Jump to content

Autoimmun_galenskap

Medlem
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Autoimmun_galenskap

 1. Apropå celiaki så vill jag bara lägga in av egen erfarenhet att det inte är så himla svårt att få diagnosen om man har en bra läkare - problemet uppstår när man inte har det. I mitt fall så slutade jag äta gluten och fick helt uppenbara, grova förbättringar i hälsan, som jag skrev ner och tog med till en dålig doktor som flippade ur och sa att "alla måste äta gluten!". Gick därefter till en bra läkare som läste mina symtom och tog i beaktande min andra diagnos, gjorde ett genetiskt test och kom då fram till att jag med tanke på precis alla omständigheter "allra troligast har celiaki och bör därefter behandlas utefter denna information". Sedan att värdelösa läkare tycker att det är kul att ta lite diopsi, och inte ens detta - många skiter i att kolla upp patientens besvär fram tills att man sjäkv gör något och då "har gjort fel". Ja well.. Det viktiga är nog att man börjar lyssna på patienter lite mer än så, och att folk själva lyssnar på sin kropp mer.
 2. Ja, det där är ju en teori, att det är ett virus som ligger bakom celiaki. En annan teori är att det är en autoimmun mekanism, där magen svarar på olika triggers i en komplex interaktion som sedan leder till utbrott av olika autoimmuna sjukdomar, däribland celiaki. Celiaki brukar inte poppa upp ensam heller utan följs av ett kluster av andra sjukdomar, så det är en ganska ytlig idé att ett virus skulle vara orsaken till utbrottet och därigenom kunna vaccineras bort. Följer själv forskningen eftersom jag har celiaki (och Hashimotos) och är intresserad av hur man ska lösa grundproblemet för detta - dvs hur den autoimmuna reaktionen ska minimeras eller reverseras. För mig har det gått väldigt bra (mäter hos doktorn) med att ta bort en satans massa "food-like products" (så kallad mat) och ta tag i stress och träning. Just det, nu när det kommer till just autoimmunitet och specifikt den kemiska process som tros trigga just celiaki (och lite annat) så är det ett företag som arbetar med att ta fram vaccin med gojs som ska stoppa kroppen från att reagera på gluten. Så, enligt dem så ska man behöva regelbunden vaccinering av detta gojs för att samtidigt träna upp kroppen att inte reagera på gluten. Som ni märker så är jag bara vanlig dödlig, men de går att hitta här https://medicalxpress.com/news/2015-06-coeliac-disease.html och här https://celiac.org/celiac-disease/research/future-therapies-celiac-disease/ Men, problemet är att ifall man ska arbeta preventivt och se till att folk inte först får celiaki för att sedan försöka trixa bort den med vaccin, så är det bara att inte äta skit, eller så kallad mat som är glutenpackad och inflammerande. Det är så verkligheten ser ut och hade industrin inte haft så mycket makt de senaste 50 åren så hade vi kunnat bli informerade om detta, och på så sätt sett till att hundratusentals människor slapp den här autoimmuna galenskapen, och många andra.
 3. Hej allihop! Satte mig igår för att utvärdera resultatet av nästan ett års (illegalt inköpt) T3, i kombination med T4 som jag har skrivit om mycket i den här tråden. Nu tänkte jag dela med mig av listan med förändringar som jag har märkt av under den här tiden. Vill bara understryka ännu en gång att jag inte rekommenderar att man pillar runt med den här typen av läkemedel utan läkare för det kan gå riktigt åt skogen och vara livsfarligt om man inte vet vad man håller på med. Okej, nedan följer mina observationer hittills: - Min puls har gått från otroligt låg (runt 48 i vilande) till 60-70 i vilande läge - Mitt hår stannar kvar på mitt huvud - Sår läker mycket snabbare - Känner mig mycket mer emotionellt stabil - "Brain fog" är borta - Det känns mycket enklare att träna nu, det är inte en tortyr som innan - Mycket mindre träningsvärk - När jag tränar så kommer pulsen upp till normala nivåer (innan kunde det gå rakt upp åt helvete) - Ingen mer ledvärk - ingen mer "clicking of joints" - Jag är inte längre gul i ansiktet och ögonen (vilket jag var nästan konstant innan) - Känns som att kroppen hanterar maten jag stoppar i mig bättre nu, den processas enklare - Behöver inte droga