Jump to content

Autoimmun_galenskap

Medlem
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

About Autoimmun_galenskap

 • Birthday 03/17/1989

Profile Information

 • Gender
  Female

Autoimmun_galenskap's Achievements

(2/7)

176

Reputation

 1. Apropå celiaki så vill jag bara lägga in av egen erfarenhet att det inte är så himla svårt att få diagnosen om man har en bra läkare - problemet uppstår när man inte har det. I mitt fall så slutade jag äta gluten och fick helt uppenbara, grova förbättringar i hälsan, som jag skrev ner och tog med till en dålig doktor som flippade ur och sa att "alla måste äta gluten!". Gick därefter till en bra läkare som läste mina symtom och tog i beaktande min andra diagnos, gjorde ett genetiskt test och kom då fram till att jag med tanke på precis alla omständigheter "allra troligast har celiaki och bör därefter behandlas utefter denna information". Sedan att värdelösa läkare tycker att det är kul att ta lite diopsi, och inte ens detta - många skiter i att kolla upp patientens besvär fram tills att man sjäkv gör något och då "har gjort fel". Ja well.. Det viktiga är nog att man börjar lyssna på patienter lite mer än så, och att folk själva lyssnar på sin kropp mer.
 2. Ja, det där är ju en teori, att det är ett virus som ligger bakom celiaki. En annan teori är att det är en autoimmun mekanism, där magen svarar på olika triggers i en komplex interaktion som sedan leder till utbrott av olika autoimmuna sjukdomar, däribland celiaki. Celiaki brukar inte poppa upp ensam heller utan följs av ett kluster av andra sjukdomar, så det är en ganska ytlig idé att ett virus skulle vara orsaken till utbrottet och därigenom kunna vaccineras bort. Följer själv forskningen eftersom jag har celiaki (och Hashimotos) och är intresserad av hur man ska lösa grundproblemet för detta - dvs hur den autoimmuna reaktionen ska minimeras eller reverseras. För mig har det gått väldigt bra (mäter hos doktorn) med att ta bort en satans massa "food-like products" (så kallad mat) och ta tag i stress och träning. Just det, nu när det kommer till just autoimmunitet och specifikt den kemiska process som tros trigga just celiaki (och lite annat) så är det ett företag som arbetar med att ta fram vaccin med gojs som ska stoppa kroppen från att reagera på gluten. Så, enligt dem så ska man behöva regelbunden vaccinering av detta gojs för att samtidigt träna upp kroppen att inte reagera på gluten. Som ni märker så är jag bara vanlig dödlig, men de går att hitta här https://medicalxpress.com/news/2015-06-coeliac-disease.html och här https://celiac.org/celiac-disease/research/future-therapies-celiac-disease/ Men, problemet är att ifall man ska arbeta preventivt och se till att folk inte först får celiaki för att sedan försöka trixa bort den med vaccin, så är det bara att inte äta skit, eller så kallad mat som är glutenpackad och inflammerande. Det är så verkligheten ser ut och hade industrin inte haft så mycket makt de senaste 50 åren så hade vi kunnat bli informerade om detta, och på så sätt sett till att hundratusentals människor slapp den här autoimmuna galenskapen, och många andra.
 3. Hej allihop! Satte mig igår för att utvärdera resultatet av nästan ett års (illegalt inköpt) T3, i kombination med T4 som jag har skrivit om mycket i den här tråden. Nu tänkte jag dela med mig av listan med förändringar som jag har märkt av under den här tiden. Vill bara understryka ännu en gång att jag inte rekommenderar att man pillar runt med den här typen av läkemedel utan läkare för det kan gå riktigt åt skogen och vara livsfarligt om man inte vet vad man håller på med. Okej, nedan följer mina observationer hittills: - Min puls har gått från otroligt låg (runt 48 i vilande) till 60-70 i vilande läge - Mitt hår stannar kvar på mitt huvud - Sår läker mycket snabbare - Känner mig mycket mer emotionellt stabil - "Brain fog" är borta - Det känns mycket enklare att träna nu, det är inte en tortyr som innan - Mycket mindre träningsvärk - När jag tränar så kommer pulsen upp till normala nivåer (innan kunde