Maja

Medlem
 • Innehållsantal

  235
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Maja

 1. Heja dej Gånerivikt!
 2. Du är inte allergísk mot det som börjar blomma nu undan för undan? Själv blev jag allergisk mot många olika pollen, gräs och annat först som vuxen. Eller, testa att äta annan kost ett tag och se om det går över?
 3. Kanske är det bättre att i praktiken visa vad man kan äta som alternativ till det söta, istället för straff, skatt och förbud? Bjuda på fika, mellanmål, kalas, kanske t o m fest utan allt det söta? Vi kanske ska starta en tråd med tips om hur det skulle kunna se ut på ett kalas för barn i 10-års åldern t ex? Påskägg utan godis?
 4. Tack alla! Jordgubben; jag blir väldigt intresserad av ditt tillskott av MSM! Hoppas fler testat och vill dela med sej här. Sen jag skrev om det första gången här så har jag provat ett antal gånger - och krämen funkar!! Och det är ju underligt att dessa preparat inte är mer använda? För lite pengar i det kanske? Som jag skrivit i en annan tråd så har jag i skrivande stund problem med kraftigt ökad muskel och ledvärk, troligen på grund av att jag minskat dosen med sköldkörtelhormoner (levaxin). Nu ska jag försöka komma tillrätta med det innan jag provar krämen igen. Ska googla på MSM med.
 5. Jag har en riktigt god vän! Hon vill inte själv testa LCHF "jag är inte så förtjust i fett", sa hon. Och jag respekterar hennes val att inte vilja prova. Hon frågar alltid på vilket sätt hon kan bidra till att kunna bjuda mej på något som är LCHF - även om hon äter annat själv. Och, hon köper vispgrädde till mej att ha i kaffet! Heja alla som kan ha ett öppet sinne på det viset!!
 6. Tack för alla bra råd och tips! Det är mycket jag inte tänkt på - t ex att köpa hel kyckling istället för lyxig kycklingfile! Och då är jag ändå rätt prismedveten... tror att jag lurat mej själv en aning, typ att "unna" mej att impulshandla nu när jag äter så bra.. *visslar* Det tillåter inte min ekonomi, jag måste ner till 1500 och det känns som att det kommer gå bra, det med. Idag gjorde jag ett bra köp, lagrad ost för 89 kr kilot. Den rev jag grovt och frös in i förpackningar om 2 dl ost i varje. På så vis knaprar jag inte för mycket ost från kylskåpet (kan hindra viktnedgång) och det blir lagom mycket till matlagning istället.
 7. Tack Malle och Heja dej!! Tyvärr har jag slutat simma helt sen en vecka tillbaka. Jag har fått stora problem med mina muskler, väldigt mycket mer värk och det känns nästan som jag får kramp i benen bara jag tar en kort promenad. Som om det inte är tillräckligt med blodtillförsel på nåt sätt också.. har lite svårt att förklara Jag ska ringa min mottagning imorgon, ca 3 veckor efter dosändring smyger sej muskel och ledvärk på än mer, jag tror inte det var rätt för mej att minska på levaxinet, tyvärr. Jag gnäller inte - det här går inte att stå ut med och det är bäst att göra något innan jag blir så hypo att det blir svårt att hålla en röd tråd i tanken också. Jag har varit med om det med och det är en hemsk upplevelse, svår att ta sej förbi. Kanske är det skillnad när man har sköldkörteln eller en del kvar, då finns det kanske något som har förmåga att läka? Min sköldkörtel togs bort helt, tyvärr. Jag är rejält less på allt negativt och komplicerat som verkar följa i spåren av att sköldkörteln opereras bort Jag tar nya tag men det kommer säkert att ta tid att komma ikapp. Sen kanske jag kan börja simma igen och kanske tillgodogöra mej behandling av sjukgymnast med? Vi får se, idag har jag så ont att jag absolut inte längtar efter nån handpåläggning av sjukgymnast ens.. Dagens positiva rapport som jag med nöje avslutar med: Jag har inte gått upp i vikt, snarare liiiite neråt, kanske 0,5 kg typ.. men det är väldigt bra, tycker jag! Heja mej, jag fortsätter äta strikt och har lyckats dra ner på mina kaffe-koppar med grädde, det får räcka med max två per dag, resten får bli svart.
 8. Jag har fått en hudkräm/salva av en person som köpt den till mej i USA. Den ska ha antiinflammtoriska egenskaper samt vara smärtstillande. Vad säger ni, skulle ni prova på ett ont knä samt åderbråck på benet? Det är svårt att hitta begriplig information om produkten. Kanske nån här som testat den eller vet mer? Så här ser den ut, jag har fått den röda burken till vänster. http://www.health-matrix.net/2011/03/15/dmso-the-real-miracle-solution/
 9. Jag håller med Modesty Blaze om att du ska vända dej till en dermatolog. Det skadar inte heller att fråga den specialist du borde ha för dina hormonvärden. Nu är du man och jag kvinna, därtill är jag mer än dubbelt så gammal som du. Min rosascea började när jag sakta men säkert började komma i klimakteriet. Hormoner igen med andra ord. Dessutom har min pappa samma men på honom började det inte förrän i 65-års ålder (vilket säkert är olika). Jag har provat den receptfria krämen från Apoteket men det blir värre. Oparfymerade, milda smörjande produkter använder jag bara. Fick ge upp att försöka dölja men bara så du vet - det finns bra grejor som gör den röda färgen mer neutral och det syns inte att man använt den. Cliniques redness solution tycker jag funkat bäst: http://rosacea-support.org/clinique-redness-solutions-user-reviews.html Här finns mer att läsa: http://www.rosacea.n.nu/
 10. Det är förfärligt sorgligt tycker jag. Med respekt för att den enskilde patienten upplever att denne är beredd att göra vad som helst och litar på att vårdgivaren vet vad den gör. Att vårdgivaren troligen inte har den enskildes bästa för sina ögon utan har ett driv i att göra karriär, och att se vad som händer på gruppnivå. I det läget får väl den enskildes behov av kritiskt tänkande, reflektion och information stå på undantag? Man kan undra varför inte patienten själv reflekterar över det extrema? Enligt mina egna erfarenheter är det inte så självklart i stunden. Möjligen med eftertankes krassa visshet men vem vet på vilket sätt patienten fått information eller kanske påverkan från vårdgivaren, tillsammans med dåliga värden och massor av misslyckanden i bagaget?
 11. Tills jag hittar en som inte har månadslånga köer som de jag ringt till nu så ska jag nog försöka få ihop tll att bassängträna tre gånger i veckan iallafall. Jag får helt enkelt låssas att det benet är orörligt, litar på att resten av kroppen backar upp. Vikten står envist still men jag måste försöka sätta fart på den igen för jag tänker inte acceptera att min trivselvikt ligger på 94 kg...
 12. Jag beklagar att en del av de opererade diabetes-patienterna tyvärr verkar få tillbaka sin diabetes efter en tid. http://www.ssdf.nu/tidningen/artikel.php?id=1808
 13. Jag har tyvärr inte upplevt några positiva förändringar med mina ss symptom. Det kanske är skillnad om man har Sjögren primärt eller sekundärt? Jag har primärt.... eller så är det som det brukar - att det är olika från person till person. Alla andra positiva effekter jag får av en strikt lchf kost gör att jag ändå fortsätter.
 14. Gentest. http://www.vll.se/Sve/Lokalt/Nedladdningsboxar/Filer/CKG%20Patientbrochyr%20FH%20folder%20v4.pdf
 15. Jag tror Zepp refererar till de studier som att det är män som redan haft/har hjärt/kärl åkomma man har sett har de mest mätbara goda effekterna av statiner. För att det inte ska bli värre och för att förebygga fler/nya infarkter. http://www.dn.se/debatt/hogt-kolesterol-ar-ofarligt-for-kvinnor-och-friska-man?rm=print http://www.epochtimes.se/articles/2012/02/19/22844.html
 16. Ja det ska bli intressant att se vad det blir för resultat. Kanske visar det även på andra skillnader än geografiska? Till exempel hur det påverkar om man har en normal inkomst, har hälsa och så vidare? Det är ju också sånt som påverkar om man har möjlighet att äta ordentlig mat, stress och orkar med nöjen och vänner. Kanske spelar det ingen roll var man bor eftersom vår gemensamma nämnare LCHF rörelsen till största del utspelar sej på internet? " I studien ska den sociala rörelsen studeras och detta inom projektet Perspektiv på världen (Åbo Akademi i Finland) där LCHF-rörelsen ska jämföras med andra rörelser." Fast Stockholmare och Uppsalabor är också svenskar
 17. Åh - va många bra tips redan, tack!! Jag ska nog kunna pressa mina kostnader lite till nu. Lite trist att jag inte tänkte på att köra en kassabok en månad innan jag började leva med lchf med, som jämförelse. Tror jag åt godis oftare än en rökare behöver rökpaus.... De blev många mellanmål från pressbyrån också. Och kaffebröd - ni vet köp 3 betala för 2... och som jag betalat, inte minst med min hälsa.... Tycker det vore bättre att det blev dyrare med allt kaffebröd, snacks, godis och inte minst läsk än skatt på till exempel kött..Mitt osaltade smör önskar jag att det gick att köpa större förpackning av å gärna lite billigare då... runt 20 kr för 250 g - det är inte prisvänligt. Tack alla, fortsätt gärna skriv om era tips och recept, jag återkommer och berättar hur jag går vidare. Och vad skönt att mina 2000 kr inte är någon ovanlig summa!
 18. Maja

