Jump to content

Madde01

Medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Madde01

 1. 3 v är ju inte speciellt lång tid. Det är ju inte bantning/svält vi håller på med. Det tar ju ett tag innan kroppen har vant sig vid en ny kosthållning. Testa att plocka bort mejeriprodukter samt frukt. Ät när du är hungrig tills du är ohungrig. I början åt jag oftare o mindre portioner (hade ju ätit mellanmål o frukt i många år) etc, men nu äter jag 2-3 ggr/dag.
 2. Äter du köttfärs? I såna fall kan du ju göra köttbullar, biffar, köttfärslimpa, köttfärssås. Du kan även variera fisken o äta spätta, smörstekt torsk, räkor. Jag tror också att du skulle öka på fettet lite.
 3. Har ätit på detta sätt i mer än 5 år. Magen har blivit lugn o fin, inga gasutsläpp. Inga förkylningar, stabilt blodsocker (innan var jag tvungen att äta en massa mellanmål), bättre tandhälsa. Känner mig mkt mera uthållig när jag tränar (gäller både längdskidor o cykling), är dock lite segstartad, men när jag kommer igång känns det som om jag kan hålla på hur länge som helst. Har dock fått ett problem, mina naglar har blivit sämre, skivar sig och går av, så om ngn har ett tips på hur man får bättre naglar, så tar jag tacksamt emot tips
 4. Ska framföra dessa tips till fars-gubben......
 5. Ang brödet, så är det min man som MÅSTE (enligt honom själv) ha det, men även han borde äta som jag, men jag orkar inte tjata på honom längre. Försöker att göra gratänger (vitkål, broccoli mm) som han kan äta istället för pasta.
 6. Ska se hur mkt man kan ändra hans kost....... Har ju svårt att ändra makens kost, han måste ju ha bröd.......
 7. Skönt att höra att man kan bli bättre! Som det är just nu, får han ta värktabletter, så att han kan få sova på nätterna. Han försöker att röra på sig, men det gör väldigt ont i höften när han går, så han har lånat min gamla motionscykel, för att hålla igång.
 8. Frukt o bär kan nog bli svårare att avstå än gluten för pappa. De äter (i alla fall mamma) väldigt mkt frukt....... Min mor är väldigt fettskrämd o det var jag tidigare också, tur att det har gått över....
 9. Min snart 70-åriga pappa har fått artros i en höft och kommer förmodligen att opereras för detta. Är det ngn här på forumet som har artros och blivit bättre mha lchf kost? Skulle vilja att han ändrade sin kost lite, åtminstone att han plockade bort gluten och allt köpe-fikabröd de stoppar i sig. Ngn som har erfarenhet av detta?
 10. Ursäkta sent svar, har inte varit inne här på ett tag. Drack ett glas blåbärssoppa/depå samt åt jag 1-2 ägg. I Jönköping åt vi frukost hemma hos jobbarkompisen. Mera ägg samt lite brieost o kaffe. I Hjo blev det yoghurt, b-bärssoppa o ännu mera ägg. I Medevi åt jag de torra bullarna med honung på. Förra året körde jag Halvvättern, hade med mig kokospannkaka i midjeväskan samt några ägg. Drack även blåbärssoppa. Tycker att det funkar bra. Min mage påverkas inte av soppan....
 11. Jag körde Vätternrundan 2011 på lchf kost. Det var min 5:e runda, men den snabbaste. Åt som vanligt innan loppet, kanske lite mer mat än vad jag brukar. Drack blåbärssoppa under loppet. Fyllde på med ägg. Bor i Jönköpingstrakten o hade förmånen att få påfyllning av ägg undan loppet,
 12. Min 11-årige son äter gärna matlåda när han kommer hem, annars blir det lätt 5-6 mackor för hans del. Jag ser alltid till att ha lchf pannkaka i frysen, i fall det inte blir ngn mat över. Recept: 3 pkt bacon 8 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 50 g smör 250 g keso 150 g ost I orginalreceptet ska man lägga baconet direkt på plåten, men jag brukar steka det först. In i ugn i ca 250 g.
 13. Grattis! Riktigt bra gjort! En fråga: Hur lång är du? Du kanske inte behöver gå ner mer?
 14. Äh, göm under vågen i garderoben, den visar ju ändå aldrig den siffra som man vill se. Vågen visar bara vad du väger, inte vad vikten består av. Du kanske har byggt muskler?
 15. Får ofta kommentarer om att går du på den där dieten fortfarande....... Jag har en del vänner som ff tjatar om för mkt fett. Jag har slutat lyssna....
 16. Nu är ju min minsta 11 år, så jag vet inte vad som rekommenderas nu för tiden. Förr fick man en folder att man skulle undvika vissa fiskar samt vissa ostar.
 17. Lite vin till helgen anser jag inte vara fusk. Fuskade dock efter min senaste cykeltur på 5 mil, med en kall öl. Jisses, vad den smakade gott, men så märker jag att efter dessa långrundor, så kan jag äta (dricka) lite mera kh. Efter Tjejvasan (3mil på skidor) kändes det som om jag kunde äta hur mkt som helst. Det kändes som om magen bestod av ett stort hål.
 18. Jag önskar att jag hade ätit lchf, när jag väntade mina barn. Min son vägde över 5 kg när han föddes, undra vad han hade vägt om inte jag hade frossat i baguetter och allt annan mjölmat? Man behöver ju inte äta superstrikt lchf utan kan "unna" sig lte rotfrukter samt ev ngn potatis emellanåt. Mjöl ska man nog alltid undvika.
 19. Jag brukar ställa mig frågan om fusket är värd konsekvensen. Jag gillar eg nybakta kanelbullar, men min mage gör det definitivt inte. Emellanåt brukar jag unna mig några av makens goda klyftpotatisar, gluten däremot tycker jag nog att alla människor ska undvika.
 20. Jag beställde en hamburgare utan bröd på Mc för ngt år sen. Fick den på en papptallrik, fick dock be om bestick. Men jag måste erkänna att det var nästan det äckligaste jag ätit i hela mitt liv, så för att kunna äta deras Hamburgare, så krävs ett bröd......
 21. Jag kan inte heller äta för mkt grönsaker.
 22. Grattis till viktminskningen! Du kanske ska testa att lägga till mera mat/fett, så kanske du börjar minska i vikt igen.
 23. När barnen var små (ung 1 samt 3 år) blev det mest långpromenader med dubbelvagnen. Ju äldre barnen har blivit, desto enklare är det att hitta tid till att träna. Jobbar helger samt långa arbetspass, så jag är ledig mkt på veckorna. Försöker att träna (ägnar mig mest åt promenader, längdskidåkning vintertid samt cykling sommartid) medans barnen är i skolan, så kan jag hjälpa dem med läxor etc när de kommer hem. Har investerat i hantlar och använder dem samt ett gummiband ett par ggr/vecka.
×
×
 • Create New...