Jerker

Medlem
 • Innehållsantal

  516
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Jerker vann senast 5 Februari

Jerker hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

681 Enastående

Om Jerker

 • Rank
  Gammal i gården
 • Födelsedag 1963-01-14

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Nyköping

Senaste besökare till profilen

502 profilvisningar
 1. Nej! Det är ju faaaarligt med fett!
 2. Ja, jag såg den och höll på att få hjärtinfarkt. Men inte pga att jag äter minst 2 ägg/dag utan av idiotin i artikeln. Blir man trött eller blir man trött?
 3. Några mediciner äter jag inte; är oförskämt frisk. Erfarenheter från andra avfärdas som myter och så kan ju hon själv äta "vad som helst" utan att må dåligt eller gå upp i vikt. Men jag lägger normalt inte nån energi på henne utan det här var ett enstaka tillfälle. Flera andra på den här arbetsplatsen är helt inne på att LCHF i princip är rätt väg att gå, även om det finns några som tror att träna och äta kolhydrater är det enda sättet att gå ner i vikt. Men jag ser ju hur det funkar på dem. När det inte är roligt att träna längre och att följa svältdieterna så går de upp i vikt igen.
 4. Haha! Jag veeeet! Kunde bara inte låta bli. 😜
 5. Hmm... Hur gick det här till? Från att diskutera hur det är att diskutera LCHF med andra blev det till en diskussion om hormoner? 😮
 6. Haha! Erik Hörstadius artikel häromdagen handlar just om detta: https://www.dietdoctor.com/se/metabol-matematik
 7. Jag har ätit LCHF i perioder under ungefär 10 år och har då alltid drabbats av kramp i vaderna, precis som beskrivits här, på morgonen (eller mitt i natten) när jag sträcker på mig. Nu äter jag fakir (under 5g KH/dygn) sedan januari och denna gång har jag drabbats särskilt hårt av kramper, så jag har läst här och försökt att åtgärda det. Jag äter alltid magnesiumtillskott av det fabrikat som Andreas rekommenderar men det räcker alltså inte. Sedan ett par veckor har jag därför gjort så att jag tar 2 krm Seltin och sköljer ner med vatten och så ser jag till att dricka mycket vatten på kvällen, kanske nån liter. Jag sparar dessutom aldrig med salt på maten. Min ägg/bacon/kokosfett-röra som är min frukost/lunch innehåller 1½ krm Seltin. Detta har gett effekt, och det har också synts på vågen. Jag gick snabbt upp ett par kilo, uppenbarligen den där vätskan som man brukar släppa ifrån sig första dagarna när man skippar kolhydraterna och börjar äta strikt LCHF. Så för mig ser det uppenbart ut: Man har för lite vätska i kroppen och detta orsakar kramperna. Salt binder vatten i kroppen (en gammal sanning) och det måste tydligen även kolhydrater göra eftersom man tappar vatten när man slutar med dem.
 8. Vara sockerfri och äta frukt? 🙂 Hm...
 9. Ja, det där med att vara frisk. Här på jobbet har alla andra varit mer eller mindre sjuka nu efter nyår. Flera har legat hemma nån vecka med feber och flera har fått om det. Många har vabbat i omgångar. Jag är den ende som inte blivit sjuk alls.
 10. Måste bara skriva av mig! Kommer just från fikapausen på jobbet. Här är vi två som äter LCHF och några som väl tror på LCHF men inte förmår äta enligt det och så är det en som är totalt emot det. Vi försökte nu (igen) att förklara för henne att vetenskapen går framåt och att ny forskning (eller rättare sagt Forskning till skillnad från den tidigare gissningslek som kallats för vetenskap) visar att LCHF (och närliggande kosthållningar) är det som är rätt för människokroppen. Men hennes argument är att "Det är klart att de som jobbar med sånt vet vad som är rätt, och det är inte LCHF". Visst är det frustrerande att prata med en vägg? Jag kände att blodtrycket steg. Hur man än försöker att förklara hur lurade alla dessa människor är, eller hur okunniga läkare i gemen är om kostens inverkan på våra kroppar, så viftar de bara bort det. De tror verkligen blint på att den etablerade vetenskapen är statisk. Jag borde ha lärt mig vid det här laget att det oftast inte lönar sig att ta diskussionen med såna människor, men jag går i fällan om och om igen... Jag avslutade med att säga att förr trodde man att jorden var platt...
 11. Denna förhoppning faller på att det skulle innebära en inskränkning av yttrandefriheten. Så länge man inte innehar en t.ex. en läkarlegitimation så kan man säga och skriva vad som helst utan att drabbas av repressalier eller censur, såvida det inte rör sig om t.ex. hets mot folkgrupp o.dyl. Så vi kan sitta lugnt i båten och låta dem skrika sig hesa; de kan inget göra åt böcker med annat innehåll än de önskar sig.
 12. Jerker

  medlem

  Annandag jul. en dag då man börjat ångra frosseriet... Många kände sig väl motiverade. 😇
 13. Jerker

  medlem

  Det var visst den 26/12 som vi fick möjlighet att gå med i forumet! 🙂
 14. Jag har använt Nutrilett. Dels vid nåt bantningsförsök före LCHF, dels första gången jag började äta LCHF (för c:a 10 år sedan) och då som en två veckors boost och för att krympa magsäcken. Jag har aldrig haft nåt problem med det, men idag ser jag det som helt poänglöst. Det funkar bättre att börja direkt med strikt LCHF. Det har samma effekt som en tvåveckors Nutrilettkur och man slipper gå hungrig och frysa hela tiden.
 15. Nej, så är det. De hårdnackade motståndarna ger sig inte. Men jag tänkte mer på de som tvekar och inte riktigt tror på att LCHF är bra. Dokumentären täckte in så många olika aspekter, och det var bra gjort.