Jerker

Medlem
 • Innehållsantal

  503
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Jerker vann senast 5 Februari

Jerker hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

601 Enastående

Om Jerker

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 1963-01-14

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Nyköping
 1. Jerker

  LCHF efter måltidsersättning

  Jag har använt Nutrilett. Dels vid nåt bantningsförsök före LCHF, dels första gången jag började äta LCHF (för c:a 10 år sedan) och då som en två veckors boost och för att krympa magsäcken. Jag har aldrig haft nåt problem med det, men idag ser jag det som helt poänglöst. Det funkar bättre att börja direkt med strikt LCHF. Det har samma effekt som en tvåveckors Nutrilettkur och man slipper gå hungrig och frysa hela tiden.
 2. Jerker

  Exempel på motståndet mot ketogen kost

  Nej, så är det. De hårdnackade motståndarna ger sig inte. Men jag tänkte mer på de som tvekar och inte riktigt tror på att LCHF är bra. Dokumentären täckte in så många olika aspekter, och det var bra gjort.
 3. Jerker

  Exempel på motståndet mot ketogen kost

  Tack! Nu har jag sett dokumentären! Åren med Internet har gjort mig van vid att lyssna till engelska, så det gick bra. Det var bara lite svårt ibland att låta bli att försöka läsa de spanska undertexterna! En väldigt bra dokumentär! Många skulle behöva se den!
 4. Det ska vara ett kolon efter "site", alltså site:dietdoctor.com Men visst, bara att testa!
 5. Ofta kan man hitta saker med hjälp av Google som man inte hittar med hjälp av sidans egen sökfunktion. Man gör så här: I Googles sökfält skriver man sina sökord som vanligt, sen lägger man till: site:forum.kostdoktorn.se Då får man bara träffar på sånt som står på forumet.
 6. Hade ni haft jobb som kunde skötas till stor del på distans så hade det varit intressant för min del. Men Stockholm är inte ett ställe som jag vill tillbringa större delen av min arbetsvecka i, tyvärr! Jag är en inbiten lantis! Lycka till med rekryteringen!
 7. Jag fick leta ordentligt innan jag begrep vad du syftade på, Annika Rane. Det är alltså på Diet Doctors startsida, inte forumets. Det tog ett tag innan jag begrep att det var där jag skulle leta och inte här. Sen står det ju inte att det är en krönika. Det står bara en rubrik till en text och först när man klickat på "Läs vidare" och scrollat sig ner till slutet av texten ser man ordet "krönika" för första gången. Jag tycker att det ska stå på förstasidan en rubrik. Som idag är det en krönika som har rubriken "Min resa från diet till diet". Kanske skulle det stå: "Medlemskrönika: Min resa från diet till diet" Sen vore det väl bra om det fanns nåt menyval som heter krönikor. Jag tycker att upplägget kring krönikorna är väldigt otydligt och det är säkert många som missar dem.
 8. Jerker

  Det där med att äta ute

  Ni som äter OMAD, kan ni ge nåt exempel på vad och hur mycket ni äter, på ett ungefär? Jag läste mycket om energiintag för några år sedan och kollade Skaldemans ratio och ungefär hur mycket man behöver få i sig per dygn av protein osv. för att kroppen inte ska börja äta av musklerna. Men idag minns jag inte så mycket av det, men att man behöver ha koll. Jag skulle kunna tänka mig att testa, men då vill jag ha lite mer på fötterna.
 9. Haha! Ja, när man väl är på det sluttande planet så vet man aldrig var man hamnar. Det är väl lovvärt att många, särskilt unga människor, vill göra nåt åt köttindustrins förskräckligheter, och i princip har jag inget emot att äta mat utan inslag av kött ibland. Men en värld utan gräsbetande djur är inte möjligt om vi ska kunna odla grödor på ett naturligt sätt. Så är man för en ekologisk odling av grödor så måste man också vara för djurhållning i någon form. Personligen köper jag givetvis endast svenskt kött, och jag strävar i det längsta att välja gräsbeteskött eller vilt för att gynna de bästa alternativen. Om alla gick på samma linje skulle dels köttproduktionen styras om till en bättre djurhållning och mindre kött skulle ätas totalt sett eftersom sådant kött är dyrare.
 10. Jerker

  Hatar att träna - vill bara bränna fett

  Fast nu hänger jag inte med. Carnivore är ju köttätare. Jag äter ägg och kokosfett också, och ibland smör, så nån carnivore är jag inte direkt. Men vi kan väl säga att jag i princip nollar kolhydrater. Men visst är det kanske så att jag har en gammal terminologi. Jag upptäckte LCHF för runt 10 år sedan, men har varit borta några år och inte hängt här på länge.
 11. Jerker

  Hatar att träna - vill bara bränna fett

  Poppar den här tråden. Jag har - efter några år av vanvård av min hälsa - återkommit till banan och äter fakir, 16:8 (12-20) och försöker cykla 3 ggr/vecka om morgnarna. Jag har bara hållit på knappt 4 veckor, så jag redovisar inget än, men återkommer senare med rapporter. Håll tummarna för mig!
 12. Veganers och vegetarianers offensiv märks på många ställen. Min fru, som jobbar i kommunal administration och då och då är på kurser och träffar där folk från olika delar av regionen samlas, säger att det allt oftare bara serveras vegetariskt eller t.o.m. veganskt. Man vill då vara PK och "med i tiden" och "ta sitt ansvar" etc. och vara förebilder. Då tycker man att det är OK att tvinga alla att äta veg-mat. En annan twist är att min fru är laktosintolerant, och nu verkar cateringfirmor ha kommit med en genial lösning på problemet på alla olika intoleranser och allergier: Man gör vegansk mat som är laktos- och glutenfri. Då får man med äggallergiker på köpet och lite annat också. Så en vegansk rätt som saknar nästan allt här i livet som gör det värt att äta mat är vad hon då blir serverad. Hon gick en distanskurs på lantbruksuniversitet för några år sedan. Det hade med hästar att göra, och flera av deltagarna var stora kraftiga karlar som jobbade som lantbrukare. När det kom till lunch serverades bara en enkel sallad som innehöll nästan ingenting. Hon sa att hon såg paniken i blickarna från männen... Till nästa träff hade de framfört sina synpunkter och mathållningen var en annan.
 13. Jerker

  Det där med att äta ute

  Restaurang K1 (Kungsgatan 1) i Örebro. http://www.kungsgatan1.se/
 14. Jerker

  Det där med att äta ute

  Jag var på restaurang i lördags. Var inställd på att inte kunna äta ketogent, men förväntade mig att få byta ut potatisen mot grönsaker. Men rätten jag valde, som var kalvfilé med diverse tillbehör som är helt LCHF-godkända, innehöll ingen potatis eller ris utan endast grönsaker och svamp. Mycket smakfullt och mättande. Förrätten var inga svårigheter att välja en LC och jag kunde t.o.m. få en ostbricka med fröknäcke till efterrätt! Allt utan att ändra något i rätterna. Dessutom skyltade de med svenskt kött och vissa ingredienser i menyn hade härkomsten angiven.
 15. Jerker

  Det där med att äta ute

  Senast jag åt på restaurang så beställde jag en oxfilérätt som var med potatisgratäng. Det var också rostade grönsaker till den. Så jag bad att få slippa gratängen och istället få mer rostade grönsaker. Det funkade. Iofs så var det förvånande lite rostade grönsaker med tanke på att det skulle kompensera för potatisgratängen, men jag blev ändå mätt. Ska på restaurang på lördag igen. Får se hur det går då!