Gå till innehåll

Aleks

Medlem
 • Innehållsantal

  361
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  6

Aleks vann senast 4 Februari 2014

Aleks hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

526 Enastående

Om Aleks

 • Rank
  Stammis
 1. Det var inte riktigt mina trakter. Jag har inte vägarna förbi heller mer än max 1 gång om året. Så för min del hade det inte blivit aktuellt att köra enbart för det. Blir väldans dyrt om man säger så... Men snegla på LCHF butiken i Arlöv. Se vad de har för upplägg och utbud. Utrymme för fler LCHF cafeer/restaruanger finns garanterat!
 2. 30 min från Lunch och Malmö låter som mina trakter. Var någonstans är det tänkt att du ska öppna?
 3. Meniers var något nytt för mig. Jag har ju blivit utredd för yrseln och har nedsatt hörsel på båda öronen, just de låga tonerna. De hällde även vatten i öronen på mig och orsakade yrsellanfall för att se hur mina ögon reagerade. Först hällde de kallt vatten sedan skulle det hällas 38 gradigt vatten. När det varma vattnet kom ner i öronen var det så varmt att det brände så jag vrålade som en stucken gris. Undersökningen avbröts utan någon förklaring. Om jag har en kroppstemp på 36.4 blir 38 grader otroligt varmt... Många symtom stämmer ju in på mig. Men enligt min läkare är jag frisk... Svårt att veta vad man ska tro ju!
 4. Inga statiner här inte . Min läkare har aldrig kollat mitt kolestrol. Men det kanske man inte gör på patienter under 35? Tänkte försöka rispa huden så som du föerslog men har jeans på mig och sitter på jobb... lite svårt då! ALlt jag lär mig om min kropp verkar tyda på att jag måste se över den i ett helhetsperspektiv. Jag kan äta hur rätt jag bara vill men när resten inte fungerar som den ska kommer inget att hända på vågen heller. Det blir en lista med bra tillskott och en trip till hälsokosten i veckan! Vill inte läkarna ta i mig med pincett för att mitt TSH ligger "bra" får jag lösa det själv!
 5. Å, jag har precis googlat och läst lite på hennes blogg. Mycket nyttig information!!
 6. Jag ska kolla på dessa i lugn och ro hemma. I och med att jag mår som jag gör får jag vara noga med att inte göra för mycket samtidigt.
 7. Ah, jag glömde skriva att yrseln har jag haft rätt många år. Jag har varit hos läkare för det, sjukgymnast och jag har blivit utredd på längden och bredden och de hittar inget. Min mamma gick bort i maj, yrseln har jag haft i varierade grader i 10-15 år.
 8. Jag har tidigare skrivit om att jag har underproduktion av sköldkörteln. Min läkare tittar mest på provresultaten och jag har inte ork att stå på mig... De sista 6 mån har varit rätt tuffa för mig då min mamma gick bort, jag drabbades av ångest och fortsatte att jobba ändå så orken tryter... Samtidigt gör min hälsa inte saken bättre... Ångest biten har jag tagit tag i, jag har varit sjukskriven några veckor och fått ta hand om mig själv. Så psyket är bättre nu, men fysiken är katastrof!! Jag började med LCHF för att gå ner i vikt. Det händer inget, noll, nada!! Jag KAN LCHF kost och jag är ordentligt påläst. Eftersom jag har underproduktion av sköldkörteln är det inte vidare smart att använda sig utav fasta som 5:2 och jag är skeptisk till 16:8 med tanke på hur jag mår på morgonarna redan nu. ÄMnesomsättningen är i botten Jag har läst och läst och läst och vad jag kan förstå, utifrån mitt mående, så har mina binjurar också tagit en hel del stryk. Typen av yrselanfall skulle kunna vara ett tecken på just det. Så jag undrar om det finns någon här som är insatt i sköldkörtel och binjurar och kanske kan tipsa om vad jag kan göra för att på egen hand optimera min kropps funktion och dels om någon vet en läkare/mottagning i mina krokar av landet (Skåne).
 9. Och om man som förälder höjer rösten för att få genom bättre mat blir man sågad vid fotknölarna med Livsmedelsverkets rekommendationer.
