Jerker

Medlem
 • Innehållsantal

  503
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Allt postat av Jerker

 1. Jerker

  LCHF efter måltidsersättning

  Jag har använt Nutrilett. Dels vid nåt bantningsförsök före LCHF, dels första gången jag började äta LCHF (för c:a 10 år sedan) och då som en två veckors boost och för att krympa magsäcken. Jag har aldrig haft nåt problem med det, men idag ser jag det som helt poänglöst. Det funkar bättre att börja direkt med strikt LCHF. Det har samma effekt som en tvåveckors Nutrilettkur och man slipper gå hungrig och frysa hela tiden.
 2. Jerker

  Exempel på motståndet mot ketogen kost

  Nej, så är det. De hårdnackade motståndarna ger sig inte. Men jag tänkte mer på de som tvekar och inte riktigt tror på att LCHF är bra. Dokumentären täckte in så många olika aspekter, och det var bra gjort.
 3. Jerker

  Exempel på motståndet mot ketogen kost

  Tack! Nu har jag sett dokumentären! Åren med Internet har gjort mig van vid att lyssna till engelska, så det gick bra. Det var bara lite svårt ibland att låta bli att försöka läsa de spanska undertexterna! En väldigt bra dokumentär! Många skulle behöva se den!
 4. Det ska vara ett kolon efter "site", alltså site:dietdoctor.com Men visst, bara att testa!
 5. Ofta kan man hitta saker med hjälp av Google som man inte hittar med hjälp av sidans egen sökfunktion. Man gör så här: I Googles sökfält skriver man sina sökord som vanligt, sen lägger man till: site:forum.kostdoktorn.se Då får man bara träffar på sånt som står på forumet.
 6. Hade ni haft jobb som kunde skötas till stor del på distans så hade det varit intressant för min del. Men Stockholm är inte ett ställe som jag vill tillbringa större delen av min arbetsvecka i, tyvärr! Jag är en inbiten lantis! Lycka till med rekryteringen!
 7. Jag fick leta ordentligt innan jag begrep vad du syftade på, Annika Rane. Det är alltså på Diet Doctors startsida, inte forumets. Det tog ett tag innan jag begrep att det var där jag skulle leta och inte här. Sen står det ju inte att det är en krönika. Det står bara en rubrik till en text och först när man klickat på "Läs vidare" och scrollat sig ner till slutet av texten ser man ordet "krönika" för första gången. Jag tycker att det ska stå på förstasidan en rubrik. Som idag är det en krönika som har rubriken "Min resa från diet till diet". Kanske skulle det stå: "Medlemskrönika: Min resa från diet till diet" Sen vore det väl bra om det fanns nåt menyval som heter krönikor. Jag tycker att upplägget kring krönikorna är väldigt otydligt och det är säkert många som missar dem.
 8. Jerker

  Det där med att äta ute

  Ni som äter OMAD, kan ni ge nåt exempel på vad och hur mycket ni äter, på ett ungefär? Jag läste mycket om energiintag för några år sedan och kollade Skaldemans ratio och ungefär hur mycket man behöver få i sig per dygn av protein osv. för att kroppen inte ska börja äta av musklerna. Men idag minns jag inte så mycket av det, men att man behöver ha koll. Jag skulle kunna tänka mig att testa, men då vill jag ha lite mer på fötterna.
 9. Haha! Ja, när man väl är på det sluttande planet så vet man aldrig var man hamnar. Det är väl lovvärt att många, särskilt unga människor, vill göra nåt åt köttindustrins förskräckligheter, och i princip har jag inget emot att äta mat utan inslag av kött ibland. Men en värld utan gräsbetande djur är inte möjligt om vi ska kunna odla grödor på ett naturligt sätt. Så är man för en ekologisk odling av grödor så måste man också vara för djurhållning i någon form. Personligen köper jag givetvis endast svenskt kött, och jag strävar i det längsta att välja gräsbeteskött eller vilt för att gynna de bästa alternativen. Om alla gick på samma linje skulle dels köttproduktionen styras om till en bättre djurhållning och mindre kött skulle ätas totalt sett eftersom sådant kött är dyrare.
 10. Jag vill ha tips på sån träning som primärt hjälper fettförbränningen på traven. Min utgångspunkt är att jag verkligen avskyr att träna, men jag inser att för att uppnå maximal effekt vid fettförbränning så måste man kombinera LCHF med nån form av träning. Syftet är alltså inte att bygga muskler eller förbättra konditionen - det intresserar mig inte - utan att i första hand bränna mer fett. Så vad kan jag göra där jag "kommer undan" så lindrigt som möjligt men ändå får positiva effekter? (Långa träningspass, promenader, löpning etc. ger mig självmordstankar.) Jag har en träningscykel hemma så har funderat på intervallträning 3x20 sek. Låter överkomligt, men finns det annat och vad ska jag tänka på i övrigt? Tacksam för hjälp!
 11. Jerker