  Hjälp!

  Eftersom det står var och en fritt att tycka vad man vill så behöver du inte bry dej om det mer, tycker jag.
 19. Hur har ni det i plånboken ? Här är det inte så fett men alla får ju kämpa på olika vis. Nu har jag fört kassabok över mina inköp i en månad. Snudd på 2 000 kronor är jag uppe i .. jag behöver minska på utgiften men utan att köpa sämre råvaror. Tanken är snarare att krympa portionerna något kanske? Hur som helst - har ni tips, egna erfarenheter, recept att dela med er av? Kan tillägga att jag aldrig äter mat ute - det var länge sen budgeten tillät det.
 20. Maja

  Hjälp!

  Vad är konsekvenserna av denna enkäts resultat - på vilket sätt drabbar det dej annat än att du får råd som de tycker är lämpliga?
 21. Jag klarar inte att äta sött alls, mitt sug efter mer kommer snabbt och sen har jag ett visst sjå med att ta mej in på en strikt lchf bana igen.
 22. Jag tror inte det spelar nån roll var i Sverige man bor. Däremot kan jag tänka mej att det är mer logistiskt enkelt att välja Stockholm och Uppsala när man kommer från Åbo.
 23. Socialstyrelsen är tillsynsmyndighet till apoteken, du kanske kan kontakta dem och fråga? http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2011/2011-3-44