Gå till innehåll

Jalle

Medlem
 • Innehållsantal

  33
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

22 Bra

Om Jalle

 • Rank

Senaste besökare till profilen

343 profilvisningar
 1. Fast det som var intressant här var ju att personen i fråga redan körde LCHF. När han började äta bönor (resisten stärkelse) tog viktnedgången och hälsan ny fart. Egentligen är det ju helt logiskt då tarmarnas hälsa är A och O för både viktkontroll och allmänhälsan.
 2. Snubblade på denna (gamla) arikel: https://www.svd.se/gick-ned-60-kilo--och-slapp-insulin--med-bondiet Jag trodde man skulle undvika bönor? Eller? Är stärkelsen i dessa resistent?
 3. Du sparkar in öppna dörrar! Det finns ingen motsättning. Men jag pratar fortfarande inte om kost och hälsa generellt, utan om dessa produkters blodsockerkontrollerande egenskaper specifikt - huruvida de verkligen är low-carb / keto som de hävdar själva. Dessutom var innehållsförteckningen knappast något man ramlade av stolen av att läsa. Mandelmjöl, vinäger, linfrömjöl, olivolja, stevia .. samt då vetegluten/fibrer/stärkelse. De tre senare är anledning till att jag frågar här om någon vet om de verkligen kan räknas som low-carb. Men vissa bröd innehåller inte ens det. Som t ex detta som bara innehåller äggvita, mandelmjöl, vatten, kanel och sötning. https://greatlowcarb.com/product/great-low-carb-cinnamon-paleo-bread-12-loaf/ Överlag tycker jag företaget och dess produkter känns seriöst och som ett bra alternativ till andra liknande produkter.
 4. Jag håller med fullständigt! Dock så ser jag det som två olika saker. Nyttig mat generellt är en sak och inte nödvändigtvis synonymt med lågkolhydratskost. Lågkolhydratskost är en annan sak och inte nödvändigtvis synonymt med nyttig mat ... Självklart är det bra om man kan kombinera dem, men i det här fallet är min undran hur dessa bröd fungerar som lågkolhydratskost - dvs om blodsockret förblir stabilt, eller om det är bluff alltihop.
 5. Resistent stärkelse? Ingen aning faktiskt. Det är därför jag frågar här :)
 6. Hej alla, dök på detta företag på nätet. Verkar ha fått mycket uppmärksamhet och goda omdömen bland människor som kör lchf/keto i USA. https://greatlowcarb.com Vad tror ni? Är det bluffprodukter ala tidigare bröd med "netto kolhydrater" vi sett här i Sverige, eller kan det vara på riktigt?
 7. Alla djur som jagar i flock luktar. Även människan. Lukten är en del i jakten för att driva bytet. Djur som jagar ensamma (typ katter) luktar inte.
×
×
 • Skapa nytt...