 10. Inte för att verka elak mot andra, men ju mer jag läser om näring och matens påverkan på våra kroppar, desto mer övertygad är jag att det är "alla andra" som överdriver genom att jämt och ständigt tillföra kroppen så mycket kolhydrater i form av mjöl och socker! Jag har så många i min omgivning som har släktingar som gått bort eller överlevt cancer och som nu själva springer till läkare för att kolla upp sig själv då det ska vara ärftligt... INGEN av dessa får rådet att lägga om sin kost. INGEN!! Jag ser sockerhöga barn som hemma hos farmor/mormor länsar frysen på glass. Vilket barn behöver 2-3 glassar? Och sen sitter mor- och farföräldrarna och undrar varför deras barnbarn beter sig så konstigt, ibland agressivt och bråkar... Sen vägrar de äta maten som serveras. Nämen... undrar varför!??! Nutella till frukost, 3 glassar, pannkakor till kvällsmat och saft till dricka bara för att det är SOMMARLOV. Ja men checka in ungarna på avgiftning innan de börjar skolan vet jag. Förlåt ordvalet. Jag blir väldigt ledsen när andra kallar oss för konstiga för att vi har valt ett annat liv. Hade vi valt att vara vegetarianer hade ingen sagt något!! Men väljer man bort "folkets drog" så är man konstig och bör eldas på bål. Ja så känns det ju!! Det är svårt att få omgivningens stöd och hjälp i denna fråga och istället bannar man sig själv och undrar om det är en själv det är fel på. efter sista helgen säger jag nej! Nej, det är inte fel på oss som väljer ett hälsosammare liv! Däremot är det fel att våra barn påtvingas skräp! Jag häpnar hur folk försöker stoppa på mina barn sötsaker bara för att det är barn!!! Och jag säger fortfarande bestämt att det är inte mig det är fel på som har kunskap om hur mat påverkar kroppen!! Man gör barnen en björntjänst att låta dem tugga i sig hur mycket som helst!
 11. Det finns mycket jag skulle vilja skriva till dig EVS, men tiden är knapp. Jag är djupt imponerad över er kamp att få till bättre kost för er dotters skull. Ge inte upp!!
 12. Jo, jag har läst om denna marknadsföring. Det är tragiskt!! Just av den anledningen läser jag innehållet. För står det något i stil med "endast 2 gram kolhydrater per skiva" då känns det konstigt i mina ögon. Jag vill veta mer!
 13. Jag tycker mest synd om de som "hittar" LCHF nu och börjar med att lära sig om ersättningsprodukterna istället för om bra mat. Efter att ha sett min dotter vrida sig i smärtor av att äta BRÖD så känns det som väldigt svart eller vitt för just mig och min familj. Men jag vet om att det inte är så för alla.
 14. När jag började lära mig om LCHF för många herrans år sedan fick jag lära mig att LCHF var en kost som var "naturligt fri från spannmål och gluten". Detta har jag levt stenhårt efter då jag märker att min kropp mår så mycket bättre utan spannmål och gluten. Med åren har jag lärt mig mer om spannmål och gluten då mitt äldsta barn verkar ha problem med matallergier som delvis är utredda men som vi håller på att lära oss mer om. Mitt barns allergier och kunskapen från LCHF har gjort att min åsikt om spannmål coh gluten blivit ännu mer bestämd och tydlig. Spannmål och gluten är inget någon av oss borde äta!! TÄnk då vad denna gamla lchfare satte i halsen när jag hittade denna produkt bland lchf produkter!! På bodystore.com säljer de VETEGLUTEN med följande text: "Ekologisk vetegluten - bra hjälp när du vill baka bröd utan massa kolhydrater. Volymhöjande egenskaper och högt proteininnehåll. Passar även LCHF-kost." Så Lchf går alltså ut på att jaga antalet kolhydrater och inte kvalite på maten längre? Jag blir väldigt besviken! För några år sedan läste jag att Anna Hallen skulle gå ifrån begreppet "LCHF" och jag förstår tanken bakom det! Den naturliga kosten som LCHF skulle vara från början har blivit full av ersättningsprodukter. Allt från diverse sötningsmedel till spannmål som smyger sig in i kosten igen till genvägar... Istället för att ändra sin livsstil och lära sig äta sunt och med en sund inställning så ska kosten anpassas så mycket det bara går till det man säger sig ha lämnat för att få ett sundare liv... Människan är inte beredd att släppa det söta tydligen...
 15. Skulle precis tipsa om samma burgare! Jag har själv inte frågat om burgaren är fri från allt skräp. Som läget är nu utgår jag ifrån att all mat ute på restaurang är pest eller kolera och att jag väljer det mindre onda. Man får en fin sallad till och en coleslaw som inte smakar så sött som t.ex. icas gör.
×
×
 • Skapa nytt...