ner mig med kaffe för att vara vaken längre - Den där konstiga, tunga känslan i huvudet är fullkomligt borta (känner mig inte fångad i mitt egna huvud längre) - Är inte längre sjukligt blek - Inga mer konstiga utslag när jag är ute i solen, nu får jag en normal solbrun färg - Inget svullet ansikte längre, såg ut som en boll innan - Min röst har stabiliserat sig, lät som en kracklig tant innan (inte OK som 28-åring) - MYCKET MINDRE trött - Lugnare, trevligare, stabilare mage - Mycket mer flexibel i kroppen, upplever ingen stelhet längre - INGEN MER MENSVÄRK (det kändes förjävligt innan T3, och då var det ändå 1000 gånger bättre än innan jag slutade med gluten) - Ingen mer PMS, inga mer hysteriskt svåra, långa, intensiva menstruationer - Ingen mer värk i brösten (det var MYCKET sånt innan T3) - Mycket mer energi, kan vara vaken och produktiv hela dagen, som normalt folk - Mycket bättre minne, kändes nästan lite dement innan, var på gränsen till att bli riktigt orolig - Inga mer konstiga, spontana huvudvärkspåslag - Har nu mycket kortare återhämtningstid efter att ha tränat - Känns mer normalt i kroppsvärmen: Innan var jag antingen frusen eller svettig, fanns inget mellanting - Ingen mer konstig svullnad kring leder och ovanpå muskler, som tidigare kom helt spontant Så, när jag gått till läkaren innan och klagat på detta och han (flera av dem) gav mig lugnande....... Ja, ni ser ju, det är ingen idé att ens kommentera detta vidare. Ha en trevlig torsdag!
 4. Hej hej igen! Åh, tro mig när jag säger att jag vet precis hur det är, man blir ju så trött på allt ibland! Man får testa olika saker, följa upp, bli supersur, gå vidare, testa något annat - och så gör man så om och om igen. Ja, jag har ett boktips och det är detta: https://www.amazon.com/Still-Thyroid-Symptoms-Tests-Normal/dp/0985690402 Doktorn som har skrivit den är ett geni och hans bok har hjälpt många av oss med sköldkörtelproblem. Hoppas att du får ut jättemycket av att läsa den, ha en fin kväll!
 5. Hej Olga, Välkommen till forumet! Jag har Hashimoto´s (diagnos för ca 13 år sedan) och kan berätta min personlig erfarenhet av allt vad fasta heter: har grova problem med fasta. Jag har provat flera gånger men blir helt överhungrig och trött och stressig av att inte äta. Som tur är så äter man ju inte överdrivet mycket på LCHF så själva mängden mat är liten trots att man äter när man känner hunger. Skulle rekommendera att bara höja fettintaget och ta det superförsiktigt med fasta. Hoppas att det går bäst för dig och att du når alladina mål!
 6. Hej allihop, Dags för en liten miniuppdatering om en fundering bara: Efter två veckor av mindre T3 så minskade jag igen så att jag nu tar totalt 2.5 tabletter - dvs 62.5 mcg. Okej nu till själva situationen: Jag har slutat ha överdoseringssymtom och det är hur bra som helst. Tappar lite mer hår nu men det är normalt när man förändrar sin dos av vilken som helst hormonbehandling. Men. Nu när jag hade den där svinhöga dosen, och även vid 2.75 mcg T3 så hade jag en fin återfuktad hud. No more. Den är tillbaka till torr-som-f.....-nivå (vilket är samma som innan T3 kom in i bilden alls). Hoppas heligast att detta också är en övergångsgrej tills hormonerna stabiliserat sig. Men annars blir det en seriös fundering på allt detta: Är det möjligt att normalvärdeintervallen för fT3 är lite flexibla beroende på kropp? Hm. Who knows. Det var allt för idag - ha en superfin dag allihop!
 7. Hej! Jag har flushat ett par gånger med B3 och det har blivit riktigt fina resultat i ansiktet. För min del så tar jag 300mg för att få flusheffekten - jag vet inte hur mycket du provade med men hoppas att det här inlägget kan vara av hjälp.
 8. Hej hej, Hm, som andra här på forumet så är jag grovt skeptisk till hormonpreparat. Har du funderat på kopparspiral? Det är hur bra som helst och inga hormoner alls. Har haft min i snart fyra år och inte känt av en enda biverkning. Fast såklart, alla har olika kroppar och det kanske kan vara bra att prata med någon läkare om alternativen (fast jag rekommenderar varmt att du hittar en läkare som har åtminstone lite hjärna - bristvara idag tyvärr). Hoppas att du hittar det bästa alternativet för dig - trevlig helg!
