Britt-Mari

Medlem
 • Innehållsantal

  47
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Britt-Mari

 1. Just läst BÄTTRE MAGE av Louise Sjöbäck. Fantastiskt bra bok. Handlar bl.a om det som tagits upp här. Halsbränna är ibland brist på magsyra. Förr behandlades magproblem med saltsyrelösning och tips på snäll kost. Nu skriver läkarna lättvindigt ut Antacider, H2-blockerare eller protonpumpshämmare. Innan diagnos och behandling ska proven s-gastrin och s-pepsinogen tas.
 2. Hittade rubriken Omega3. En fråga, känner någon till Nilalf ab, som säljer omega 3, väldigt dyr, men låter som bra produkt. Är missnöjd med Active Care fiskolja, som smakar och luktar härsket. Har klagat hos konsumentkontakt och fick då en check, för att köpa en ny burk. Vill nu hitta en säker produkt och hittade den från Nilalf ab
 3. Här är mitt dagliga intag. D3 2500 IE K2 85 mcg B 50 = alla b-vitaminerna C 1000 mg Omega 3 1000 mg Q10 30 mg zink 20 mg selen 100 mcg magnesium 240 mg Vore jag frisk skulle jag antagligen inte äta allt detta. Åter även Levaxin betablockerare.
 4. L8! Du får göra, som många, med den här sjukdomen. Ta reda på så mycket som möjligt själv. Den senaste boken jag läst: Få livet tillbaka av Helle Sydendal, lättläst och bra info. Sen ger Helena Rooth Svenssons böcker Det trötta folket och Sköldkörteln och mitokondrierna så enormt mycket kunskap och förståelse om orsaker till de olika konstiga symtom, som hypotyreos ger.
 5. Hoppas fler kan ge sin syn på preparaten. Topformulas alla produkter är mycket biliigare än de flesta andra, även de som kostdoktorn rekommenderar. Köpt flera produkter, men känt mig lite tveksam, p.g.a. att de är så billiga.
 6. Är det ok med några timmar mellan intag av Levaxin och Magnesiumcitrat? Magnesium är väl positivt för omvandling från T4 till T3?
 7. Tips från mig TISTELVINDS mjölksyrade grönsaker. Sen borde du nog få hjälp med remiss för titt ner i magsäcken, gastrskopi tror jag det heter.
 8. Hej, eftersom Pure Pharmas Omega 3 är så dyr, köpte jag den billigare, som Kostdoktorn också rekommenderar ACTIVE CARE FISKOLJA. Tyvärr tycker jag, att den luktar väldigt illa. Har någon mer upplevt det? Är orolig för att den kan vara härsken.
 9. Hej, sök på niacin B3. Detta vitamin lär vara bra mot depression och ångest.
 10. Kan man mäta K2-nivån med t.ex. blodprov? Eller menar du, att alla bör ta tillskott med K2, tillsammans med D3.
 11. Som några andra här, kom jag också att tänka på sköldkörteln. Skulle vara intessant, att få dina värden på TSH, T4 fritt och T3 fritt.
 12. Fick nyligen brev från läkaren: Alla provsvar är bra, kan inte göra mera, acceptera att leva med symtomen. Har symtom, som stämmer med vävnadshypotyreos. trötthet mest fysiskt, andfådd, sociala aktiviteter får stå tillbaka, led/muskelvärk, domningar i armar/vader, orgelbunden hjärtrytm - extraslag, får lätt blåmärken, frusenhet-kalla händer/fötter, svårt tåla kyla. Jag accepterar inte att må så här! Helenas böcker kan jag verkligen rekommendera till alla, som behöver ny kunskap i ämnet.
 13. Jag har skrivit ett brev till överläkaren på endokrinologmottagningen och tipsat om böckerna. Min läkare på kardiologen har fått den första boken som tack för trevligt bemötande. Det står mycket i boken om sambandet sköldkörteln - hjärtat.
 14. Tack Gunnel för att du tog upp detta viktiga ämne! Jag har köpt och läst båda böckerna. Tyvärr får man inte hjälp med sina symtom, när proverna TSH, T4 och T3 är inom referens. Suck!
 15. http://www.ortomolekylar.se/?page_id=196 Efter att ha läst den här rapporten, äter både min man och jag Selen + Q10.
 16. Tack för alla tankar kring min fråga. Kanske är Omega 3 med Pufanox den bästa trots allt? Jag har öppnat en kapsel av märket Aktiv Care, smakat och luktat på innehållet. Ingen härsken smak/lukt. Att kapseln smakar och luktar fisk är väl ok?
 17. Visst är det bäst/nyttigast att äta feta fiskar, flera gånger i veckan. Omega 3 tillskott är ett altrnativ, när jag äter fisk för sällan.
 18. http://www.scicompdf.se/omega_3/OMEGA_3.pdf För att Omega 3 ska ha en positiv hälsoeffekt, är det tydligen viktigt, att välja rätt sort. Jag har i flera år köpt den sort Kostdoktorn rekommenderat. Enligt ovan, är Eskomo3 den bästa??
 19. http://www.ortomolekylar.se/ Här kan intresserade lära sig mera om magnesium. Viktigt att ta rätt sort som kroppen kan ta upp, ej magnesiumoxid eller magnesiumhydroxid.
 20. Tack alla, som kommenterat min fråga! Nu kan jag lugna barnbarnets pappa, min son, som förfasade sig över den stora ägg-konsumtionen.
 21. Hur många ägg per dag kan man äta? Mitt barnbarn, 20 år, äter ca 10 ägg om dagen.
 22. Gurkmeja (curcumin) har anti-inflammatoriska egenskaper.
 23. Jag garderar med kosttillskott, bl.a. detta http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Vitaminer/C-vitaminer/Super-C-complex.htm I paprika finns tyvärr mycket bekämpningsmedel.
 24. Andreas, jag har gjort samma test som du, men med Trombyl. Efter 2 veckor utan Trombyl, minskade /försvann bensvullnaden. Har därför upphört med dem till vidare, trots den ev TIAN. Mitt kreatinin (njurfunktion) var högt, 97, men enligt läkaren kan mycket köttätande ge dessa höga värden.
 25. Tant Majsan, intressant blogginlägg. Att plantagerna besprutas kraftigt och att oljan kanske fraktas i tankers, som används till annan frakt, låter inte bra. Jag tror dock, att det är den vanliga palmoljan man ska undvika. Inte lätt, eftersom den är så vanligt förekommande.