  Hatar att träna - vill bara bränna fett

  Fast nu hänger jag inte med. Carnivore är ju köttätare. Jag äter ägg och kokosfett också, och ibland smör, så nån carnivore är jag inte direkt. Men vi kan väl säga att jag i princip nollar kolhydrater. Men visst är det kanske så att jag har en gammal terminologi. Jag upptäckte LCHF för runt 10 år sedan, men har varit borta några år och inte hängt här på länge.
 12. Jerker

  Hatar att träna - vill bara bränna fett

  Poppar den här tråden. Jag har - efter några år av vanvård av min hälsa - återkommit till banan och äter fakir, 16:8 (12-20) och försöker cykla 3 ggr/vecka om morgnarna. Jag har bara hållit på knappt 4 veckor, så jag redovisar inget än, men återkommer senare med rapporter. Håll tummarna för mig!
 13. Veganers och vegetarianers offensiv märks på många ställen. Min fru, som jobbar i kommunal administration och då och då är på kurser och träffar där folk från olika delar av regionen samlas, säger att det allt oftare bara serveras vegetariskt eller t.o.m. veganskt. Man vill då vara PK och "med i tiden" och "ta sitt ansvar" etc. och vara förebilder. Då tycker man att det är OK att tvinga alla att äta veg-mat. En annan twist är att min fru är laktosintolerant, och nu verkar cateringfirmor ha kommit med en genial lösning på problemet på alla olika intoleranser och allergier: Man gör vegansk mat som är laktos- och glutenfri. Då får man med äggallergiker på köpet och lite annat också. Så en vegansk rätt som saknar nästan allt här i livet som gör det värt att äta mat är vad hon då blir serverad. Hon gick en distanskurs på lantbruksuniversitet för några år sedan. Det hade med hästar att göra, och flera av deltagarna var stora kraftiga karlar som jobbade som lantbrukare. När det kom till lunch serverades bara en enkel sallad som innehöll nästan ingenting. Hon sa att hon såg paniken i blickarna från männen... Till nästa träff hade de framfört sina synpunkter och mathållningen var en annan.
 14. Jerker

  Det där med att äta ute

  Restaurang K1 (Kungsgatan 1) i Örebro. http://www.kungsgatan1.se/
 15. Jerker

  Det där med att äta ute

  Jag var på restaurang i lördags. Var inställd på att inte kunna äta ketogent, men förväntade mig att få byta ut potatisen mot grönsaker. Men rätten jag valde, som var kalvfilé med diverse tillbehör som är helt LCHF-godkända, innehöll ingen potatis eller ris utan endast grönsaker och svamp. Mycket smakfullt och mättande. Förrätten var inga svårigheter att välja en LC och jag kunde t.o.m. få en ostbricka med fröknäcke till efterrätt! Allt utan att ändra något i rätterna. Dessutom skyltade de med svenskt kött och vissa ingredienser i menyn hade härkomsten angiven.
 16. Jerker

  Det där med att äta ute

  Senast jag åt på restaurang så beställde jag en oxfilérätt som var med potatisgratäng. Det var också rostade grönsaker till den. Så jag bad att få slippa gratängen och istället få mer rostade grönsaker. Det funkade. Iofs så var det förvånande lite rostade grönsaker med tanke på att det skulle kompensera för potatisgratängen, men jag blev ändå mätt. Ska på restaurang på lördag igen. Får se hur det går då!
 17. Jerker

  Kort historia om Ancel Keys insatser.