 9. Haha okej, nu när vi ändå tog upp det. Jag har ingen mjölkskummare (än) men en dag fick jag den briljanta idén att använda elvispen för att prova fixa lite smörkaffe. Så ja, jag vispade för kung och fosterland men det blev bara gegga av allting - inte fluffligt, mer som usch. Som usch. Så nu tillsvidare stannar jag nog kvar vid sked-via-smör. Hoppas att det gick bra med isduschen och att alla som läser detta hade en superfin Lördag!
 10. God morgon! När det är lördag så är det morgon hela dagen (på min planet). Den här har börjat med kaffe och nu en matsked smör som jag jobbar på att få ner. Har provat smörkaffe innan men det funkar inte så bra, hellre smaskar jag på smöret via sked, utan tillsatser. Det är sol, det är minusgrader, världen är vacker trots allt som händer och livet är awesome - precis som det ska vara!
 11. Fy f-n för det här - inte nog med att sköldkörtelpatienter generellt ignoreras (deras symtom), nu kommer en sådan skandal och knackar på dörren. Det är systemet det är fel på, det är hur man ser på patienter som konsumenter av medicin och inte patienter som är det grova misstaget som läkemedelsföretag tillsammans med myndigheter har gjort. Hoppas att det här får grova finansiella konsekvenser för varenda skyldig individ. Och företag. Och myndighet.
 12. Hej hej allihop, Och gott nytt år! :-) En liten uppdatering kommer här: Jag åt 75 mcg t3 nu ett bra tag och gjorde misstaget att höja från 2.5 tablett till 3 tabletter utan att ta prover. Vilket visade sig vara imponerande korkat och ledde till att jag nu strax innan nyår fick överdoseringssymtom så det skriker om det. Tog prover igår och ja, det var way too much t3 så gick ner till 2.75 tabletter dvs totalt 68.75 mcg t3. Nu om två veckor blir det blodprov igen. YAAY!
 13. Hej allihop, Dags för en liten uppdatering; allt känns riktigt bra med T3 och hela kroppen arbetar med mig, vilket är en relativt ny känsla. Tog blodprov igår för att kolla ferritin-nivån, och värdet låg på 71 (ref 18-160 för ladies). Det finns en hashimotomamma som driver en sajt (http://hypothyroidmom.com) och hon skrev att Hashikvinnor behöver ligga på en nivå på minst 70-90 så därför började jag med 50 mg ferritin igår. Ska följa upp med anteckningar i en månad och se hur saker utvecklar sig. Ibland när man självmedicinerar och experimenterar på och med sig själv så känns det lite som att man är den där elefanten som balanserar på en liten, liten tråååd - fast utan att gå och hämta en annan elefant.
 14. Hej hej! En till Hashimotpatient här. Mitt tips är att du läser Datis Kharrazians bok om Hashimotos och sen hittar en läkare som vill utgå från den boken i din behandling. Som det har sagts innan så är de flesta läkarna trögfattade / uppköpta / ointresserade /idioter så i värsta fall kan det innebära att du får ta tag i din situation själv. Man önskar ju att det vore annorlunda men det är som det är - jag sköter min hashimoto själv och det funkar fint. Låt mig veta ifall det finns något jag kan göra för att hjälpa dig. Och stort lycka till!
 15. Oh happy day! Vilken dag, vilka nyheter! Idag tog jag blodprov igen för att se hur T3 har utvecklats, och nivåerna ökade med 0.5 enheter från 1.4 till 1.9! Världens gladaste tjej helt klart idag, Är uppe i 50 mcg T3 / dag nu och kommer öka gradvis till 75 mcg, därefter ta blodprov igen och sedan förhoppningsvis stanna på den nivån, de flesta Hashi-patienter som jag har läst om ligger på just 75 mcg. Så en fantastisk dag värd att fira så mycket - är djupt tacksam för att det finns möjlighet att kringgå lagar och regler och få den medicin man behöver! heja världen!
