropaganda) eller gamla myter och fördomar. Trots det kan vi ju inte vifta undan varje nytt påstående (även om det blir tjatigt) eftersom det faktiskt trots allt kan finnas substans i nästa påstående. Nej LCHF passar inte alla eller snarast alla får det inte att fungera. Men om man tittar på den enkla grundförutsättningen för LCHF, att dra ned på kolhydraterna för att öppna upp fettlagren mm. Så har jag svårt att se vilken gen skulle ge negativ effekt och med vilken biokemisk funktion? Låter som en ny Industriinducerad skröna. Men varför inte göra det enkelt för dig och prova. Se om det fungerar i praktiken, vilket det sannolikt gör. I synnerhet om du inte "bantat" förr. ---