Jump to content

lenajohansson

Medlem
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

lenajohansson's Achievements

(2/7)

18

Reputation

 1. tack!! jag tror det blir bra i nuläget
 2. jag har insett att jag i detta läge just nu inte orkar med förändringar och arbete med kostomläggning och att förändra andra rutiner... har rätt svåra mentala besvär efter att jag brände ut mig för tre år sedan har diagnoser och bipolär sjukdom och detta var ett maniskskov som fick igång mig.. dessvärre funkar det inte som förr då min uthållighet sträcker sig till ungefär en vecka... därav avsteg och sådant jag skrivit om.....sånt hade aldrig hänt förr då jag alltid var stark o vältränad (även då jag inte var det) har helt enkelt en jäkla bra fysik....och uthållighet som fått mig dit jag är idag... alltså = helt slut...har kört mig själv i botten men jag ville iaf tacka alla härinne för stöd och svar på frågor och råd och tips!!! mycket tacksam för det och så kommer jag åter när jag känner jag har fast mark under fötterna kunskapen bär jag ju med mig iaf nu när jag går tillbaka till blandkost igen.... och en och annan lchf rätt kommer sannerligen slinka ner ha det så bra allihopa!!!
 3. tack för kloka ord! jag har insett att jag inte klarar detta mentalt nu då jag är j-vligt dålig...faktiskt har ju som sagt varti mkt vältränad och medveten om kost o hälsa hela mitt liv och nu är allt uppochnervänt alltså ortorexi har blivit träningsfobi etc.....bulimiska tendenser har blivit mer åt anorektiska drag.... jag skrev lite i svaren till de andra....så kanske jag inte behöver upprepa mig här... min uthållighet förr i mina maniska skov varade dock lite längre förr iaf ett halvår...nu orkar jag en vecka! men jag har lite svårt att fatta att jag är så här dålig eftersom jag var så stark förr....(det där avsteget tex skulle aldrig hänt förr när jag var frisk) nu fattade jag..iaf till slut idag försökte iaf och jag får gå på det igen när jag känner att jag orkar bättre för mkt ångest nu som jag måste hantera på annat sätt än med mediciner och då blir det mat....hjälper faktiskt att lugna sig med under en hel kväll... tack igen!!
 4. har hela livet varit musklad och tränad...bygger muskler ovanligt fort.... men just nu känner jag att jag inte vill bli en storlek större.....så jag går tillbaka till viss del till min gamla blandkost även om jag nog kommer äta en del lchf rätter som är goda... lite kul...för ett par år sen var jag skitdålig när mitt ex kom på besök och så åkte jag bakpå hans mc .. på 4-5 dagar var jag helt deffad.... vi åkte ganska mycket visserligen och man får knipa sig fast då har kör racercustom.. andra bra sätt att deffa är att ha många läkarbesök eller iallafall två i veckan...då brukar jag trava runt på stan på fastande mage i väntan på bussen och då brukar ett par kilo försvinna ihop med att jag får oro och dålig aptit/ångest så ja....styrketräning ihop med svältkost blir ett bra resultat för mig på utsidan iaf nä jag får väl ta tag i detta längre fram....nu gör det mig nojig och kanske är det så när jag fortfarande läker från medicineffekter , att jag behöver en liten dopaminkick för att orka... alltså detta sug är likställt med tung narkotika...(är ingen knarkare men har ätit förskriven medicin bla benzodiasepiner och morfin) kanske får ge det ett kvartal till innan jag sätter igång nåt nytt. det som funkade förr funkar inte nu tydligen tack för tipset!
