Sandralander

Medlem
  • Innehållsantal

    1
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Sandralander

  • Rank
    Nyanländ
  1. Hej, Jag har alltid haft lågt blodtryck, många gånger under det normala värdet, trots min övervikt. För ca 10 månader sen började jag med LCHF och har bara upplevt det som väldigt positivt. Jag har gått ner ca 25 kg, min migrän som jag ofta hade förut är helt borta, jag mår bättre och känner mig allmänt piggare och friskare. Men för ca 1 månad sen fick jag ett blodtrycksfall och svimmade. Jag fick åka ambulans akut till sjukhuset där de gjorde ett EKG och kollade alla möjliga blodprov och värden utan att hitta något fel. Detta har sen dess hänt ytterligare 2 gånger och jag uppsökte läkare igen. Då fick jag veta att man absolut inte får hålla på med låg kolhydratskost om man har lågt blodtryck då det sänker blodtrycket ytterligare. Så jag fick stränga order om att sluta med LCHF genast då det är farligt för mig och istället vara noga med att få i mig både socker och kolhydrater regelbundet. Visserligen med måtta, men ändå. Nu undrar jag bara, stämmer det här verkligen? Jag har ju mått så bra sen jag började på LCHF. Och blodtrycksfallen började inte förens efter 9 månaders LCHFande, om de beror på kosten borde de då inte ha börjat samtidigt som jag gick över till LCHF? Jag tränar, mest löpning, ca 5 gånger i veckan. Något som jag också trodde bidrar till att stabilisera blodtrycket? /Sandra