 16. Wow, vilka historier och insikter - tack allihop för att ni delade med er av era erfarenheter. Det verkar vara överlag rätt så negativa erfarenheter av läkarvården, dock är ju såklart inte alla läkare fullkomligt borta i huvudet. Själv har jag också varit med om en hel drös med (riktigt tveksamma) läkarbesök, varav den på vårdcentralen är en av de mest fascinerande - kommer dit och är lite irriterad över att inte må bra (det är ju då man går till läkaren), varav han skriver ut lugnande (den där på "X" som man blir beroende av, jag googlade) och säger till mig att ta de tabletterna och komma tillbaka igen om 7 dagar. Jag har Hashimotos, inte vad-det-nu-är-som-skulle-legitimera-de-tabletterna. Herr Doktor är medveten om detta. Så jag rör inte tabletterna men kommer tillbaka efter sju dagar, nu ännu en skvätt mer förbannad och då sitter han helt bekymrat och börjar göra utläggningar kring varför jag inte tog de där tabletterna - inte just det att jag behöver hjälp med att lösa den här sköldkörteln (diagnos klar redan flera år innan det här besöket). Han skriver då ut andra lugnande och säger till mig att återkomma efter en vecka (ja, igen). Jag gör exakt likadant och då flippar han över fullkomligt, och hans kollega också - kring varför jag inte tar lugnande, inte att jag inte mår bra, det spelar ju ingen roll. Så jag reste mig upp, gick därifrån och sen lovade att aldrig mer återvända dit. Det var då hela själv-researchen började på allvar. Och nu mår jag som en superhjälte! Oh, eller den gången då jag fick seriösa feberattacker och åkte in på akuten - febern var så hög men jag reagerar tydligen som ett spädbarn, eh. Det var obeskrivligt fysiskt påfrestande, och så ligger jag där på sjukhuset och darrar, svettas och väntar på läkaren. Han kommer in och börjar raljera kring att det inte är något fel på mig. Jag blir arg och undrar om han har synfel med tanke på att jag skakar - och då slänger han ut mig! Från akuten! Vad i he.....!? Så då fick jag stå i kö igen, skaka, vara febrig osv osv. Det visar sig ca 3 år senare att det förmodligen berodde på en cysta på äggstocken som ingen av genierna på akuten ens tänkte tanken på att utreda. Opererades akut på ett sjukhus utomlands (3000 euros kontant) och det blev hur bra som helst. Det finns så många fler helt otroliga historier, men det här får räcka för den här gången. Jag fattar helt ärligt inte vad som har hänt med svensk vård. Privatvården är så mycket bättre, och jag hittade efter ett tag en privat allmänläkare, Dr. Anders, som var alldeles fantastisk, kompetent, intelligent - allt man antar att alla läkare ska vara. Han var lite upp i åldern så det kanske har något att göra med utbildningssystemet? Och delvis även det här med läkemedelsföretagens affärsmodell för att korrumpera vården? Jag vet inte, men det ser inte ljust ut framföver. Hoppas att många fler på forumet delar med sig av sina erfarenheter, så att man får en bättre bild av ifall det verkligen går rakt åt skogen, eller ifall det finns lite hopp för framtiden - jag hoppas på alternativ två!
 17. Hej allihop! Har tänkt på det här med att patienter ganska ofta sätts i väldigt obekväma situationer vid besök på vårdcentral - har man något att säga kring sin egna hälsa som innefattar någonting utanför ramarna för vad som anses vara konventionellt (höll på att skriva kommersiellt, whoopsie) så blir det jobbigt. Som val av kost exempelvis, eller önskan om alternativ behandling. Det gäller naturligtvis inte för alla patienter i alla lägen, men har för mig att många handskas med trögfattade läkare i situationer när de faktiskt bara behöver lite hjälp. Som exempel kan man ta alla Hashimotospatienter (autoimmun sköldkörtelsjukdom med underproduktion av sköldkörtelhormoner) som oftast inte mår i närheten av bra med den medicin som erbjuds, men som skulle må fantastiskt mycket bättre om de fick den vård de behöver från början. Sådana här situationer leder ju främst till att folk börjar självexperimentera med mediciner och det kan gå bra ibland, men det kan också gå rakt åt skogen med allvarliga konsekvennser för personers hälsa. För min del har det gått bra att självmedicinera hittills, men innan det gick bra gick det inte alls bra under ganska många år - något som hade kunnat undvikas med lite mer öppensinnade läkare. Hur upplever ni att ni har blivit bemötta i vården när ni snällt och sansat har förklarat att ni inte känner er på topp? Får ni gehör eller är det tröghet och trångsynthet som kan beskriva läget? Har ni tagit tag i saken i egna händer? Det är klart att massa medlemmar här på forumet har tagit tag i sin kost, men utöver det i termer av lägga till/ta bort mediciner/vitaminer/annat? Det hade verkligen varit intressant att få ta del av era erfarenheter med vården så jag håller tummarna och väntar med spänning på nya, intressanta insikter.