 5. tack för omtanken! jag vet....är utbränd sen 3 år tillbaka...börjar nu terapi etc....men orkar väldigt lite i livet när jag var frisk var jag mkt stark o vältränad...men också ortorektisk....på den punkten har det svängt helt om och jag har nu fobi för träning, vlket innebär att jag får ångest av det... dom gångerna jag tar mig ut extra på promenad är alla bonusar....mentalt vill jag bara gå då jag har ett ärende = då jag måste...(handla ex) jag har dock sedan ett par månader tillbaka kunnat 'lura' mig ut på mini promenader...det handlar om en kvarts promenader....eller mindre.....detta är rätt stora framsteg från att ha legat i soffan sommmar som vinter i två år....utom när jag hade ett ärende då... förr tränade jag också yoga dagligen, men tom det blir jag ångestfylld av.....det går ibland...halkar liksom in i en rörelse typ...men det går inte i detta läge att bestämma rutiner för det, då fallar jag ihop i en hög istället jag förstår du menar väl...tack för det jag har idag insett att jag får ta ett steg tillbaka tills jag mår lite bättre, men som sagt är jag bipolär och kommer in i skov där jag sätter full fart med något... har ju känt nu att det inte funkar som förr - för då gick jag igenom det och inget kunde få mig att ge upp. nu orkar jag inte stå emot riktigt därav avstegen som hänt och som aldrig skulle hänt när jag var frisk.. tack igen!
 6. kan man få svar av doktorn kanske? kanske är fel för mig med lchf i nuläget....blir så nojig hela tiden... alternativt - svälta igen o tappa muskelvikt , men då får jag äta allt och förblir spinkig....
 7. hej jag har nyligen börjat, men äter sedan innan extra magnesium jag tycker jag känner faktiskt när jag tagit den om jag varit utan några dagar....jag sover bättre och så....lite diffust men ändå vet jag skillnaden utan eller med använder minesyl som är mineralsalt och mår bättre sedan jag började ta en halv till en tesked i vatten och sen fylla på med ytterligare ett par glas.....släcker en del sug jag haft innan jag är också sån som läser mycket för att få info....rör ihop allting...folk säger nästan motsatsen till varandra ibland men då går jag tillbaka till det jag tycker är enkelt: ta en handflata protein, en handflata kolhydrat samt 3 matskedar fett per måltid...samt följa de första enkla råden.... ja....vet inte...håller på än och testar grejer... för mig skulle det bästa vara att ha mina gamla rutiner med måltider då det är som sysselsättning och en liten paus i tv-tittandet (är sjuk) hänger också ihop med mina röktider....(röker för den lugnande effekten) lycka till iaf!!
 8. ja....kanske får prova det... vill ju absolut inte gå upp i vikt = bli större igen.... rådet med lchf eller i princip att ta bort socker och bröd kom från min homeopat, då jag efter att ha slutat med tunga lugnande mediciner (som resulterade i viktnedgång) fått ett medel som hjälper till att rensa levern....för att hjälpa kroppen med återhämtningen från utdragna utsättningsbesvär som kan sitta i upp till ett år.... gick igång på alla cylindrar naturligtvis då jag är maniskt i saker jag gör... om jag går tillbaka till 'svältkosten' = räkna kalorier, vet jag att jag smalare om jag äter strikt en tid samt tar några fler promenader.... men då mår jag ju också sämre fysiskt... det enda hon sa jag skulle ändra på var att få i mig mer fett och helt skippa bröd och socker.....till vardags.. och jag tycker ju om denna matstil samt njuter av hälsoeffekterna för mig är fikastunder ganska sälllsynt och då är fikabröd något viktigt...samt trösten av glass och godis efter ex läkarbesök och sådant som är jobbigt men det hanterar jag ju med att äta nyttigare dagarna som följer efter....lite GI tänk i matidén normalt... bara det att jag vill inte bli tjock för att jag ätit 1 glass eller chips en dag....och det gör jag ju synbart nu....med svältkosten kanske det syntes lite litegrann men det gick bort efter en dag med lchf brakar ju hela ketosen verkar det som o följande dagar mår jag dåligt och är trött och får på nytt såna prickar i nacken när kroppen ställer om sig på nytt....och dessutom säger en del att det är sämre för kroppen att göra avsteg när man är van att äta lchf.... finner ingen medelväg där.... ja, jag ska iaf kolla en vecka till och se om jag tappar lite efter mensen kommit och iom att jag nu hade smalnat av över bröstkorgen, vilket är första stället jag går ner på, så kanske kanske det släpper efter veckan som följer låren kan möjligtvis förklaras med att jag rört mig något mer i veckan, och som sagt så bygger jag muskler med racerfart... kan tillägga att jag tar saltvatten och magnesium....dricker mer än innan jag började tack iaf för ditt svar!!
