Jump to content

Renate

Medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Renate's Achievements

(2/7)

9

Reputation

 1. Renate

  Vetegräs

  Har läst och hört en del om vetegräs det sista. Är det någon här som har erfarenhet av detta och om det är så bra och nyttigt som det sägs?
 2. Renate

  Gardasil

  Tack så jättemycket för länken! Verkligen skrämmande läsning..
 3. Renate

  Gardasil

  Tack Pingo för svaret! Ja precis, om man tittar på nätet, så blir man tveksam och jag var ju redan tveksam sedan tidigare vaccinationskampanjer, så det är inte lätt. Sen det där med "hittapåvaccin" som du skriver, kan man ju diskutera. Ibland undrar jag om det inte är så att "vissa" vill tjäna stora pengar och då hittar man på/påstår man att alla bara måste ha det. Tror inte fullt ut på detta, titta bara på kostrekommendationerna, vilka vi ju här på forumet i alla fall, är överens om är helt galna. Vem kan hitta på t ex att diabetiker bör äta en massa kolhydrater, men inget fett? Samma personer kanske som nu rekommenderar Gardasil, vad vet jag!
 4. Renate

  Gardasil

  Tack snälla för svaret! Ja det där med magkänsla är väl det som jag får ta till. Den känslan "räddade" mig/oss sist när det var vaccineringshysteri.
 5. Renate

  Gardasil

  Känner mig lite osäker på om jag kan ta upp frågan här eller ej, men jag chansar på att det är ok. Allt hänger ju ihop, bra och nyttig mat för kroppen (LCHF), så lite tillsatser och E-nummer som möjligt osv. Tror det är superviktigt att bygga upp ett starkt immunförsvar. Jag tänker även i termerna, så lite mediciner som möjligt om möjligt. Därför så har jag nu hamnat i en besvärlig situation av beslutsångest. Dottern, 12 år, erbjuds nu vaccinet Gardasil och jag vill verkligen inte ge henne det egentligen, men känner "pressen", så att säga. Alla kompisar har och ska ta sprutorna. Ingen i familjen tog Svininfluensavaccinet, då det så starkt rekommenderades och vi är glada för detta idag, med facit i hand. Någon som vill dela med sig av sina tankar och åsikter om detta?
 6. Så himla bra och fyndigt skrivet, det bästa jag läst på mycket länge! Tack, tack Anders A
 7. Precis, det är det jag menar.. Man skriver bara att det kunnat konstateras att fett är dåligt, bl a för immunförsvaret. Men man skriver inte en rad om att det är kombinationen som är dålig. Alltså inte ett ord om potatisen, pommes fritesen utan bara om fettet. Hur vilseledande blir inte det för den oinsatte?!
 8. Läser idag på Doktorn.com att Doktoranden Louise Strandberg på Sahlgrenska akademin, kommit fram till att fet mat bl a ger sämre immunförsvar. Någon som har läst eller sett? Har längre funderat på vad de ska hitta på härnäst att skrämmas med. Det här låter inte bra i folks öron.. http://www.doktorn.com/artikel/fet-mat-kan-f%C3%B6rs%C3%A4mra-immunf%C3%B6rsvaret
 9. Nej det var inte denna heller.. Men tack för hjälpen! Jag har hjälpt dottern att få ihop skoluppgiften ändå utan namnet på studien, så det ordnar sig nog hoppas jag. Ska bli spännande att höra vad läraren säger om det hon skrivit. Blir väl kanske knappt omdöme E, för att det var så "fett" bra!
 10. Tack för hjälpen, men den jag tänker på är nyare än 2009.. Får fundera vidare och leta lite till..
 11. Har tappat namnet på den senaste och allra bästa studien om det mättade fettets ofarlighet. Måste hjälpa dottern med skoluppgiften, som handlar om den uppkomna "kolhydratskräcken", som de uttrycker sig. Någon som kommer ihåg namnet på studien?
 12. Ok, tack för svaret.. Men, om det är som du säger att en operation "försämrar näringsupptaget än mer", då kan man ju verkligen undra hur läkaren som ska vara s k expert inom området, tänker !!
 13. Tack för infon! Det var intressant, visste jag inte.. En liten fråga till då bara, går det att operera "tillbaka" så att säga, eller är det omöjligt?
 14. "Tarmen" !! Är det inte magsäcken som man förminskar ??
×
×
 • Create New...