det gå rakt upp åt helvete) - Ingen mer ledvärk - ingen mer "clicking of joints" - Jag är inte längre gul i ansiktet och ögonen (vilket jag var nästan konstant innan) - Känns som att kroppen hanterar maten jag stoppar i mig bättre nu, den processas enklare - Behöver inte droga ner mig med kaffe för att vara vaken längre - Den där konstiga, tunga känslan i huvudet är fullkomligt borta (känner mig inte fångad i mitt egna huvud längre) - Är inte längre sjukligt blek - Inga mer konstiga utslag när jag är ute i solen, nu får jag en normal solbrun färg - Inget svullet ansikte längre, såg ut som en boll innan - Min röst har stabiliserat sig, lät som en kracklig tant innan (inte OK som 28-åring) - MYCKET MINDRE trött - Lugnare, trevligare, stabilare mage - Mycket mer flexibel i kroppen, upplever ingen stelhet längre - INGEN MER MENSVÄRK (det kändes förjävligt innan T3, och då var det ändå 1000 gånger bättre än innan jag slutade med gluten) - Ingen mer PMS, inga mer hysteriskt svåra, långa, intensiva menstruationer - Ingen mer värk i brösten (det var MYCKET sånt innan T3) - Mycket mer energi, kan vara vaken och produktiv hela dagen, som normalt folk - Mycket bättre minne, kändes nästan lite dement innan, var på gränsen till att bli riktigt orolig - Inga mer konstiga, spontana huvudvärkspåslag - Har nu mycket kortare återhämtningstid efter att ha tränat - Känns mer normalt i kroppsvärmen: Innan var jag antingen frusen eller svettig, fanns inget mellanting - Ingen mer konstig svullnad kring leder och ovanpå muskler, som tidigare kom helt spontant Så, när jag gått till läkaren innan och klagat på detta och han (flera av dem) gav mig lugnande....... Ja, ni ser ju, det är ingen idé att ens kommentera detta vidare. Ha en trevlig torsdag!
 4. Hej hej igen! Åh, tro mig när jag säger att jag vet precis hur det är, man blir ju så trött på allt ibland! Man får testa olika saker, följa upp, bli supersur, gå vidare, testa något annat - och så gör man så om och om igen. Ja, jag har ett boktips och det är detta: https://www.amazon.com/Still-Thyroid-Symptoms-Tests-Normal/dp/0985690402 Doktorn som har skrivit den är ett geni och hans bok har hjälpt många av oss med sköldkörtelproblem. Hoppas att du får ut jättemycket av att läsa den, ha en fin kväll!
 5. Hej Olga, Välkommen till forumet! Jag har Hashimoto´s (diagnos för ca 13 år sedan) och kan berätta min personlig erfarenhet av allt vad fasta heter: har grova problem med fasta. Jag har provat flera gånger men blir helt överhungrig och trött och stressig av att inte äta. Som tur är så äter man ju inte överdrivet mycket på LCHF så själva mängden mat är liten trots att man äter när man känner hunger. Skulle rekommendera att bara höja fettintaget och ta det superförsiktigt med fasta. Hoppas att det går bäst för dig och att du når alladina mål!
 6. Hej allihop, Dags för en liten miniuppdatering om en fundering bara: Efter två veckor av mindre T3 så minskade jag igen så att jag nu tar totalt 2.5 tabletter - dvs 62.5 mcg. Okej nu till själva situationen: Jag har slutat ha överdoseringssymtom och det är hur bra som helst. Tappar lite mer hår nu men det är normalt när man förändrar sin dos av vilken som helst hormonbehandling. Men. Nu när jag hade den där svinhöga dosen, och även vid 2.75 mcg T3 så hade jag en fin återfuktad hud. No more. Den är tillbaka till torr-som-f.....-nivå (vilket är samma som innan T3 kom in i bilden alls). Hoppas heligast att detta också är en övergångsgrej tills hormonerna stabiliserat sig. Men annars blir det en seriös fundering på allt detta: Är det möjligt att normalvärdeintervallen för fT3 är lite flexibla beroende på kropp? Hm. Who knows. Det var allt för idag - ha en superfin dag allihop!
 7. Hej! Jag har flushat ett par gånger med B3 och det har blivit riktigt fina resultat i ansiktet. För min del så tar jag 300mg för att få flusheffekten - jag vet inte hur mycket du provade med men hoppas att det här inlägget kan vara av hjälp.
