Gå till innehåll

chilisalsa

Medlem
  • Innehållsantal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

16 Bra

Om chilisalsa

  • Rank

  1. Bland de rotfrukter som innehåller mest resistent stärkelse hittar vi brödfrukt . Jams (Eng Yams) kan väga tiotals kilo... men är nog svår att få tag på. I USA förväxlas den ofta med sötpotatis dock...
  2. Eftersom vi bara får äta begränsade mängder med surströmming föreslår Mats Humble att surmört kanske vore en idé... ;-)
  3. Sen är innehållsdeklaration nåt som inte kommer in (rapporteras) utan avsett för konsument. Finns ingen specifik kod för specifika (entydiga) produkter som är sammansatta vet man i stort ingenting. För tillverkade blandade produkter (t.ex en färdigrätt) finns inga koder utan de hamnar i en slasktrattskod. Och för "moderna" livsmedel är det väldigt ofta så. De brukar hamna under "Diverse ätbara produkter". Där finns uppdelning beroende på om det är mer än motsvarande 70% sackaros, eller mindre än 60%. En produkt kan alltså ha 0-59% och få samma kod... konservburk med spaghetti och köttfärssås t
  4. Då är det tjänstemannen som tolkat fel.... 1701 och 1702 är sockerarter i bulk som importeras eller exporteras. 1704 är Sockerkonfektyrer (godis) utom brun choklad (innehållande kakao) Om dom räknar in 1704 i export,import vet dom iaf inte mängden sockerarter som importeras,exporteras Bara att gå in på länken och kolla ;-)
  5. http://taric.tullverket.se/taric/bin/tagSokNr.cgi?n=1701000000&d=20140318〈=SV&valuta=SEK&visa=normal&indents=0−=J&vhb=J#go Observera att klassificering gäller enbart export och import. Allt som innehåller tillsatta sockerarter (t.ex ketchup) och som exporteras eller importerar räknas inte alls med i deras uträkning... " C. Konstgjord honung Med konstgjord honung avses blandningar på basis av sackaros, druvsocker eller invertsocker, vilka i allmänhet är aromatiserade eller färgade och beredda på så sätt att de 17:4 liknar naturlig honung. Blandningar av naturlig och kons
  6. Vi har en gång i evolutionen kunnat tillverka C-vitamin... vi har kvar genen men den är avslagen. Har väl inte varit ett tillräckligt evolutionärt tryck på det helt enkelt. Men människan är en ovanlig varelse här. Ett och annat marsvin har också tappat den förmågan.... Han som publicerat http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24489111 med slutsatsen att vi kan bilda DHA själva a borde nog alldeles tillräckligt borde nog läsa på lite :-)
  7. Just maginnehållet från renar och caribou:s (fermenterade lavar), och även från älg, åt man som en ren delikatess lite halvfrusen. Man kallade det till och med Ice Cream... Idag finns flera varumärken på vanlig modern glass som spinner på det... säkert inte lika nyttigt, men kanske nyttigare än vanlig glass en del av dem :-) https://www.google.se/search?q=caribou+ice+cream&client=firefox-a&hs=Bpx&rls=org.mozilla:sv-SE:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=QPz9UvuEMujL4ASMn4GoCw&ved=0CFUQsAQ&biw=1138&bih=565
  8. Det är nog ingen slump att vi tycker om en blodig biff.... grillad på utsidan, javisst, men det mesta är att betrakta som rått ;-)
  9. Vänta lite nu....alldeles för kort tid tror jag... att vi skulle anpassat oss till värmebehandlat kött känns så där.... Sen är väldigt värmebehandlat kött (hög värme) något nytt tror jag. som allmänt ?
  10. Adress ? Sökte på det när artikeln kom men hittade inget... dock en FB-sida. I övrigt håller vag med Per... Men det jag oroas över är inte att de ska få något politiskt gehör för det kommer inte att ske. Utan att de kommer att bli idoliserade i vegankretsar, och fora utan att informera om konsekvenserna som att man måste äta tillskott. Det finns alltså en reell risk att man indirekt kommer att skada framförallt ungdomar...
  11. Skicka en normal-Inuit eller normal-Masaj till Kenya att äta normaltraditionell Kenyansk mat och han blir sjuk. Skicka en normal-Kenyan till till Alaska och han fryser... Närå men att äta som En traditionell Masaj eller en traditionell Inuit och han blir sannolikt oxå sjuk... Över många, många generationer i en miljö där det varit antingen 90% kött och fett eller 90% kolhydrater har naturligtvis de individer som klarat det bra gynnats och generna förts vidare. De med fel gener har inte överlevt helt enkelt över generationer... Innuiten som kanske inte klarar att omvandla Karotenoider (från
  12. Det finns ju en del info på/under "patient resources" http://kidneylifescience.ca/programs/nutrition-and-diabetes/intensive-diabetes-dietary-management/ Man kan gärna läsa vad han skriver under http://kidneylifescience.ca/drjasonfung/
  13. Ja vi vet ju fortfarande väldigt lite på människa då många stammar inte går att odla, bara främja. Det vi kan studera är ju effekten på t.ex hormoner. Men det som för bara 3-4 år sedan krävde en superdator för att sekvensiera för Larry Smarr och 25-års CPU-tid görs nu på postorder för 89 USD. Man kan tycka att någon borde testat förändring av biotan som resultat av potatismjöl :-) På samma sätt som smarr testade effekten av antibiotika. Eller att Smarr upptäckte att han hade en variant av crohns trots att kolonoskopi inte hade visat nåt. http://ubiome.com/
  14. Zepp så allt som är bearbetat är dåligt då ;-) Det handlar om riven potatis som tvättats med vanligt vatten....
  15. En och samma diet passar verkligen inte ALLA ! Självklart kan man tycka ... Tyvärr är det en väldigt vanlig uppfattning hos både allmänhet och s.k. Experter ... Gemensamma kostråd faller på sin egen orimlighet ! Det enda relativt säkra man bör trycka på är att ALLA bör bör undvika vissa saker ... Ironin är att många av de födoämnena ingår i vad som rekommenderas för ALLA ... av myndigheterna !!! http://www.bengreenfieldfitness.com/2014/01/how-to-figure-out-what-diet-is-right-for-you/
×
×
  • Skapa nytt...