Jump to content

Honung

Medlem
 • Posts

  165
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Honung

 1. Honung

  ImuPro

  Jösses, det var inte lite... Hittade en intressant artikel som handlar om gråbopollen-allergi som orsakar korsallergi: http://www.matallergier.se/tidigare-artiklar-hidden/20-kunskap6/1772-grabopollen-orsakar-ofta-korsallergi Där nämns de flesta av dessa grönsaker.
 2. Honung

  ImuPro

  Det där testet låter intressant, Syster. Blir nyfiken på vilka grönsaker sonen reagerade mot? Låter som att det får bli mycket kött och fisk framöver? Det finns ju några Facebookgrupper där folk i princip bara äter animalier i form av kött och fisk, och en del blir "mirakelfriska". Väldigt spännande att följa.
 3. Nu har tydligen ekarna kommit i gång, så den som har värre pollenallergi nu kan vara känslig för ekpollen, läste jag. Kokosoljan funkar fortfarande för mig. Hur går det för er andra? Hjälper kokosoljan? Kan den hjälpa även mot kattallergi? Naturist: Välkommen till fett-i-näsan-sekten! Intressant med din mormors tips om gåsfett. Gamla husmorskurer ska man inte förakta.
 4. Jösses, vilken braksuccé det här verkar bli! Jag har fortfarande inga känningar av pollen när jag kör fett i näsan. Och nu blev den här tråden huvudnyhet på Kostdoktorns hemsida! I dag satt jag på jobbet och hörde hur flera av mina kollegor klagade över sin hemska pollenallergi och att allergitabletterna av ett visst märke var slut på apoteket. Jag övervägde att brutalt avbryta deras veklagan med mitt käcka tips, men hejdade mig... Man kanske bara verkar knäpp? MrKarisma: Vad kul att det har lindrat din allergi! Hoppas effekten inte fortsätter att avta för dig.
 5. Test av fett i näsa, dag fem: Ingen pollenhuvudvärk i dag heller. Jippi! EVS: Jag tar kokosolja på fingret och petar in det. Oljan blir flytande så fort den hamnar på fingret. Det är en bra idé att rengöra näsan innan. Xiro: Spännande att du och din familj också testar. Rapportera gärna hur det går!
 6. Test av fett i näsa, dag fyra: Tjatigt, men jag känner fortfarande inget alls från pollen, trots att jag har varit ute hela dagen. Sprang på en granne som berättade att hans son inte vill vara ute, för han blir så dålig av allt pollen. Gissa vad jag gav för råd? Det roliga är att grannen svarade: "Ja, det var någon mer som sa att vi borde testa kokosolja i näsan." Denna "någon mer" var en annan granne som jag hade berättat för i morse. Good news travels fast! Peter B: Haha, och om man smörjer in HELA sig så kanske man blir toksnygg? Eller bara kladdig? Är du pollenallergisk Peter? Tog du kokosolja INUTI näsan också? Annars fuskar du! Du måste gå all in! Jag smörjer tre gånger om dagen: morgon, middag, kväll. Och om jag snyter mig smörjer jag efteråt. Läckert va?
 7. Test av fett i näsa, dag tre: Känner inget från pollen alls, trots att jag har varit ute hela dagen. Börjar undra om det inte finns något pollen just nu? lchfwinther: Härligt att kokosoljan har hjälpt din sambo! Jag har en massa kokosolja i mitt kaffe också, men det har inte hjälpt mig tidigare. Fast kombinationen kokosolja i kaffe OCH i näsa kanske är hemligheten?
 8. Test av fett i näsa, dag två: Samma sak som dag ett, ingen huvudvärk efter morgoncyklingen. Kände lite svag huvudvärk efter en extra lång cykling hem via den blommande Kungsträdgården, men spolade ur snoken och applicerade ny kokosolja när jag kom hem. Hepp! Då försvann huvudvärken. Peter B: Man börjar ju undra. Vilket mirakelmedel. Och inte ens dyrt. Ostgoten: Ja, kanske just kokosoljan är antiinflammatorisk? Läste att pollen fäster vid slemhinnorna i näsan och orsakar små inflammationer som sprider sig. Finns det fler doftlösa oljor som är antiinflammatoriska? I morgon väntar en rejäl prövning, för nu har jag åkt ut till landet och här står björkarna som spön i backen. Får snorta kokos hela natten.
