Leifanders

Medlem
  • Innehållsantal

    38
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

25 Bra

Om Leifanders

  • Rank

  • Födelsedag 1979-07-27

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Interests
    Träning
  1. Nej, inte heltäckande klädsel, det tjänar ingen pengar på. Vi ska smörja hela kroppen i kemikalier, konstant, så fort det finns risk för sol. Och helst i förebyggande syfte också.
  2. Intressant... Det är ju i princip samma sak som tidigare. Småät frukt hela din vakna tid, utan avbrott, och akta dig för mättat fett och salt. Positivt är väl ändå att du inte ska hälla på extra socker på din frukt och pasta...
  3. Jag hade problem med smärta i lederna när jag åt enligt tallriksmodellen och jag är i princip helt av med smärtan när jag äter LCHF, framförallt när jag utesluter mjöl. Äter jag mjöl så kommer smärtorna tillbaks. Jag kan klara en mindre mängd vid enstaka tillfälle.
  4. Jag har ätit LCHF i drygt 4 år, mer eller mindre strikt i olika perioder. Det gick väldigt fort för mig att bli av med min ledvärk så fort jag började med LCHF. Värken återkommer när jag äter mjöl, framförallt vetemjöl, och när jag dricker alkohol. I normala fall äter jag en del kolhydrater, i form av rotfrukter och grönsaker och det känner jag ingenting av.
  5. Jag äter en hyfsat liberal LCHF med mycket grönsaker och en del rotfrukter, utöver det så tränar jag ganska mycket (tycker inte själv att det är så mycket men jämfört med "vanliga människor" så). Nu ska jag springa Stockholm maraton och funderar då på att kolhydratladda eftersom "alla vet" att det inte går att springa fort utan kolhydrater och för att jag har sprungit just det loppet 3 gånger utan kolhydrater och nu vill jag att det ska gå relativt fort. Jag är dock långt ifrån eliten och har som mål att springa på under 3 timmar. Hur laddar jag bäst inför en sådan prestation och vad ska jag fylla på med under själva loppet? Starten går kl 12. En hyfsat kolhydratrik middag kvällen innan? En banan i tillägg till den normala frukosten? En banan och lite druvsocker innan start? Sportdryck, banan, druvsocker, chokladkaka (sådant som delas ut på vätskestationerna) under loppet?
  6. Jag har märkt en enorm skillnad i min ledvärk sen jag började med LCHF. Jag kör en hyfsat liberal LCHF med rotfrukter och sådant eftersom jag inte har någon övervikt att bli av med. Jag märker direkt i mina leder framförallt om jag äter mjöl, jag har inte gjort några tester på om det gäller allt mjöl men helt klart för mig är att vetemjöl är det som är absolut sämst för mina leder.
  7. Det har du förmodligen helt rätt i. Ett följdproblem är väl då också att allt "extraätande" består av chips, godis, läsk och liknande typer av skräp. Men folk generellt (min egna uppfattning baserat på mina erfarenheter) måste ju "få unna sig" hela tiden. Jag undrar lite i mitt stilla sinne var det kommer från eftersom det behovet inte verkar ha funnits på samma sätt förr i tiden.
  8. http://www.expressen.se/halsa/expert-varnar-lchf-kan-ge-cancer/ Snart kommer vi allihop att rasa ihop i en stor hög av LCHF-sjuka människor. Undrar vilken forskning som ligger bakom dagens uttalande... Det enda rätta måste vara att börja äta mer mjöl och margarin. Eller?
  9. Jodå, det har jag köpt flera gånger. Arla brukar det dock inte finnas från, däremot från Hjordnära men de kanske inte levererar till hela landet?
  10. Man undrar ju hur länge de här vansinniga, dåligt fungerande, råden ska fortsätta. Helt klart tragiskt att föra in överviktiga ungdomar på samma icke-fungerande spår. De kommer (förmodligen) behöva kämpa mot sin övervikt och därmed också sitt dåliga självförtroende eftersom de enda anledningarna till att de är överviktiga är att de är lata och har dålig självdisciplin, enligt dagens officiella råd...
