mallan

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om mallan

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

88 profilvisningar
 1. mallan

  Keton

  Ok, tack för svar! Jag är lite "nördig" så jag gillar ju det där med att man kan få siffror på saker... Jag har dels doktor Dahlkvists bok och dels Åses (56 kilo), trodde de skulle ha bra recept?
 2. mallan

  Keton

  Hej! Har ätit LCHF en längre tid och nu har jag köpt mig en ketonmätare. Jag går ner 0.5-0,8 kg per vecka men ketonvärdet är väldigt lågt, bara 0.5. Hur får jag upp det? Ska jag äta mer fett? Exempel på en dag: Frukost 2 ägg, en msk smör, en msk majonäs Mellanmål te med en klick kokosfett i och en liten skvätt mjölk (försöker vänja mig av med mjölken). Lunch Något recept ur en LCHFkokbok med portionsstorlek efter boken. Kvällsmat samma som lunch. Ev te på kvällen. Har ni några bra tips? Känner att jag har för lite kunskap i just det här med keton...
 3. Tack för era svar! Och bra tips med osthyveln, det ska jag testa!
 4. Hej! Har ätit LCHF ganska länge men det är först nu jag tror jag begripit hur min kropp funkar... Eftersom jag tränar en hel del (springer tre ggr/v, långpromenader med hundar varje dag, styrketräning 2-3 ggr/v och sen tränar hundarna i olika saker som spår, lydnad mm)verkar det som jag ätit för lite fett. Nu har jag dragit på med en extra klick till varje måltid och nu börjar det hända nåt med vikten (behöver lossa ca 15 kg)! Men jag brukar äta bregott, men är det bättre att äta "riktigt" smör? vad är skillnaden? Min man äter oxå LCHF och jag misstänker att han inte tål laktos, är det ok att äta laktosfritt smör mm när man äter LCHF eller blir det någon skillnad? Själv är jag glutenintolerant sen ett års ålder så detta sätt att äta passar mig extra bra.
 5. Tack snälla för tipsen!! Jag dricker ju tyvärr inte kaffe, men det andra ska jag ta till mig! Eftersom jag nu ska hålla mig borta från mejeriprodukter blir nog röror med majjo väldigt bra, bra idéer ni har! Och då kanske det inte gör nåt att jag äter 3-4 ägg på en dag...?! Älskar ju ägg...
 6. MBC? Äter två kokta ägg och smör till frukost, är rädd det blir för mycket ägg..?
 7. mallan

  Mellanmål

  Hej! Är ny här, dock brukar jag kika in på Kostdoktorns sida då och då. Har kört LCHF ganska länge, dock har vi den fula ovanan att fuska i dec och under sommarsemestern...Jag följer recept som är för LCHF, både böcker och från nätet. Då jag tycker att jag har svårt att gå ner i vikt har jag läst på lite mer och förstår att jag ska dra ner på mejeriprodukter, nötter, ost. Jag brukar ofta vara kvar i stan efter jobbet (bor på landet långt bort) för att träna mina hundar innan jag åker hem. Vissa dagar joggar jag 5 km med hundarna. Det gör att jag äter middag ganska sent. Och vissa dagar bhöver jag ett mellanmål och har ätit lite nötter, ost, kvarg, rysk jogert osv. Men nu när jag inte ska äta det undrar jag vad jag ska kunna ta istället? Har ni några tips?