Rohar

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Rohar

 • Rank
  Nyanländ
 1. Rohar

  Länkar till studier.

  Tack för snabba svar.
 2. Rohar

  Länkar till studier.

  Jag gillar när fakta baseras på vetenskap och därför gillar jag kostdoktorns konsekventa hänvisningar till seriös forskning. Dock saknar jag en länksamling så att man kan gå tillbaka till dessa studier vid behov. Har flera gånger hamnat i diskussion med vänner där de upprepar gamla "dåliga" kostråd, och jag kontrar med vad jag läst i vetenskapliga studier. Men jag vill ju gärna att de ska få läsa detta själva så att de förstår. Nu blir det mest ord emot ord om ni förstår. Kanske finns denna länksamling men att jag är dålig på att navigera sajten?
 3. Tack för allas intresse och bra svar. Jag tycker att jag vet mer nu än innan och kan ångra att jag slängde påsen Nåja, det går väl att köpa en ny vid tillfälle. Bra att ha vid enstaka tillfällen i alla fall.
 4. Hej Misan. Jo så är det. Men vad är det då för kolhydrater (100%) som man presenterar i innehållsdeklarationen? En kolhyrat är väl en kolhydrat.. eller hur? PS: Jag är medveten om att det innehåller "bättre" sötning än vanligt socker. Jag vet också att det är tveksamt (ur vissa aspekter) att söta sin mat överhuvud taget. Jag menar bara att ICA's produkt inte både kan vara kolhyratrik (100%) och lämna blodsockret oförändrat. Jag får inte ihop det? Finns det "speciella" kolhydrater som inte tas upp i blodet = insulinpåslag?
 5. Rickard, ICA menar att deras blandning ger: 1 enhet strö = 1 enhet socker. Alltså krävs samma mängd som om det hade varit vanligt socker. JohanKarl, jag hade ändå använt väldigt lite förstås men jag förväntar mig att få något annat än vanligt socker (om man räknar kolhydrater).
 6. ICA säljer Stevia strö(socker) med texten (ungefär) "som inte påverkar blodsockret". Läser man på näringsinnehållet så visar det sig att det innehåller 100gr kolhydrater per 100gr innehåll. Nog borde det påverka blodsockret kan man tycka. Förövrigt exakt samma näringsinnehållstabell som vanligt strösocker. Jag kände mig i alla fall lurad och slängde paketet direkt.