 18. Hej Totto och tack för ditt svar! Perfekt, tack så mycket för informationen, ska bli medlem på Facebook och ta och kolla upp de här grupperna snart. En till fråga till dig - du skrev innan att du kände att T4 inte hjälpte dig alls, eller minimalt. Och samma sak gäller mig. Frågan är - har den naturliga varianten höjt dina T4-nivåer också, balanserat upp T3 och T4? Tack för ditt svar och feedback igen!
 19. Hej allihop! Hoppas att ni mår toppen och tar hand om er med mängder av gott smör :-) Ville bara skriva en liten uppdatering här om vad som har förändrats sen sist, så här kommer det; - Jag fortsatte med att öka T3-dosen och tog blodprover nyligen efter att ha ätit totalt 1 tablett (25 mcg) om dagen fördelat i två doser. Värdena visade 1.4 (intervall 1.3-2.6) så det var grymt kul att se - det är första gången någonsin som värdet är så högt - Sedan dess fortsatte jag att öka dosen till 2 tabletter dagligen och ska nu hålla den nivån i en månad och därefter ta blovprov igen - Höjde även T4-dosen till 175 mcg och tror att det kommer räcka fint för att hamna på en bra blodprovsvärdenivå (nytt ord där, yes) - Avslutade 2-månadsdosen av milk thistle-tillskotten och har inte en aning ifall de har haft någon effekt, helt klart ingen skada i alla fall Har aldrig känt mig så här bra, mår bättre och bättre hela tiden och väntar mig att bli superwoman inom en snar framtid. ...Har en fråga också: Kommer eventuellt flytta tillbaka till Sverige och upp till Stockholm inom ett par månader och skulle vilja kolla med er ifall någon känner till någon läkare där som inte har huvudet uppkört where the sun don't shine, och som därför skriver ut T3 till sina hashimoto's-patienter? Ifall någon har koll på detta så skulle jag vara evigt tacksam ifall ni skulle kunna skriva DM till mig med namn och kontaktuppgifter. Mitt tålamod med trångsynta, uppköpta, bakåtdrivande, inkompetenta läkare är minimalt så vill undvika att ha att göra med sånt pack igen. Men för att avsluta inlägget i en positiv ton - det känns helt fantastiskt att ta kontroll över sitt liv och känna att man tar stora, solida steg framåt! Det här forumet är en av de bästa platsetna på jorden för hälsa, positivt folk och kritiskt tänkande :-)
 20. Hej! Miniuppdatering igen: Planerade att höja dosen var 14e dag men kör var 7e dag istället fram tills att en hel tablett är nådd. Läst en del om det och det ska vara helt OK så länge man känt sig bra de senaste 7 dagarna med "nuvarande" dos. Så nu är det en halv 25 mcg tablett på morgonen och fem timmar senare 1/4 av samma tablett. Om det går i den här takten så betyder det att jag kommer att kunna höja igen nästa torsdag och redan då nå 1-tablettsgränsen. Som sedan ska hållas i en månad och sen blir det nya, fräscha blodbrov för att kolla läget. Det känns bra, och det känns framförallt riktigt bra när man tar kontroll över sin egna kropp. Tänkte på det tidigare och hur sjukt det faktiskt är att man i nuläget i princip är totalt beroende av andra för att uppnå kritisk, konstruktiv förändring med sin hälsa. Om man inte känner för att vara olaglig.
 21. Hej! Liten uppdatering nu dag 5 med T3: Har varit illamående de första två dagarna, men inte nu längre Har sovit i snitt 14 timmar varje dygn, antar att det har med omställningen att göra Processar mat mycket snabbare och har mindre kaffesug Har eventuellt ätit en banan och svullnade inte upp så som det brukar vara. Tänker inte äta mer bananer men kul ändå Generellt: Wow! Om friska människor har det så här bra så har de ingen aning om vad som är värt att uppskatta. Wow, min kropp jobbar på och det känns helt fantastiskt! Dr. Kharazzian är världens bästa Hashimotos-läkare, helt klart.
