Gå till innehåll

MKJ

Medlem
  • Innehållsantal

    4 538
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    4

MKJ vann senast 5 Maj 2014

MKJ hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 135 Enastående

Om MKJ

  • Rank
    Veteran

Senaste besökare till profilen

1 593 profilvisningar
  1. Man kan ju fråga sig VARFÖR lönsamheten kräver det du skriver. Bonden får 120 Euro per ton havre och vad betalar vi i affären?
  2. Det finns många fördelar med plöjningsfritt jordbruk. Jag är medlem i FOBO och deras koncept går ut på att man bearbetar jorden så lite möjligt och täcker den med framförallt organiskt material. http://www.fobo.se Här hittade jag en tråd med hänvisningar till ytterligare trådar i ämnet och då är det ju odling utan bekämpningsmedel http://www.alternativ.nu/index.php?topic=92967.0 I t ex Afrika kan plöjningsfri odling med täckning skydda jorden mot uttorkning. Jag hörde en del om det på radion för ett tag sedan. När det gäller GMO så kan det väl vara ett hot mot gamla sorter och biol
  3. Jag är för ekologiskt och köper det oftast men faktum är att jag under senare tid börjat köpa en del konventionellt odlat också. Jag har kommit fram till att det är bättre för hälsan att äta konventionellt odlade grönsaker än att hoppa över gröna grönsaker för att man inte fick tag i några som var eko. Min mor är 84 år och har länge ätit mycket grönsaker och frukt och hon köper konventionellt odlat eftersom hon tycker att ekologiskt är för dyrt. På 80-talet åt jag ofta nästan inga grönsaker i lunchmatsalen eftersom dom var besprutade men nu tror jag som sagt att det är bättre att äta g
  4. Det beror oftast på om tarmfloran är anpassad eller inte. Det gäller även lök och en del annat. När min hälsa krånglade som mest fes jag så mycket så jag trodde det skulle höras till grannarna Nu när kroppen funkar igen kan jag äta hur mycket bönor som helst utan så mycket som en fjärt och ännu bättre - jag kan äta RÅ LÖK! Det är helt otroligt. Jag som blev så vissen i magen av lök tidigare kan äta rå lök nästan som när man käkar äpple och ingen reaktion alls av något slag. Tidigare var det dessutom så att jag blev väldigt törstig på natten om jag ätit aldrig så lite rå lök på kvällen me
  5. Ja det var ju skummelt. Då faller min tankegång. Jag borde ha frågat mer innan jag skrev något men jag har fått så mycket skäll för att jag frågar för att få bilden klar för mig innan jag skriver något så nu gjorde jag inte det. Det är ju i alla fall väldigt bra att din dotter blivit bättre igen
  6. Jag menade inte att det ALLTID beror på insulinresistens. Det kan naturligtvis ha många olika orsaker. Nu visade det sig att hon fått symptomen akut och då faller hela min tankegång. Tidigare har jag frågat mer innan jag skrivit något men då har jag fått på pälsen för att jag frågat för mycket och till och med att jag "frågat sönder" men det var ju för att ha ett bra underlag innan jag satte mina funderingar på pränt. I det här fallet hade jag heller inte skrivit något om inte läkarna redan hade gått igenom henne från topp till tå.
  7. Ja jag förstod det men hur började det? När min moster fick neuropati så började det som för mig men jag fick det att vända igen. Min moster har samma symptom i benen som din dotter hade när det var som sämst. Förhöjt laktat som din dotter har är kopplat till insulinresistens.
  8. Du skrev att hon blivit mycket bättre i benen sedan det var som sämst. Har hon ändrat något i kosten sedan det var som sämst? För egen del fick jag domningar i tårna och vänster underben plus svullna fotleder när jag hade ätit fet ost och kex av vitt mjöl till förmiddagsfikat under en tid. Jag fick också mjölksyra i benen när jag gick uppför en trappa. Nu finns det nog risk att någon retar sig på att jag som inte är medicinare skriver i den här tråden men jag avvaktade först för att se om du fick några svar. Läkarna har ju heller inte hittat orsaken.
  9. Äter hon samma kost som du? Du har ju fått en del skumma symptom du också så jag undrar ju lite om det kan ha med kosten att göra. Hur ligger du till när det gäller proteinintag i förhållande till dagsbehovet? Har läkaren nämnt eventuell neuropati när det gäller din dotter?
  10. Här finns en debattartikel om spridning av rötslam. http://www.dagensmedicin.se/debatt/debavloppsslam-kan-hota-halsan/
  11. Intressant! Jag har inte tänkt på att man kan koka gröt på havrekross. Hur gör man då? Jag är ju blandkostare och just nu har jag ett bröduppehåll och då blir det havregrynsgröt istället. Du skriver snabbhavregryn men är det gröt på dom som du fått så stor höjning av eller har du ätit dom råa? Vi köper vanliga havregryn (inga snabbhavregryn) och kokar gröt på. Har du kollat hur mycket blodsockerhöjning du får på sådan gröt (nyfiken för egen del). Det finns ju hel nakenhavre också. Undrar om det går att koka gröt på den också?
  12. Det finns ju många aspekter men här får du några. Jag har avgränsat mitt svar till svenskt jordbruk. När det gäller jordbruk i fattiga länder så finns många fler aspekter. Är det helt oomtvistat att ekojordbruk ger mindre avkastning och därför inte är hållbart i ett längre och globalt perspektiv?Det beror ju på vilken gröda det gäller och hur man räknar avkastning. Dessutom beror avkastningen på jordens bördighet, gödsling med mera. Sedan kan man ju vända på det och säga att eko är det normala och om man besprutar och konstgödslar så kan man få en högre avkastning men med en rad nackdelar. Nä
  13. Jag är kolhydratätare men har valt bort socker och vitt mjöl. Det verkar ha fungerat för idag gick jag förbi ett konditori och ut kom en doft av nybakat kaffebröd men min hjärna signalerade spontant "usch vad det luktar sött och äckligt".
  14. Till LCHF-are blir det gåsfett istället.
  15. När det gäller näringsinnehåll så ringde jag till en kommun på 80-talet och frågade om gjorde näringsberäkning på råvarorna eller på det som barnen fick på tallriken. - På råvarorna så klart svarade den ansvarige. Att jag frågade berodde på att potatisen kokades i en skola och som längst gick det 7 timmar från tillagning tills potatisen skulle ätas. Det räcker med 1 timmes varmhållning för att en stor del av c-vitaminet skall ha försvunnit. Varmhållning av mat gör att en stor del av vitaminerna går förlorade så har dom räknat ut ett godkänt näringsvärde på råvarorna så stämmer inte det när
×
×
  • Skapa nytt...