 8. Hej hej, Hm, som andra här på forumet så är jag grovt skeptisk till hormonpreparat. Har du funderat på kopparspiral? Det är hur bra som helst och inga hormoner alls. Har haft min i snart fyra år och inte känt av en enda biverkning. Fast såklart, alla har olika kroppar och det kanske kan vara bra att prata med någon läkare om alternativen (fast jag rekommenderar varmt att du hittar en läkare som har åtminstone lite hjärna - bristvara idag tyvärr). Hoppas att du hittar det bästa alternativet för dig - trevlig helg!
 9. Haha okej, nu när vi ändå tog upp det. Jag har ingen mjölkskummare (än) men en dag fick jag den briljanta idén att använda elvispen för att prova fixa lite smörkaffe. Så ja, jag vispade för kung och fosterland men det blev bara gegga av allting - inte fluffligt, mer som usch. Som usch. Så nu tillsvidare stannar jag nog kvar vid sked-via-smör. Hoppas att det gick bra med isduschen och att alla som läser detta hade en superfin Lördag!
 10. God morgon! När det är lördag så är det morgon hela dagen (på min planet). Den här har börjat med kaffe och nu en matsked smör som jag jobbar på att få ner. Har provat smörkaffe innan men det funkar inte så bra, hellre smaskar jag på smöret via sked, utan tillsatser. Det är sol, det är minusgrader, världen är vacker trots allt som händer och livet är awesome - precis som det ska vara!
 11. Fy f-n för det här - inte nog med att sköldkörtelpatienter generellt ignoreras (deras symtom), nu kommer en sådan skandal och knackar på dörren. Det är systemet det är fel på, det är hur man ser på patienter som konsumenter av medicin och inte patienter som är det grova misstaget som läkemedelsföretag tillsammans med myndigheter har gjort. Hoppas att det här får grova finansiella konsekvenser för varenda skyldig individ. Och företag. Och myndighet.
 12. Hej hej allihop, Och gott nytt år! :-) En liten uppdatering kommer här: Jag åt 75 mcg t3 nu ett bra tag och gjorde misstaget att höja från 2.5 tablett till 3 tabletter utan att ta prover. Vilket visade sig vara imponerande korkat och ledde till att jag nu strax innan nyår fick överdoseringssymtom så det skriker om det. Tog prover igår och ja, det var way too much t3 så gick ner till 2.75 tabletter dvs totalt 68.75 mcg t3. Nu om två veckor blir det blodprov igen. YAAY!
 13. Hej allihop, Dags för en liten uppdatering; allt känns riktigt bra med T3 och hela kroppen arbetar med mig, vilket är en relativt ny känsla. Tog blodprov igår för att kolla ferritin-nivån, och värdet låg på 71 (ref 18-160 för ladies). Det finns en hashimotomamma som driver en sajt (http://hypothyroidmom.com) och hon skrev att Hashikvinnor behöver ligga på en nivå på minst 70-90 så därför började jag med 50 mg ferritin igår. Ska följa upp med anteckningar i en månad och se hur saker utvecklar sig. Ibland när man självmedicinerar och experimenterar på och med sig själv så känns det lite som att man är den där elefanten som balanserar på en liten, liten tråååd - fast utan att gå och hämta en annan elefant.
 14. Hej hej! En till Hashimotpatient här. Mitt tips är att du läser Datis Kharrazians bok om Hashimotos och sen hittar en läkare som vill utgå från den boken i din behandling. Som det har sagts innan så är de flesta läkarna trögfattade / uppköpta / ointresserade /idioter så i värsta fall kan det innebära att du får ta tag i din situation själv. Man önskar ju att det vore annorlunda men det är som det är - jag sköter min hashimoto själv och det funkar fint. Låt mig veta ifall det finns något jag kan göra för att hjälpa dig. Och stort lycka till!
 15. Oh happy day! Vilken dag, vilka nyheter! Idag tog jag blodprov igen för att se hur T3 har utvecklats, och nivåerna ökade med 0.5 enheter från 1.4 till 1.9! Världens gladaste tjej helt klart idag, Är uppe i 50 mcg T3 / dag nu och kommer öka gradvis till 75 mcg, därefter ta blodprov igen och sedan förhoppningsvis stanna på den nivån, de flesta Hashi-patienter som jag har läst om ligger på just 75 mcg. Så en fantastisk dag värd att fira så mycket - är djupt tacksam för att det finns möjlighet att kringgå lagar och regler och få den medicin man behöver! heja världen!
×
×
 • Create New...