 22. Hej hej, Äntligen! Äntligen har jag fått tag på T3. Började igår med att dosera 1/8 av en 25 mcg tablett på morgonen, och sen en till 5 timmar senare, helt i enlighet med vad jag har läst att man ska göra. Så imorse tog jag 1/4 och kl 13 blir det ännu en sådan, och det kommer jag hålla i 14 dagar till ifall inget dåligt händer. Läste precis allt om T3, dosering och biverkningar så är medveten om vad jag kan vänta mig - varav illamåendet kom som en vacker biverkning redan efter första smulan av tabletten. Det är helt normalt och kommer gå över, så nu ska jag bara fortsätta så här så får vi se. Det spänner även lite i sköldkörteln vilket det också gjorde när jag gick från 125 mcg till 150 mcg T4. Just det, tog blodprover för någon dag sedan för att veta vart jag börjar, och hade 129 i T4 (vilket betyder att jag kommer få höja igen fram tills att värdena ligger i övre 25%-gränsen. T3 var på totala katastrofnivåer, 0.9 (1.3 är lägsta intervallvärdet), så där finns det en hel del utrymme för att klättra. Det positiva var att båda antikropparna som är aktiva när man har Hashimotos, inte är aktiva hos mig. De är inte mätbara, och så ska det förbli. Den här curcumin-grejen har varit magisk i den bemärkelsen, skönt att vara helt fri från autoimmunitet som vanligt folk. Slutligen för den här gången, det är väl värt att nämna att det hade varit skönt att ha en pålitlig,kompetent, vänlig doktor att gå till för att hjälpa mig med allt det här men det verkar som att jag blir själv i processen ett tag till. Trevlig fredag, allihop!
 23. Hej! OK, nu när jag läser om mitt T3-prat så ser jag att det ser idiotiskt ut, speciellt eftersom varje inlägg handlar om hur jag inte har fått tag på det än. Men för att fortsätta med traditionen - jag har inte fått tag på det än. Har däremot läst på ännu mer i Dr. Kharazzians bok och därför också börjat ta milk thistle seed extract, i tablettform. Det ska bland annat stödja leverfunktionen, något som jag har haft problem med tidigare. Men, kul info är att förutom milk thistle seed extract så innehåller tabletterna även curcumin, vilket ska höja verkan av den förstnämnda. Spännande. Håller alla tummar jag har för att även det ska ha en positiv inverkan på min lilla körtel och autoimmuniteten, och fortsätter att notera förändringar varje gång de känns/märks av. Ska även tala med en nutritionist nu i veckan, så att hon kan hjälpa mig med lite vägledning, och framförallt för att förklara vad phosphatidylcholine, N-acetyl-L-cysteine och DL-methionine är för något. Och, när hon ändå håller på så kan hon ju förklara vad trimethylglycine och liposomal cream (som ska eh, tas i form av 2000 mg av phosphatidylserine). MSM är magiskt i alla fall, nu när jag har tagit det i en månad. Har märkt av att huden har blivit mer återfuktad, kan inte komma ihåg när den var icke-torr förut. Bra saker händer och de ska fortsätta hända! Ha en fin dag allihop!
 24. Jag tar gurkmeja (sväljer ner två teskedar med en skvätt svartpeppar per sked, och mycket vatten) varje dag och har mätt mina värden, då jag inte ville ta tillskott i onödan. Det visade sig att jag sänkte ner autoimmuniteten ner till icke-antiinflammatoriska egenskaper. Har Hashimotos och Celiaki så det är högst relevant att inflammatioinen inte händer. Slarvade också rejält med gurmejan en månad och tog därefter prover igen, och då hade inflammationen stigit till mätbara nivåer. Är inte någon forskare, men det funkar fint för mig och proverna bekräftar läget.
 25. Och just det, när jag ändå är här: Gällande T4 och T3, när T3 väl finns i mina händer - Har inte en aning om hur mycket jag ska dra ner på T4, vill inte knapra piller i onödan och tror att det är T3 som är av största relevans för mig. Har läst på massor och kommer fortsätta att göra det, med slutsatsen (hittills) att människors kroppar är otroligt olika och behöver väldigt varierande doser av olika ämnen. Vissa tar till och med mer T4 än jag samt T3 på det, medan andra kör olika kombinationer där de har sänkt sin T4-dos rejält i och med tillskottet av T3. Det är intressant det här med självmedicinering, det blir lite av ett vilda västern-stuk på hela processen.
×
×
 • Create New...