 9. hej nu är jag nojig igen..... har inte mätt mig sedan en vecka och tyckte det kändes i över bröstkorgen att kroppen var på väg ner i 'vikt' (säger vikt men har ej våg, menar bli smalare) mätte mig nu och har då ökat en cm vid den smalaste delen av midjan samt 4 cm!! vid navelmåttet , låren har också ökat 1 cm!! men däremot har jag gått ner 0,5 cm vid bröstkorgen!? har gått mina små promenader och möjligtvis någon mer sådan då jag känt mig piggare främst förmiddagar.. är sjuk och kan i nuläget inte träna hårt...är därför ofta liggande..el stillasittande har inte ändrat så mycket mer än att jag tycker jag hittade tillbaka till en slags balans igår, vilket kändes bra äter normal mängd protein per dag ganska lite kolhydrater - en halv handflata blomkål/broccoli tar ung 3 matskedar fett till varje måltid jag behöver tydligen sprida ut mina måtider för att må bra mentalt....men delar ju upp dagsintaget så att det inte ska bli för mycket protein (kan lägga till att jag har en kropp som har mycket lätt att sätta muskler - och jag vill inte se biffig ut!) så att jag ser ut som jag gjorde för några år sedan när jag åt atkins.... något jag märkt är när jag ätit något med grädde att jag verkar lägga på mig direkt efter det...så det ska jag dra ner mycket på nu... samt kan jag lägga till igen att detta är veckan före mens och då brukar jag vanligtvis svullna upp kan också säga att innan jag började med lchf åt jag så lite att om jag höll det strikt under en vecka (ca 1500-1700 kalorier) så gick jag ner 0.5 kg ca....och så har jag ätit under tiden jag varit sjuk = ca 3 år är smalare än jag någonsin varit i vuxen ålder (är 48 år) väger ca 58 kg, är 167 cm lång(senast jag vägde mig på mammas våg som jag använt hela livet i princip) . Min normalvikt innan jag blev sjuk var mellan 62-64 kg. ibland mer... om jag jobbat stenhårt samt tränat hårt kunde jag gå ner till en deffad 60 kg.... vid något tillfälle åt jag också mkt dåligt och vägde då 59...men det är sällan det varit så har alltså under sjuktiden gått ner till 56 kg som minst i somras och lade på mig efter några veckor med för mycket chips och godis vara och varannan dag....samt straffsvälte mig i perioder med typ ärtsoppa och mycket strikta ätrutiner..... när jag började med lchf för 3 veckor sedan fick jag väldiga hälsoeffekter på allergi och muskel och ledvärk som är helt borta sedan andra dagen.... jag är ju lite dålig och märker av paniken att å ena sidan inte få fika kaffebröd någon gång ibland, eller ta en godisdag (fast typ en dag i veckan bara) eller ta en glass framåt när värmen kommer.... å andra sidan hälsoeffekterna som väger tungt....och även att maten är mkt god och jag mår bättre eftersom blodsockret nu är helt jämt... ja nej jag vet fan inte vad jag ska göra ska jag äta en lättare lchf så att jag kan ta min glass någon gång för jag känner jag vill ändå äta på detta sätt men det är mkt viktigt för mig mentalt att tex kunna fika med min mamma någon gång ibland...(och nu talar vi sällan alltså) jag vet ju att om jag gör avstickare så 'går jag upp' i vikt direkt dagen efter....+ att jag går in i omställning igen vad skulle ni göra? ska jag tänka på det mentala (mår ju rätt skit..) eller det fysiska (inte heller på topp) ??? ggggaaahhhh!!!!!????
 10. tack! försöker äta långsamt, men det går fort ändå upplever inte mer mättnad om jag äter långsamt... äter alltid ensam ... ja kan bli att man pratar och så om jag vid något tillfälle äter ute på restaurang....men det är kanske en gång per år (!) när jag äter hos min mamma äter jag lika fort som vanligt.... och destuom njuter jag mest när jag mular i mig mat...bara stoppar munnen full tills det är slut
