Gå till innehåll

AnetteF

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om AnetteF

 • Rank
  Nyanländ
 1. Jag har ätit 3 st D-vitaminkapslar vintertid och 2 sommartid, av den sort som Kostdoktorn rekommenderar. Det har jag gjort i 2-3 år. Nyligen testade jag mina D-vitaminvärden på VC och fick svar att jag har 368 "vad-det-nu-är" där man ska ha mellan ca 70 och 250. Över 250 kan eventuellt vara toxic/giftigt. Hjälp! Nu har jag dragit ned till 2 kapslar/dag men det känns ändå knepigt. För det första, är 2 fortfarande för många? Och för det andra, hur ska man tolka att det "eventuellt" är toxic?
 2. Laktosfri grädde gör tyvärr ingen skillnad. Jag tror hormoner spelar stor roll vid din (och min) ålder. Sen är kanske din kropp nöjd med 70 kg till 165 cm även du själv vill gå ned mer. Testa att ta bort grädden helt för den kan vara en stor bov.
 3. Jag har ätit LCHF i många år och haft problem med grädde vad gäller vikt så vid årsskiftet bestämde jag mig faktiskt för att testa med havreprodukter istället och det har konstigt nog funkat väldigt bra. Jag kör 16/8-fasta så i kaffet före lunch har jag ingenting men de två koppar jag dricker på eftermiddagen består av kaffe med ca 1,5 dl Oatlys Ikaffe. Istället för grädde i matlagningen tar jag Imat (även det Oatly). Jag har gått ned 6 kg sedan årsskiftet, från 73,5 till 67,5 på ganska strikt LCHF och alltså utan mejeriprodukter förutom smör och ibland lite ost t ex i gratänger. Jag vet att man inte rekommenderar havreprodukter men efter att tidigare gått ner ordentligt med GI och sen tyvärr upp igen med råge efter att ha börjat med LCHF så gav jag det en chans och det fungerar väldigt bra. Jag har tendens att överäta grädde så trots att jag inte hade mer än en skvätt i kaffet kunde det bli ett par dl/dag i form av t ex blåbär och grädde. Havreprodukter lockar mig inte alls att äta så. I praktiken äter jag mer havreprodukter idag än grädde förut men går ändå ner. Mejeriprodukter och alkohol har jag märkt är bovar i min och även min mans viktnedgång så det får vi låta bli förutom vid riktigt festliga tillfällen.
×
×
 • Skapa nytt...