  Klart att han blev gammal! Den Fan är säker på tar han inte hem i första taget! ?
 18. Det är en del som skriver här på forumet att de är i ketos. Jag undrar hur ni försäkrar er om det? Jag har läst igenom Andreas experiment när han fick sin blodketonmätare. Där visar han hur otillförlitliga urinketonstickor är i jämförelse. Dessutom skriver han att vissa slutar att läcka ketoner i urinen efter ett tag i ketos. Jag har tittat på en blodketonmätare, men det skulle ju bli hemskt dyrt att använda en sån! Att mäta sina blodketoner varje dag skulle kosta runt 800:-/månad! Så, hur gör ni som säger er vara i ständig ketos för att säkert veta detta?
 19. Jag brottas ständigt med ett sug efter sött. Jag får ideliga återfall och äter godis. Bröd, pasta, ris, potatis osv. har jag inga som helst problem med att avstå ifrån. Jag längtar inte efter det. Inte heller efter snacks, som potatischips och ostbågar. Det stora problemet är ju att suget är mentalt. Kroppen är nöjd, men inte hjärnan. Jag har tvingats inse att jag sitter ordentligt fast i mitt sockerberoende, jag lider av en svårartad sockerism. Jag klarar bara av att stå emot när alla små detaljer i mitt liv är i balans, men så fort jag måste fokusera på ett problem så tappar jag kontrollen. Då hjälper inga rationella argument, jag kastar all visshet om sockrets skadlighet över bord och står där i smågodishyllan och väljer. Jag har försökt att hitta nåt annat som ersätter godisets funktion, för jag har märkt att det är ett behov av att ha nåt och tugga på som hjälper till att driva mig till godisätande. När jag blir stressad av yttre faktorer så blir jag lugn av att ha nåt att stoppa i munnen. Småätandet ger mig ett lugn och en trygghet. Men det funkar ju inte med vad som helst. Nötter innehåller också en massa kolhydrater och dessutom ökar de sockersuget, som att en balans måste uppnås efter att jag har ätit nåt nyttigare alternativ. Jag inser ju att jag sitter fast i ett beteende som har byggts upp under minst 40 år och att det är svårt att bryta, men det är svårt när man finns i ett sammanhang där godis finns lättillgängligt. Är det fler som är i samma situation, och hur lyckas - eller försöker - ni hantera detta?
 20. Jerker

  Pure Pharma D-Vitamin - Hur stor kapslar?

  Jag har ätit 2 kapslar av dessa i två år nu. Rekommendationerna om hur mycket D-vitamin man kan äta är antagligen för lågt satta. Men om man är osäker kan man ju ta prov och kolla hur nivåerna ser ut, äta under en period och kolla igen. Om du vistas mycket i solen under sommaren så ska du inte ta något tillskott.
 21. Jerker

  Sidfläsk näringsvärde?

  Det där måste ju hur som helst vara ett medelvärde eftersom fördelningen mellan fett och kött i en bit sidfläsk kan variera väldigt mycket, dels mellan bitar från olika djur, dels mellan olika delar på samma bit...
 22. Jerker

  Ät ost, lev länge!

  I boken "Hur kolesterolmyten hålls vid liv" beskriver Uffe Ravnskov utförligt varför det mesta man tidigare trott och hävdat om kolesterol är fel. Det är inte kolesterol som bygger upp plack i ådrorna. Det var bara en slutsats man tog helt ur luften när man fann att ansamlingen av kolesterol är särskilt stor där åderförkalkningen är långt framskriden. Nu tyder all forskning på tvärtom på att kolesterolet har en läkande funktion och samlas i skadade blodkärl för att försöka hjälpa till. Och, precis som Zepp skriver, kroppen har en förmåga att tillverka kolesterol själv i mycket högre grad än födan kan öka kolesterolhalten i kroppen. Det gamla rådet om att inte äta för många ägg (för att det skulle öka kolesterolet till en skadlig nivå) är ju sedan länge skrotat.
 23. Jerker

  The Franska - Ett supergott bröd

  Bearnaisesås?...
 24. Jerker

  Ät ost, lev länge!

  Jag tror att det inte är nån här som orkar föra hela resonemanget. Jag tycker du ska läsa Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt , Ett sötare blod av Ann Fernholm och Forskningsfusket av Ralf Sundberg så får du svar de flesta av dina frågor. På olika sätt reder de ut hela kedjan från de av Keys förfalskade studierna via försöken till bortförklaringar av det som inte stämt in i teorierna (bl.a. den franska paradoxen) fram till var forskningläget står idag.
 25. Jerker

  Ät ost, lev länge!

  Det är ju för dem som fortfarande håller fast vid att mättat fett är en riskfaktor för CVD som det blir en paradox. Det märks att du är ny här på forumet, för du läser inte in den underförstådda ironin som vi slänger oss med när vi skriver om den franska paradoxen! ;-)