 11. hej och hå! är åter tillbaka till det pigga sköna tillstånd jag uppnådde förra veckan, men som avbröts av att jag åt ostbågar och glass i söndags... startade måndagen med pf (som jag trodde enl. den info jag läst) med kaffe på morgonen + lite grädde i... grädden skulle jag enligt annan info ha skippat..... under de senaste dagarna har jag iaf skippat frukost utom då den lilla gräddskvätten...och kroppen har återigen (som vid andra veckan) varit i omställning då jag valde att bli mer strikt med kolhydrater.. idag var den pigga vakna känslan tillbaka - lusten att röra på mig, här igen. huden i ansiktet ser friskare och spänstigare ut efter några dagar under omställning då den varit hängig och grå - som hela jag idag gick jag också tillbaka till mina vanliga ätrutiner alltså frukost, lunch och eftermiddagsmål.... jag tror jag kommit fram till en ganska bra balans med fettmängden = lärt mig ungefär hur mycket jag behöver kan ju vara lite mer en dag och mindre en annan...dvs äta lite efter hunger jag har ju problem med mättnadskänslan - den kommer efter ca en halvtimme....då känner jag hur mätt jag är har väldigt lätt att överäta alltså....har alltid haft... så innan jag började med lchf så visste jag exakt portionstorlek och gjorde inte avsteg från den till vardags sen kunde jag, om jag ätit lite mindre några dagar, smälla i mig lite mer mat en dag, för att sen återgå till vardagsportionerna jag måste alltså lära mig hur mycket fett jag behöver lägga till... och det kan ju ta några dagar...men nu tror jag att jag hittat mängden och kan också växla från dag till dag mer mat när jag är extra hungrig... känns nu som den tillfälliga fettbullen (på magen) försvunnit igen på dessa dagar...så det var väl konsekvenser av ostbågsätandet i söndags.. skönt det är på rätt väg igen tycker jag och tackar alla för goda råd och tips!! ha det bra!
 12. fanns inte i icabutiken på bygden dessvärre.... men gjorde knapriga ostchips istället! supergott...bra alternativ till vanliga chips
 13. i vanliga fall har jag ett starkt sug ung.en gång i veckan...då jag bara måste ha något 'gott' igår testade jag att göra ostchips till kvällsmålet....det var supergott och ersätter lätt känslan av att äta chips... gjorde dipp på cremefraiche, lite olja samt kryddning och hade en skivad paprika till.... funkade bra som chipssubstitut som sagt!!
 14. det låter bra!! jag tänker att det sug jag har faktiskt har tagit lång tid att bygga upp..man tänker ju inte på det och hur man påverkas direkt... blir väl lite konflikt när man för in nya vanor....men ser fram emot när rutinerna och suget släpper... får väl ge det lite mer tid kanske tack för dina uppmuntrande ord!!
 15. tack! jag blir hungrig ungefär 5-6 timmar efter jag ätit mycket... idag var jag hungrig på förmiddagen...blev svag också...och skulle jag äta ett mål klockan tolv säg..då skulle jag vara hungrig vid sex iaf.... morgonen därpå skulle jag vara svag som idag...när jag åt kanske på gränsen sista målet igår... kanske är så att jag har lättare för att äta lite oftare...är så stark rutin hos mig...har provat o flytta gränserna lite men då blir jag hungrig.... mina mattider innan lchf var ju 7 frukost -12 lunch -15 lätt mellanmål -17 samma som frukost och sen var jag nöjd...... från början med lchf åt jag 7 - 12 -17 andra veckan och lärde mig höja fettet så att jag förblev mättare... sen ville jag ju testa pf för att det skulle gå snabbare bort det där fläsket jag har runt midjan .... men jag kanske helt enkelt går tillbaka till min gamla rutiner som funkade första o andra veckan...så jag inte blir alltför hispig och manisk och prova med pf ibland ... tackar !!
×
×
 • Create New...