Jump to content

Glen Åkesson

Medlem
 • Posts

  378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Glen Åkesson last won the day on March 22 2015

Glen Åkesson had the most liked content!

About Glen Åkesson

 • Birthday 01/01/1975

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Enköping

Glen Åkesson's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

447

Reputation

 1. Står på mig här. Det är klart det kan vara som biokemisten säger, men jag tror ff att med träningsvolymen du anger nedan äter för lite och att du nog inte ska vara rädd för lite bra kh typ ris eller potatis iaf någon gång i veckan. Att känna sig trött/yr/blasé är eventuellt som Stoscha säger saltbrist, men kan också vara näringsbrist. Den träning du beskriver som intensiv bränner en del glukogen från cellerna och jag tror din kropp skulle må bra av lite påfyllnad samt en stor volym mat iaf en gång i veckan. googla "carb refeed sisson" och bilda dig en egen uppfattning och kolla hur mycket energi du teoretiskt behöver för att hålla dig viktstabil mha någon räknare på nätet så att du kan relatera till något när du under ett par veckor reggar ditt energiintag. Känner allt för många tjejer o kvinnor som slutat ha mens pga för hård träning och för lite mat...
 2. Och oavsett vad många säger: energiintaget spelar roll. Haloumienergin ovan är ej beräknad på hel, utan det du angav ovan...
 3. Bra med alla svar och tips ovan. Men du äter för lite om du tränar. Frukost: ca 500 kcal + middag ca 500 kcal = 1000 kcal. Haloumi (en hel) 460 kcal+ ägg 70 kcal o smör 100 kcal. Totalt 1600 kcal give or take... Är du kvinna eller man? Hur mycket träning varje dag? Kolla kaloritabeller över träning: löpning 30 min gör tex att ca 300 kcal kan dras ifrån de 1600 du åt. Då har du 1300 kvar o skulle om du är man behöva trycka i dig ca 1000 kcal till. Min gissning är att din ämnesomsättning gått ner och då är det ganska lätt att få upp den igen, men det kräver ett par dagars rejält svullande. Du äter nu en svältkost som inte gynnar din hälsa eller viktminskning. Ät mer!!! ???
 4. VIlket skämt. Kolla in recepten på siten. Svältkost... Vem som helst går ner i vikt och får bättre blodvärden av att göra så, men hur länge håller det? Läkare? Snarare kvacksalveri...
 5. Inget speciellt farligt med att äta proteinpulver. Bygger man blir det både dyrt och svårt att äta så mycket kött tycker jag. Jag använder kasein på kvällen främst och då en laktosfri variant med mjölkproteinenzymer...
 6. Ganska klurigt, men att jag inte väger allt innebär inte att jag inte har koll. Jag har ganska bra koll på proteinerna och fettet. På träningsdagarna får det bli "mycket" mat bara... Hit tills går det bra i alla fall. Tack för länkarna.
 7. Hej. Din skada. Det verkar inte ha gått så långt i så fall, men var försiktig! Inte värt att hamna där jag har hamnat, det är lätt som f*n att överanstränga de små musklerna i underarmen. Ökad mängd kh de dagar jag tränar (lör o sön): Jag fick i mig någonstans omkring 150 g kh i form av ris (det enda jag egentligen gillar och som är någorlunda bra för min mage). Jag tror jag ligger på ett lite för stort energiunderskott de dagar som det är fett / vilodagar. UHfettet smälter bort. Dock ingen akut hunger. Jag försöker äta omkr 2 g protein per kg kroppsvikt, men jag vägrar att väga och kontrollera mitt matintag - snarare uppskatta mängden visuellt. Undrar om man ska prova att öka på käket till nästa vecka. Martin verkar vad jag tycker vara en förespråkare för en lite liberalare låg-kh kost, lite som Sisson, där man klämmer in ett 80-20 tänk och han uppmanar på sin sajt att det ska vara bra mat och inte pizza och godis på träningsdagarna. Hur som haver så länkar de iallafall till varandra. När det gäller kh-intaget, har du läst på om Leptin? Jag hamnade i en "keto-blues" och blev trött och less och framförallt konstant ohungrig. Jag var helt enkelt aldrig sugen på mat. Så jag läste på och carb refeeds var enligt Sisson det som skulle hjälpa eftersom jag verkade hamna i ett tillstånd av lågt Leptin. Detta har ändrats och nu känner jag mig mer stabil och energirik. Dessutom är jag inte långt från mitt delmål att benböja m. 1,25 ggr min kroppsvikt på stången 10 gånger efter mitt relativt förut omfattande risätande... Vilken kalkylator använder du förresten, den som du satte på "custom"?
