Gå till innehåll

melderv

Medlem
 • Innehållsantal

  75
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

melderv vann senast 9 Februari 2013

melderv hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

46 Bra

Om melderv

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Ja, jag har egen erfarenhet. Jag har rökt i sju år, minst ett halvt paket om dagen och slutade ett år sedan. Innan jag började röka var jag sockerberoende, något som jag löste med cigaretterna. När jag väl slutade röka kom det gamla beteendet tillbaks och det är vad jag jobbar med nu egentligen. Hade jag inte upptäckt LCHF samma år som jag slutade röka hade jag varit så tjock att jag skulle rullat runt nedför backar vid det här laget. =) Jag tror inte att du har något att förlora på att övergå till att äta naturlig mat (alltså LCHF). Bonusen är dessutom att när du väl en vacker dag tar ta
 2. Låter som näringsbrist eller nåt åt det hållet... hur äter du i övrigt? Vad åt du innan "fastetimmarna"? För mig funkar PF prima för att jag äter mig ordentligt mätt (!) vid sista måltiden. Sen äter jag mig också hyffsat ordentligt mätt vid första målet på dagen. Det blir bara nån "smörkaffe" eller något däremellan. Hursomhelst! Strunta i PF tillsvidare. Kom fram till vad det berodde på istället för att pusha kroppen över dess gränser.
 3. Oj... det har jag aldrig hört talas om... sen är det ju rätt svårt att svara på din fråga då du inte berättat hur du äter (?). Sen om jag skulle gissa lite hejvilt kan jag tänka mig att du kanske generellt får i dig för lite energi (vilket ju är poängen när man försöker gå ner i vikt) och då har ju kroppen svårare att hålla värmen. Men då pratar jag förvisso om att frysa... brukar du bli blå under naglarna och om läpparna annars när du fryser? Annars är jag väl helt ute och cyklar haha.
 4. Ja, "Lilla Anna"! Det stämmer! Vad roligt =). Jag kanske hinner titta förbi den tionde mars så får vi prata lite också =D. Jag blev också lite besviken över fikat. Nördig som jag är åt jag bara osten och paprikan haha. Jag var ändå mätt på lunchen som jag åt strax innan föreläsningen. Ja, PiaM. Jag håller helt klart med! Inte så att det inte var värt det eller nåt, man blev helt klart motiverad. Även om det inte var så mycket nytt var det ju kul att åtminstone då få bekräftat att man gör rätt och kan rätt mycket nu. Så nu är det bara för mig att tuta och köra ser det ut som =) Får sluta v
 5. Håller med! Skrev precis i bloggen om mina tankar under/efter föreläsningen (http://melchf.wordpress.com/2013/02/17/matrevolutionen-get-the-lifestyle-162/) Inspirerande i grund och botten! =)
 6. Jag gjorde precis en jättegod lunch! En bit lax med sallad (med bla avocado och annat bra). Laxen stekte jag i smör, sen la jag på en klick kryddsmör också. EXTREMT GOTT måste jag säga. Kryddsmöret gjorde jag själv för första gången imorse. Smälte vanligt smör till rumstemperaturer och rörde sen ned pressad vitlök, salt och rätt mycket dill. Ny favoritmåltid helt klart! Borde tagit en bild på det hela...
 7. Löjligt... Ok. Låt säga att vi köper argumentet om SLV:s rekommendationer. Inte f*n rekommenderar de friterat och fullt med socker. Visst, de föredrar det framför fett. Men inte rekommenderar de det. Att de använder SLV för att stödja ett argument när det passar, men kör över dem genom servering av muffins, glass, pommes frites och andra friterade kolhydrater. .. Fräckt.
 8. Jag använder mig av ShapeUp Club-appen och ja, ibland är det lite jobbigt ärligt talat. Jag har dock börjat lätta på det alltmer då jag nu tack vare den(!) fått en hyffsad känsla för hur mycket olika livsmedel innehåller. Har precis skrivit ihop ett inlägg om det i bloggen: http://melchf.wordpress.com/2013/02/12/nytt-ord-till-saol/
 9. Å! Tack för detta Sara M! Det måste jag testa. Vad roligt när någon inte bara testar ens recept, utan också ändrar lite! (Jag är så ny i både forum- och bloggvärlden så det här är skitkul haha).
 10. Fråga från PF-newbie: Jag har precis dragit igång med en "8/16h-modell" men läste nu nånstans att den modellen är bäst för de som styrketränar. Jag styrketränar inte. Jag tränar inte alls. Vill fokusera på maten nu till en början. Har jag förstått detta rätt? Blir det fel för att jag inte tränar? Hur bör jag göra? (Äter strikt LCHF)
 11. Doc har listat jättebra tips i bloggen under rubriken "Svårt att gå ner i vikt". Jag har samma längd, mål (typ) och samma problem + 2-3 kg till pga sockerberoende och bara allmänt störd relation till mat haha.
 12. Tyvärr har annat dykt upp före och efter föreläsningen för min del. *buhu* Men föreläsningen blir dock av så småprat under fikapauserna är vad jag får nöja mig med för den här gången. Finns förslag på fler datum kanske? =)
×
×
 • Skapa nytt...