 9. Test av fett i näsa, dag ett: Jag cyklar 7 km till jobbet varje morgon och i går hade jag världens pollenhuvudvärk i flera timmar efter det. I dag känner jag ingenting. Kan det verkligen vara kokosoljan? Låter osannolikt. Jag har tagit en allergitablett varje dag senaste månaden, så inget annorlunda där. Fortsättning följer... Tack Ostgoten för ditt svar, synd att det inte hade någon effekt för dig
 10. Dagens tips: Fett i näsan kan hjälpa mot pollenallergi. Någon som har provat? http://www.allergia.se/fett-i-nasan-lindrar-pollenallergi/ Tyvärr har inte lchf hjälpt mot min pollenallergi, men kanske lite doftlös kokosolja i näsan gör susen? Ska definitivt prova i morgon. Björkarna är hemska just nu... Om fler vill testa kan ni väl rapportera här sen?
 11. Dricker stora mängder kokosolja så fort jag känner att det är på gång. Ev nermixat i te. Äter ingenting.
 12. Blev också förvånad över detta recept. 20 dadlar och 2 msk lönnsirap är väldigt sött. Jag kastar förstås nästan sten i glashus nu. Själv gör jag nötbollar med smör, massor av olika nötter, rostade kokosflingor och sammanlagt 6-7 dadlar till mina barn – och mig – som "go-fika". Smeten blir cirka 30 bollar, alltså mindre än en fjärdedels dadel per nötboll. Men detta är det enda "godis" mina barn äter, så jag är jättenöjd och barnen är jättenöjda. Jag vill ju att de också ska kunna ta sig en smaskig fika mitt i allt lchf-ande här hemma.
 13. Tack Anna, jag ska definitivt lyssna på den. Jag har stor behållning av dina podcaster, tycker du går från klarhet till klarhet som intervjuare. Ralf Sundberg är alltid intressant och påläst, så jag ser fram emot den här intervjun.
 14. Min make luktar apa när han äter mycket mejeriprodukter (typ keso och grädde). Prova att utesluta dem.
 15. Sydafrikanska dietister måste vara livrädda för Noakes — och sanningen. Vilken fars detta är. Helt galet.
 16. Elisabet Rothenberg och Ingrid Larsson... Största motståndarna till LCHF någonsin. Snacka om mossig fettskräck. Debatterade mot Kostdoktorn och Zytomierska i SVT för fyra år sedan. Rothenberg var helt hysterisk. http://www.kostdemokrati.se/debatt/2012/03/01/debatt-tv1-19-januari-2012-under-temat-lchf-bra-eller-daligt/ Riktigt dåliga nyheter. Föredrar nästan gamla Hellénius.
 17. Tack för länken, kul att läsa! Har följt Abel James länge, men kände inte till det här. Skulle gärna vilja se programmen. Tänka sig att se någon käka bacon och dricka fettkaffe i amerikansk tv för att sedan gå ner i vikt OCH förbättra sina värden!
 18. Vissa luktar fruktansvärt illa av mejerier när de äter lchf, konstigt nog.
 19. Plötsligt händer det! Härligt!
 20. Låter som migrän. Har du några nya blommor el andra miljöfaktorer i din närhet? Har du hoppat på potatismjölståget? Tar du kosttillskott? Svårt att ge dig råd utan att veta något om dig och din kost/miljö. Är du orolig för stroke tycker jag absolut du ska uppsöka läkare snarast.
 21. Hej Koljoxen, Äter du några mediciner? Vad var anledningen till att du började med lchf? Jag hade vad jag tror var kärlkramp innan jag började med lchf. Besvären kom som ett brev på posten när jag hade tagit vissa migränmediciner. Jag har också ätit lchf i fem år nu, och för mig har alla mina hjärtbesvär försvunnit, även fast kolesterolet är betydligt högre för mig på lchf. Tar du magnesium? Prova annars det. Finns ju också möjligheten att du är en hyperresponder som får högt kolesterol av mättat fett, ägg osv. Testa att rikta in dig mer mot olivolja, grönsaker, nötter etc. Vissa sänker sitt kolesterol dramatiskt med lite längre fastor. Det mesta är nog bättre än statiner.
 22. Alltså, jag har aldrig åkt på något lchf-evenemang, men jag är väldigt sugen på att åka på den här kryssningen. Jag hörde att en person som jag har följt i många år ska komma till Sverige för att vara med på kryssningen. Vore roligt att träffa honom och hans äkta hälft. Plus alla andra lchf-are som jag ju heller aldrig har träffat, men som verkar väldigt sympatiska. Måste bara få med mig maken, får se om jag kan övertala honom...
×
×
 • Create New...