  11. Ålder och kön. (vikt/längd för de som vill berätta )33 år, man, 185cm, 78kg Typ och frekvens utav träning.Löpning, cykling, simning, skidåkning, styrketräning med störst fokus på löpningen med målet att komma klart under 3 timmar på Stockholm marathon 2014 samtidigt som jag då genomför En svensk klassiker för fjärde året i rad. Just nu, inför Lidingöloppet som är nästa stora mål, ligger jag på 9 mil löpning i veckan och totalt 12,5 timmars träning ungefär. I normala fall ligger jag på ungefär 7 timmars träning i veckan. Kolhydratsnivå. Räknar ni kolhydrater? Vilken typ av kolhydrater äter ni (typ, bara rotfrukter och grönsaker, eller även ris, pasta och/eller spannmål)Normalt sett kör jag hyfsat liberalt med ganska mycket rotfrukter och även en eller annan potatis. Dock aldrig spannmål, pasta eller ris. Äter ni annorlunda på vilodagar jämfört med träningsdagar?Nej, inför tävlingar brukar det bli lite nötter och eventuellt ett glas resorb innan tävlingen, för att få i mig tillräckligt med salt. Tänker ni på proteinet? Hur mycket protein äter ni?Inte en aning, äter en proteinkälla till varje måltid (2 måltider per dag plus 3 ägg till frukost) Makronutrientsfördelning om ni räknar på det.Normalt sett kanske 10-15% kolhydrater skulle jag tro. Ibland mer och ibland mindre. Räknar ni kalorier? Vilken kalorimängd ligger ni på?Räknar inte men förmodligen runt 3500 kcal per dag. Tränar ni för något speciellt? Viktnedgång, tävling, roligt, bli stark osv. Främst för att må bra och för att det är roligt och skönt men ju bättre jag blir desto bättre vill jag bli så ett hyfsat stort mått av tävling finns det. Periodisk fasta? Tränar ni på fastande mage eller äter ni först? Hur långt innan träning äter ni i så fall? Äter ni under träning?Brukar köra en periodisk fasta någon eller ett par gånger i månaden. Kör gärna långpass (2-3 timmar) löpning på fastande mage. Under träning tillför jag bara vatten. Efter att jag gick in i väggen och det gick åt skogen på senaste maran jag sprang så testade jag att trycka i mig allt jag fick tag på, sportdryck, energy bars, druvsockertabletter etc. men det gjorde ingen som helst skillnad. Jag har aldrig känt att jag har brist på energi, bara att jag är för dåligt tränad och att musklerna inte orkar springa så fort som jag vill... På Stockholm halvmaraton och Lidingöloppet nu i höst kommer jag köra lite nötter innan, en resorb och sen bara vatten under loppet. Inga extra kolhydrater, lite för att testa om det går att få upp en hygglig fart även utan kolhydrater... Hur tänker ni kring er kost? Har ni provat olika "modeller", känner ni att eran kost är optimal för det ni vill prestera? Experimenterar ni för att få det att fungera? Varför äter ni som ni äter? - Vad får det att fungera för dig?Jag äter på ett sätt (halvliberalt, mycket rotfrukter och grönsaker) som passar mig både kropps och prestationsmässigt men även socialt. Jag har inga problem att ta ett par potatisar till maten tex om jag bjuds på mat. Det blir dessutom någon glass ibland och en bit tårta om det bjuds (då ska det dock vara hembakt, köpetårta och köpebullar väljs bort direkt). Jag äter helt enkelt på det sätt som gör att jag mår bra och som känns så naturligt som möjligt.
  12. Som jag ser det är det Livsmedelsverkets officiella tallriksmodell som borde vara den som gäller. http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Matcirkeln-och-tallriksmoddellen/Tallriksmodellen/ Där säger de bara hur fördelningen ska se ut, inte några mängder, mängderna beror på hur mycket man behöver. Enligt den ska man äta mycket kolhydrater, helst fullkorn, i form av potatis, ris, pasta etc. Till det en del grönsaker och till sist en mindre del protein. En sådan tallrik innehåller väldigt liten mängd fett och således en väldigt stor andel kolhydrater sett till