 8. Hej Angelico. Hur går det med Leangains? Jag har själv läst på lite och laddat med kh träningsdagarna. Mitt problem är att det blir så fruktansvärt mkt mat. Jag äter ris och rotfrukter de dagar det är kh-dagar.
 9. Hej Angelico. Det var länge sen jag hängde här på forumet. Din skada: Du har om jag fattar dig rätt troligen skapat en överansträngning av handens flexorer, dessa muskler fäster på knölen du beskriver och är de som är aktiva när du greppar något eller knyter handen (prova och se om det stämmer, stämmer det kommer det att smärta i senfästet på knölen). Rekommenderar massage av underarmen för att förlänga musklerna samt vila greppmusklerna lite. Risken är att du inte kommer kunna greppa en skivstång om du fortsätter. Jag fick samma problem när jag klättrade för mycket. Om du söker upp en massör ska du söka efter någon som behärskar longering (smärtsamt, men effektivt).
 10. MCT-olja är visserligen inte socker, men det är ju framrenat ur kokosolja (?) och därmed förädlat så att det inte är naturligt (lite som vitt socker...). Jag har tagit MCTolja, men köpte aldrig mer när flaskan var slut - det är bättre med kokosfett.
 11. Mer muskler, mindre underhudsfett, bättre uthållighet, ingen brain fog, mindre humörsvängningar, ingen ångest, ingen depression, ingen eksem, mer skäggväxt, slätare hy, inga konstiga bölder under armarna, ingen inflammerad prostata, ingen värk. Hur mycket vill du ha ?
 12. Jo, det är riktigt. Annars är väl Johannesört ett läkemedel som skrivs ut mot depression i Tyskland... Men kolla biverkningar innan... D-vitamin är också grymt.
 13. Hej Kål&Svålunionen. Jag har haft erfarenheter av hur LCHF och andra aktiviteter dragit mig upp ur depressionsträsket. Jag mådde bättre på Johannesört än på SSRI. Detta utan biverkningarna jag fick på SSRIpreparat. Aldrig mer sån medicin.... Bara ett tips. Andra aktiviteter som underlättar när man är orolig: 1. Riktig mat med lite kolhydrater (LCHF, Paleo etc) 2. Spring 30 min med ca 130 i puls om du kan. Varje dag. 3. Meditera eller sitt lugn i lugnt rum iaf 30 min per dag 4. Käka några stora doser B-vitamin (typ B-Stress, du får googla). 5. Börja med Yoga. 6. Gå och prata med någon som kan hjälpa dig att hantera oron. 7. Behövs det kan du prova Ashwagandha (googla på anxiety och Ashwagandha, hjälper många - iofs inte mig...) och johannesört. 8. Få ordning på tarmen - bra tillskott (typ Innate response) av bakterier. Jag har provat att göra ett probiotiskt lavemang. Inte så äckligt som det låter, men väldigt effektivt mot oro. 9. Börja lugnt och trappa upp: potatismjöl utrört i lite vatten. 10. Dra ner på kaffe och svart te. Jag tror det finns fler som har erfarenheter att dela med sig av här, men där har du iaf mina topp 10 tips. Mediciner ... Nej tack.
 14. Du har rätt Kareng. Tar tillbaka nästan allt...
 15. No problem. Blir bara lite less på folk (läs Lars Bern) som missar själva poängen och argumenterar på en för gemene man för hög nivå. Frågeställningen är egentligen enkel. Vill vi ha ren luft och miljö eller vill vi ha skitig luft och miljö? Ställer man frågan så så är det ju inte en konferens om något 2gradersmål man behöver direkt. Mer en diskussion om vår kosthållning och huruvida fiskarna klarar sig i våra vatten... Växthusproblematiken löser sig då kanske automatiskt... Fanns det en växthusproblematik så är det bra om den försvinner + att vi fick renare luft Vidare anser jag att klimatkonferensens diskussion om "2 gradersmålet" är helt fel ur andra synvinklar. Diskussionen och målsättningen måste vara mer aggressiv. Jag skulle hellre se att man satte som mål att det ska inom 30 år vara 0 i nettoutsläpp från alla näringar. Jordbruk, Transporter, industrier etc. Då skulle vi ha en bättre debatt och kunna diskutera ämnesområde för ämnesområde och alla ko-diskussioner skulle förmodligen ganska snabbt lösa sig. Som det är nu så accepterar man ju 2 graders temperaturökning. Med en sån målsättning så blir strategin helt annorlunda än om man sätter som mål 0 i nettoutsläpp. Men det är jag det. Pappa till en 7-årig dotter som sen ska leva i en skitig miljö.
×
×
 • Create New...