pussel

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om pussel

 • Rank
  Nyanländ

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  http://www.pussel.blogg.se
 1. pussel

  Ätstörning och skam

  Hej! Jag vill bara säga att det finns en lösning där man slipper det här med kampen att hålla sig till en diet och kämpa mot att "misslyckas" hela tiden. Jag har kämpat i 16 år med hetsätningsstörning och bulimi, men inte förrän 2016 hittade jag till OA (Anonyma Överätares 12-stegs program) och lösningen på mitt problem. LCHF hjälpte till viss del, periodisk fasta och en diet närmare Paleokost hjälpte ännu mer. Men inget hjälpte mig helt (jag undvek aldrig helt mina triggerprodukter vilket resulterade i återfall av hetsätning och överätning). I somras läste jag igenom AA:s Stora Bok, och i höst har jag skaffat mig en sponsor inom OA och gått igenom stegen. Denna vecka ska jag gå igenom steg 12! Jag har inte hetsätit på snart 90 dagar! Det trodde jag var omöjligt och jag ville dö innan min älskade mamma föreslog att det borde finnas ett 12-stegs program för folk med matproblem (och det fanns det ju när jag googlade!, vården hade ingen aning om det tyvärr). Jag har aldrig trott på gud eller varit religiös, så det är absolut inget hinder. Idag har jag sinnesro, och väljer bort det jag inte vill äta utan den vidriga mentala besattheten jag hade förut (tex ältande över vad jag ska och inte ska äta). Du har inget att förlora på att kolla in www.oasverige.org förutom lite tid av ditt liv då förstås ;-). Det finns telefonmöten varje dag som bara är att ringa in och lyssna på om man vill för att se vad det handlar om. Jag rekommenderar det varmt till alla som har problem med maten. Kram!
 2. Jag tycker det är konstigt att jag inte läst mer om detta.. Det var bland det första som slog mig när jag började att pröva LCHF, att jag inte fick håll. När jag åt gröt på morgonen fick jag nästan alltid håll när jag gick snabbt till jobbet, när jag åt två kokta ägg fick jag aldrig håll (detta var kanske runt år 2010 eller lite tidigare). Har inte läst om detta någonstans i princip under de senaste åren!? Men för mig har det varit tydligt, kolhydrater före träning = håll (mer eller mindre iaf ^^).
 3. Har inte läst alla kommentarer än, men jag har iallafall börjat jogga korta sträckor med framfotalöpning. Prövade dyra fivefingers i någon butik, men fick inte i tårna och tyckte de var alldeles för dyra och obehagliga. Prövade även några skor från Merrell, men också alldeles för dyrt och hittade inga som passade mina fötter bra. Surfade runt lite och hittade några som beställt aquasocks på nätet. Funkar helt OK tycker jag och de kostar 150 kr =). Kan tex. köpas här: http://www.simbutiken.se/se/art/badskor-aquasocks.php De skyddar ju iallafall mot vassa saker under trampdynorna och det är det jag vill ha dem för, annars skulle jag helst springa helt barfota.