Seac

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Seac

 • Rank
  Nyanländ
 1. Wow Tiny Tom, tack, väldigt mycket att ta till sig av! Hmm det med kroppens vilje-vikt kommer ju ständigt vara det största hindret och svåra med att hålla sig under. Du har helt rätt i att LCHF inte är något quickfix det finns inga sådana, men jag kunde inte låta bli att hoppas på lite förändringsmotivation på en gång (: men det är bara att ha tålamod och tillsätta bland annat de knep du skrev med. Och av allas historier jag läst verkar det som att tillslut blir LCHF ens livsstil att man inte vill gå tillbaka till "vanlig" kost. Vad gäller träningen så håller jag helt med dig, definitionen på träning är extremt stor! kort promenad är till bilen/ica är för mig inte träning men 1 timmes Tabata eller 1 mil i längdskidspåret är det definitivt. Ja eller hur, självklart ska man ha roligt i träningen, jag tycker det är roligt när man successivt orkar lyfta lite tyngre men tycker det är lika härligt att stå och kämpa med balansövningar.
 2. melderv: ja det har jag läst så jag skippar mejeriprodukter förutom lite ädelost ibland. Effie: jo det är sant att det är omformning jag vill ha snarare än viktnedgång, det är därför jag ser till att tränar varierat och inte bara är matnoggrann, förhoppningsvis sker det med tålamod. Tack SaraB det var en bra blogg!
 3. Jag är nybörjare och har en fundering om lchf fungerar för att gå ner "de där sista 5 kilona" när man är normalviktig? Jag har aldrig varit överviktig men haft obekvämt hull de senaste tre åren men ändå legat stabilt på 51-53 kg (158cm lång) och prövat många olika sätt att bli av med mina 5 extrakilon men inget fungerar. Jag har läst om lchf-historier här där de flesta verkar tappa mycket vikt till en början men sedan stanna av, men jag har kört strikt nu i 3 veckor och inte ens tappat "vätskekilon". Jag tränar yoga, styrketräning, stepup, promenader med mera minst 4ggr i veckan. Har någon knep på hur jag ska kicka igång viktnedgången eller är lchf inte användbart för normalviktiga? (förutom de andra hälsovinsterna) Skulle vara väldigt tacksam för hjälp!