energiinnehållet. Jag har svårt att se vad jag skulle hålla mig på av en sådan tallrik. Jag har också svårt att se hur min kropp skulle kunna tillgodogöra sig alla fettlösliga vitaminer. Med en sådan massiv kolhydratsladdning lär blodsockret skjuta i höjden oavsett om det är fullkorn eller inte och därför måste jag (i enlighet med rekommendationerna) äta en frukt ett par timmar efter måltiden för att skicka upp blodsockret ur källaren igen och strax därefter kommer hungern igen eftersom det inte går att hålla sig mätt på den tallriken... Det känns alltså inte alls märkligt att väldigt få klarar att äta enligt tallriksmodellen och hur man kan rekommendera den till sjuka människor, typ diabetes, är för mig helt ofattbart.
  13. Det är sannerligen en bra fråga som inte alls är enkel att svara på. Jag vill gärna ha ett svar. Jag tror att jag kommer köra Vättern nästa år i princip utan kolhydrater men ändå satsa på en hygglig tid, strax under 9 timmar borde inte vara omöjligt. Jag ska köra några löparlopp i sommar och höst, Lidingöloppet och Stockholm halvmaraton bland annat och då har jag tänkt köra utan kolhydrater mer än det som ryms i min normala kost. Fast det är ju skillnad på att springa i 2 timmar mot att cykla i 9. Om inte annat blir det ju tråkigt med bara vatten i 9 timmar...
  14. Då kan väl jag passa på att avlägga en rapport också från Vätternrundan. Jag började morgonen med en kycklingsallad och låg andel kolhydrater, ingen kolhydratladdning innan heller. Mitt "misstag" var att jag startade med en på tok för snabb grupp, vilket var väl medvetet på förhand men jag hoppades på att kunna åka med till ungefär halva distansen och sen kämpa resten på egen hand. Det gick åt pipsvängen. Jag åkte av från gruppen inne i Jönköping, dvs efter typ 10 mil, dels pga att tempot hade varit lite för högt i motvinden, dels för att jag körde på ett orutinerat sätt och tryckte för hårt när jag var uppe och drog i klungan, hade inte tränat tillräckligt på klungkörning innan. Efter att ha kört in i väggen så tänkte jag att jag skulle trycka i mig det som fanns att tillgå så efter det körde jag energibarer och bananer vid första stopp som var efter ungefär 12 mil, annars höll jag mig till vatten och lite svag saft som jag fick mig tilldelat. Efter Jönköping fick jag åka själv några mil och blev sen "tvingad" att åka med en ny grupp där jag hängde med några mil till, därefter stannade jag i Karlsborg efter typ 21 mil och tog en kopp kaffe och fyllde på vattenflaskorna, fick där även lite fler energibarer. Körde sen själv en bit och med 3,5 mil kvar fick jag ytterligare ett häng på fyra starka cyklister som jag fick kämpa fullt för att hänga på. Fick släppa de med 5 km kvar men är riktigt nöjd med sluttiden, jag förbättrade mig med 56 minuter från förra året. Ska man starta med en subgrupp som startar sent bör man vara hyfsat säker på att kunna åka med den gruppen hela vägen eftersom det inte kommer några lämpliga grupper efteråt är en lärdom jag drog. Min upplevelse av energibiten är att jag inte känner någon skillnad efter att jag har proppat i mig energibarer och bananer. Det var benen som var slut, inte energin. Nästa år ska jag starta i ett mer hälsosamt tempo och testa att köra utan en massa kolhydrater. Det har gått bra de 2 tidigare gångerna jag kört men då har jag inte idiotöppnat... Min slutsats är alltså att det spelar ingen roll hur mycket energi man har eller hur mycket man fyller på om inte kroppen är ordentligt tränad.
  15. Jag tränar en del, mestadels längre pass och jag kör efter devisen att äta när jag är hungrig och då brukar det normalt bli 3 gånger per dag. För mig som inte elitsatsar är jag helt övertygad om att det är viktigast att jag får i mig det jag behöver sett över tiden, alltså inte viktigt att proppa i mig saker direkt efter träningen.