Jump to content

Jalle

Medlem
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

437 profile views

Jalle's Achievements

(2/7)

22

Reputation

 1. Fast det som var intressant här var ju att personen i fråga redan körde LCHF. När han började äta bönor (resisten stärkelse) tog viktnedgången och hälsan ny fart. Egentligen är det ju helt logiskt då tarmarnas hälsa är A och O för både viktkontroll och allmänhälsan.
 2. Snubblade på denna (gamla) arikel: https://www.svd.se/gick-ned-60-kilo--och-slapp-insulin--med-bondiet Jag trodde man skulle undvika bönor? Eller? Är stärkelsen i dessa resistent?
 3. Du sparkar in öppna dörrar! Det finns ingen motsättning. Men jag pratar fortfarande inte om kost och hälsa generellt, utan om dessa produkters blodsockerkontrollerande egenskaper specifikt - huruvida de verkligen är low-carb / keto som de hävdar själva. Dessutom var innehållsförteckningen knappast något man ramlade av stolen av att läsa. Mandelmjöl, vinäger, linfrömjöl, olivolja, stevia .. samt då vetegluten/fibrer/stärkelse. De tre senare är anledning till att jag frågar här om någon vet om de verkligen kan räknas som low-carb. Men vissa bröd innehåller inte ens det. Som t ex detta som bara innehåller äggvita, mandelmjöl, vatten, kanel och sötning. https://greatlowcarb.com/product/great-low-carb-cinnamon-paleo-bread-12-loaf/ Överlag tycker jag företaget och dess produkter känns seriöst och som ett bra alternativ till andra liknande produkter.
 4. Jag håller med fullständigt! Dock så ser jag det som två olika saker. Nyttig mat generellt är en sak och inte nödvändigtvis synonymt med lågkolhydratskost. Lågkolhydratskost är en annan sak och inte nödvändigtvis synonymt med nyttig mat ... Självklart är det bra om man kan kombinera dem, men i det här fallet är min undran hur dessa bröd fungerar som lågkolhydratskost - dvs om blodsockret förblir stabilt, eller om det är bluff alltihop.
 5. Resistent stärkelse? Ingen aning faktiskt. Det är därför jag frågar här :)
 6. Hej alla, dök på detta företag på nätet. Verkar ha fått mycket uppmärksamhet och goda omdömen bland människor som kör lchf/keto i USA. https://greatlowcarb.com Vad tror ni? Är det bluffprodukter ala tidigare bröd med "netto kolhydrater" vi sett här i Sverige, eller kan det vara på riktigt?
 7. Alla djur som jagar i flock luktar. Även människan. Lukten är en del i jakten för att driva bytet. Djur som jagar ensamma (typ katter) luktar inte.
 8. Ok och det är riktigt dåligt då om jag tolkar er rätt?
 9. "Trg" = Triglycerider ? Och hur räknade du baklänges?
 10. Nej, såvida det inte kan heta något annat? Hon fick även dessa värden: B--Hemaglobin 122 B--EVF 0,35 B--Erytrocyter 3,8 Erc--MCV 91,7 Erc--MCH 32 Erc--MCHC 349 B--Leukocyter 5,7 B--Trombocyter 184
 11. Hej, Jag nämnde i en annan tråd att min mor fått beskedet att hon har för högt kolesterol och läkaren vill att hon ska träffa en dietist och sätta henne på piller. Min mor är 75 år gammal, frisk som en nötkärna och är mycket aktiv. Hon äter nyttigt, med bara naturliga råvaror och riktigt smör och grädde - dock inte LCHF. På min begäran har hon nu fått mer detaljerad information om sina blodfetter. Om någon kan hjälpa mig att analysera dessa vore jag mycket tacksam. Kreatinin 87 Pt-eGFR 54 ALAT 0,46 Glukos 5,5 Kolesterol 8,8 HDL-kolesterol 1,6 LDL-kolesterol 3,3 LDL/HDL 2,1
 12. Hej, nu har min mor fått detaljerad information om sina blodvärden. Om någon vänlig och kunnig själ kan ge sitt utlåtande så vore jag mycket tacksam! :-) B--Hemaglobin 122 B--EVF 0,35 B--Erytrocyter 3,8 ( Erc--MCV 91,7 ( Erc--MCH 32 ( Erc--MCHC 349 B--Leukocyter 5,7 B--Trombocyter 184 Kreatinin 87 Pt-eGFR 54 ALAT 0,46 Glukos 5,5 Kolestero 8,8 HDL-kolesterol 1,6 LDL-kolesterol 3,3 LDL/HDL 2,1
 13. @dufva, det är precis vad jag är ute efter! En sådan lista skulle vara otroligt bra. Människor har naturligtvis en större benägenhet att tro på en "utbildad läkare" än på en intresserad lekman som en själv. Att kunna rekommendera en bra läkare är ett betydligt lättare sätt att hjälpa sina medmänniskor än att själv försöka hamra in ett budskap som strider mot allt som mottagaren har lärt sig.
 14. Jag måste ha varit väldigt otydlig med mitt ursprungliga inlägg. Jag ber om ursäkt för det. Det är alltså inte JAG som är rädd för höga kolesterolvärden. Det är inte JAG som behöver övertygas om vare sig lchf-kost eller att högt totalkolesterol är ofarligt. Jag vet att det är blodfetternas förhållande som är det som är intressant. Jag vet skillnaden på triglycerider, VDL, LDL och HDL. Jag skrev denna "efterlysning" eftersom jag inte vill att min gamla mor ska bombarderas av okunniga läkare som förespråkar Becel, statiner och fettsnål kost. Jag vill att min mor ska gå till en duktig läkare som är uppdaterad på modern vetenskap och ger min mor de råd hon behöver, oavsett vad det gäller. Jag finns inte alltid till hands och gamla människor har en tendens att ha en övertro på läkarkåren ... Så efter att ha förtydligat detta så frågar jag igen. Kan någon rekommendera en kunnig och duktig läkare i Uppsala? Gärna en som förespråkar LCHF.
 15. Ja, jag ske be henne att få dem av läkaren. Men oavsett så har jag inget förtroende för den läkare hon går till. Jag vill inte att hon ska gå till en läkare som råder henne att äta Becel, minska på mättat fett, äta mindre ägg osv osv .. Jag vill att hon ska gå till en läkare med koll. Därför ber jag om tips på duktiga läkare i Uppsala, om nu någon vet.
×
×
 • Create New...