Jump to content

Maja

Medlem
 • Posts

  235
 • Joined

 • Last visited

About Maja

 • Birthday 09/01/1964

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stocholm nästan

Maja's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

84

Reputation

 1. Du är inte allergísk mot det som börjar blomma nu undan för undan? Själv blev jag allergisk mot många olika pollen, gräs och annat först som vuxen. Eller, testa att äta annan kost ett tag och se om det går över?
 2. Kanske är det bättre att i praktiken visa vad man kan äta som alternativ till det söta, istället för straff, skatt och förbud? Bjuda på fika, mellanmål, kalas, kanske t o m fest utan allt det söta? Vi kanske ska starta en tråd med tips om hur det skulle kunna se ut på ett kalas för barn i 10-års åldern t ex? Påskägg utan godis?
 3. Tack alla! Jordgubben; jag blir väldigt intresserad av ditt tillskott av MSM! Hoppas fler testat och vill dela med sej här. Sen jag skrev om det första gången här så har jag provat ett antal gånger - och krämen funkar!! Och det är ju underligt att dessa preparat inte är mer använda? För lite pengar i det kanske? Som jag skrivit i en annan tråd så har jag i skrivande stund problem med kraftigt ökad muskel och ledvärk, troligen på grund av att jag minskat dosen med sköldkörtelhormoner (levaxin). Nu ska jag försöka komma tillrätta med det innan jag provar krämen igen. Ska googla på MSM med.
 4. Jag har en riktigt god vän! Hon vill inte själv testa LCHF "jag är inte så förtjust i fett", sa hon. Och jag respekterar hennes val att inte vilja prova. Hon frågar alltid på vilket sätt hon kan bidra till att kunna bjuda mej på något som är LCHF - även om hon äter annat själv. Och, hon köper vispgrädde till mej att ha i kaffet! Heja alla som kan ha ett öppet sinne på det viset!!
 5. Tack för alla bra råd och tips! Det är mycket jag inte tänkt på - t ex att köpa hel kyckling istället för lyxig kycklingfile! Och då är jag ändå rätt prismedveten... tror att jag lurat mej själv en aning, typ att "unna" mej att impulshandla nu när jag äter så bra.. *visslar* Det tillåter inte min ekonomi, jag måste ner till 1500 och det känns som att det kommer gå bra, det med. Idag gjorde jag ett bra köp, lagrad ost för 89 kr kilot. Den rev jag grovt och frös in i förpackningar om 2 dl ost i varje. På så vis knaprar jag inte för mycket ost från kylskåpet (kan hindra viktnedgång) och det blir lagom mycket till matlagning istället.
 6. Tack Malle och Heja dej!! Tyvärr har jag slutat simma helt sen en vecka tillbaka. Jag har fått stora problem med mina muskler, väldigt mycket mer värk och det känns nästan som jag får kramp i benen bara jag tar en kort promenad. Som om det inte är tillräckligt med blodtillförsel på nåt sätt också.. har lite svårt att förklara Jag ska ringa min mottagning imorgon, ca 3 veckor efter dosändring smyger sej muskel och ledvärk på än mer, jag tror inte det var rätt för mej att minska på levaxinet, tyvärr. Jag gnäller inte - det här går inte att stå ut med och det är bäst att göra något innan jag blir så hypo att det blir svårt att hålla en röd tråd i tanken också. Jag har varit med om det med och det är en hemsk upplevelse, svår att ta sej förbi. Kanske är det skillnad när man har sköldkörteln eller en del kvar, då finns det kanske något som har förmåga att läka? Min sköldkörtel togs bort helt, tyvärr. Jag är rejält less på allt negativt och komplicerat som verkar följa i spåren av att sköldkörteln opereras bort Jag tar nya tag men det kommer säkert att ta tid att komma ikapp. Sen kanske jag kan börja simma igen och kanske tillgodogöra mej behandling av sjukgymnast med? Vi får se, idag har jag så ont att jag absolut inte längtar efter nån handpåläggning av sjukgymnast ens.. Dagens positiva rapport som jag med nöje avslutar med: Jag har inte gått upp i vikt, snarare liiiite neråt, kanske 0,5 kg typ.. men det är väldigt bra, tycker jag! Heja mej, jag fortsätter äta strikt och har lyckats dra ner på mina kaffe-koppar med grädde, det får räcka med max två per dag, resten får bli svart.
 7. Jag har fått en hudkräm/salva av en person som köpt den till mej i USA. Den ska ha antiinflammtoriska egenskaper samt vara smärtstillande. Vad säger ni, skulle ni prova på ett ont knä samt åderbråck på benet? Det är svårt att hitta begriplig information om produkten. Kanske nån här som testat den eller vet mer? Så här ser den ut, jag har fått den röda burken till vänster. http://www.health-matrix.net/2011/03/15/dmso-the-real-miracle-solution/
 8. Jag håller med Modesty Blaze om att du ska vända dej till en dermatolog. Det skadar inte heller att fråga den specialist du borde ha för dina hormonvärden. Nu är du man och jag kvinna, därtill är jag mer än dubbelt så gammal som du. Min rosascea började när jag sakta men säkert började komma i klimakteriet. Hormoner igen med andra ord. Dessutom har min pappa samma men på honom började det inte förrän i 65-års ålder (vilket säkert är olika). Jag har provat den receptfria krämen från Apoteket men det blir värre. Oparfymerade, milda smörjande produkter använder jag bara. Fick ge upp att försöka dölja men bara så du vet - det finns bra grejor som gör den röda färgen mer neutral och det syns inte att man använt den. Cliniques redness solution tycker jag funkat bäst: http://rosacea-support.org/clinique-redness-solutions-user-reviews.html Här finns mer att läsa: http://www.rosacea.n.nu/
 9. Det är förfärligt sorgligt tycker jag. Med respekt för att den enskilde patienten upplever att denne är beredd att göra vad som helst och litar på att vårdgivaren vet vad den gör. Att vårdgivaren troligen inte har den enskildes bästa för sina ögon utan har ett driv i att göra karriär, och att se vad som händer på gruppnivå. I det läget får väl den enskildes behov av kritiskt tänkande, reflektion och information stå på undantag? Man kan undra varför inte patienten själv reflekterar över det extrema? Enligt mina egna erfarenheter är det inte så självklart i stunden. Möjligen med eftertankes krassa visshet men vem vet på vilket sätt patienten fått information eller kanske påverkan från vårdgivaren, tillsammans med dåliga värden och massor av misslyckanden i bagaget?
 10. Tills jag hittar en som inte har månadslånga köer som de jag ringt till nu så ska jag nog försöka få ihop tll att bassängträna tre gånger i veckan iallafall. Jag får helt enkelt låssas att det benet är orörligt, litar på att resten av kroppen backar upp. Vikten står envist still men jag måste försöka sätta fart på den igen för jag tänker inte acceptera att min trivselvikt ligger på 94 kg...
 11. Jag beklagar att en del av de opererade diabetes-patienterna tyvärr verkar få tillbaka sin diabetes efter en tid. http://www.ssdf.nu/tidningen/artikel.php?id=1808
 12. Jag har tyvärr inte upplevt några positiva förändringar med mina ss symptom. Det kanske är skillnad om man har Sjögren primärt eller sekundärt? Jag har primärt.... eller så är det som det brukar - att det är olika från person till person. Alla andra positiva effekter jag får av en strikt lchf kost gör att jag ändå fortsätter.
 13. Gentest. http://www.vll.se/Sve/Lokalt/Nedladdningsboxar/Filer/CKG%20Patientbrochyr%20FH%20folder%20v4.pdf
×
×
 • Create New...